Párty u Veľkého Gatsbyho podľa Táničky
4 hod.
Popis
Ingrediencie
Recept 1: Dezert v šálkach s tromi čokoládami - Cesto
- 300 g múky
- 180 g masla
- 60 g cukru
- Citrónová kôra
- 2 žĺtky
Krém
- 250 g čokolády 70 %
- 200 ml šlahačky 40 %
- 300 g čučoriedok
- 150 g mascarpone
- 100 ml šlahačky
- 80 g hnedého cukru
- Modré farbivo
Korpus
- 2 vajcia
- 100 g cukru
- 125 g horkej čokolády
- 125 g masla
Čokoladová pena v 3 častiach
- 400 g smotanového syra izbovej teploty
- 150 g kryštálového cukru
- 150 ml mlieka
- 300 ml smotany 33-35%
- 15 g želatínového plátu
- 70 g mliečnej čokolády
- 70 g tmavej čokolády
- 70 g bielej čokolády
- Zafarbený zlatý cukor
Recept 2: Cupcakes s mandarínkovým coule - Korpus
- 240 g múky
- 180 g cukru
- 180 g acidka
- 30 g masla
- 120 g oleja
- 2 vajcia
- 2/3 sódy bikarbóny
- 2/3 prášku do pečiva
- Štipka soli
- Vanilková pasta
- Kôra z 3 pomarančov
Mandarínkový krém
- 210 g mandarínkové pyré
- Kôra zo 4 mandarínok
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- 10 g citrónovej šťavy
- 10 g želatíny + 60 g vody
- 60 g bielej čokolády
- Cointreau (pomarančový likér)
Maslový krém
- 5 bielok
- 300 g krištálového cukru
- 425 g zmaknutého masla
- Vanilková pasta
- Štipka soli
Recept 3: Tаrtaletka černica - Krehké cesto
- 30 g mandľovej múky
- 225 g pšeničnej múky
- 25 g čierneho kakaa
- 2 g soli
- 195 g práškového cukru
- 150 g masla
- 60 g vajec
Mandľový krém
- 100 g masla
- 100 g práškového cukru
- 100 g mandľovej múky
- 100 g vajec
Černicový konfit
- 400 g černicového pyré
- 20 g citrónovej šťavy
- 20 g kryštálového cukru
- 4 g pektínu
Vanilkový krém
- 300 g krémového syra
- 100 g masla
- vanilková pasta
Ozdoba
- Čerstvé černice
Recept 4: Cheesecake čierna ribezla
- 340 g smotanového syra
- 160 g mascarpone
- 120 g 33% smotany na šlahanie
- 85 g práškového cukru
- 8 g želatíny + 48 g vody
- 60 g horúcej 33% smotany na šlahanie
Crumble
- 180 g masla
- 110 g práškového cukru
- 250 g múky
- 100 g mandľovej múky
- 35 g kukuričného škrobu
- 1 lyžica kakaa
- 1 vajce
- 50 g mandlí
- Štipka soli
Plnka z čiernych ríbezlí
- 225 g ríbezľového pyré
- 75 g cukru
- 8 g pektínu
Poleva
- 300 g čokolády
- 90 g oleja
- 10 g kakaového masla
- 150 g čiernych ríbezlí
Postup
Recept 1: Postup
- Rúru predhrejeme na 170 stupňov. V kuchynskom robote vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej hmoty. Pridáme rozpustenú čokoládu s maslom. Vylejeme do formy a pečieme 20 minút pri teplote 170 stupňov.
- Pripravíme penu - Mlieko zmiešame s cukrom, zohrejeme a premiešame. Nalejeme do samostatných misiek s rôznymi druhmi čokolády a rovnomerne pridáme napučanú rozpustenú želatínu. V samostatnej miske vyšľaháme vychladenú smotanu a smotanový syr. Tiež rovnomerne pridáme do čokolády, dobre premiešame.
- Na dno pohára položíme kúsok sušienky a nalejeme penu z horkej čokolády. Necháme trochu vychladnúť, potom na vrch nalejeme mliečnu penu a penu z bielej čokolády. Dozdobíme.
Recept 2: Postup
- Korpus - Vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli. Postupne pridávame mokré a potom suché suroviny. Navrstvíme do košíčkov a pečieme 18/20 minút na 180 stupňov.
- Krém - Zmiešame pyré, kôru, žĺtky, vajcia, cukor, citrónovú šťavu a varíme do 75/80 stupňov. Pridáme čokoládu a rozpustenú čokoládu. Na koniec pridáme pomarančový likér. A dáme vychladiť.
- Maslový krém - Bielky, cukor, soľ miešame nad parou do 60 stupňov, až kým sa cukor rozpustí. Potom vyšlaháme na tuhý sneh. Vymeníme nadstavec za lopatku a pri nízkych otáčkach zapracujeme po kúskoch maslo. Keď je všetko maslo zapracované na chvíľku zvýšime otáčky.
- Muffiny naplníme mandarínkovým krémom a na vrch nastriekame maslový krém.
Recept 3: Postup
- Tartaletky - Vymiešame maslo, soľ, práškový cukor. Pridáme vajce, múku a kakao a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme medzi dvoma pergamenmi s hrúbkou 2,5 mm a vložíme do chladničky na stabilizáciu. Potom vytvarujeme tartaletky a vložíme do mrazničky. Rúru predhrejeme na 160 stupňov a pečieme s ventilátorom 20 minút.
- Mandľový krém - Všetky suroviny spolu zmiešame a navrstvíme do upečených tartaletiek a dáme zapiecť na 10 minút na 170 stupňov.
- Černicový konfit - Pyré zohrejeme na 35 stupňov a pridáme zmiešaný cukor s pektínom a varíme do zhustenia. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu.
- Vanilkový krém - Vyšlaháme maslo s cukrom, pridáme krémový syr a vanilkovú pastu.
- Zdobenie - Na upečenú tartaletku s mandľovým krémom dáme konfit. Do stredu urobíme kopček vanilkového krému a dookola poukladáme čerstvé černice.
Recept 4: Postup
- Plnka z čiernych ríbezlí - zohrejeme v hrnci ríbezľové pyré, pridáme cukor zmiešaný s pektínom, privedieme do varu a varíme 20 sekúnd. Necháme vychladnúť
- Smotanový syr a mascarpone vyšľaháme, pridáme práškový cukor, studenú smotanu a šľaháme do zhustnutia. Napučanú želatínu rozpustíme a pridáme do teplej smotany, dobre premiešame a vlejeme do tvarohovej hmoty.
- Na drobenku spojíme v kuchynskom robote maslo s práškovým cukrom a vyšľaháme do nadýchanej hmoty. Všetky suché ingrediencie zmiešame a pridáme do masla. Mokrá strúhanka by mala výjsť. Do ¼ pridajte kakao. Výslednú hmotu rozložte na 2 plechy na pečenie. Posypeme lupienkami mandlí a za občasného miešania pečieme pri teplote 170 stupňov 15-20 minút.
- Do tvarohového základu pridáme časť černicoveho krému, premiešame a do formy dáme najskôr syrový základ, potom černicový a potom mrveničku. Odložte nabok vychladnúť.
- Čokoládu rozpustíme, pridáme olej a kakaové maslo, namočime v nom koláč a ozdobíme čiernymi ríbezľami.
Recept 1: Dezert v šálkach s tromi čokoládami - Cesto
- 300 g múky
- 180 g masla
- 60 g cukru
- Citrónová kôra
- 2 žĺtky
Krém
- 250 g čokolády 70 %
- 200 ml šlahačky 40 %
- 300 g čučoriedok
- 150 g mascarpone
- 100 ml šlahačky
- 80 g hnedého cukru
- Modré farbivo
Korpus
- 2 vajcia
- 100 g cukru
- 125 g horkej čokolády
- 125 g masla
Čokoladová pena v 3 častiach
- 400 g smotanového syra izbovej teploty
- 150 g kryštálového cukru
- 150 ml mlieka
- 300 ml smotany 33-35%
- 15 g želatínového plátu
- 70 g mliečnej čokolády
- 70 g tmavej čokolády
- 70 g bielej čokolády
- Zafarbený zlatý cukor
Recept 2: Cupcakes s mandarínkovým coule - Korpus
- 240 g múky
- 180 g cukru
- 180 g acidka
- 30 g masla
- 120 g oleja
- 2 vajcia
- 2/3 sódy bikarbóny
- 2/3 prášku do pečiva
- Štipka soli
- Vanilková pasta
- Kôra z 3 pomarančov
Mandarínkový krém
- 210 g mandarínkové pyré
- Kôra zo 4 mandarínok
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- 10 g citrónovej šťavy
- 10 g želatíny + 60 g vody
- 60 g bielej čokolády
- Cointreau (pomarančový likér)
Maslový krém
- 5 bielok
- 300 g krištálového cukru
- 425 g zmaknutého masla
- Vanilková pasta
- Štipka soli
Recept 3: Tаrtaletka černica - Krehké cesto
- 30 g mandľovej múky
- 225 g pšeničnej múky
- 25 g čierneho kakaa
- 2 g soli
- 195 g práškového cukru
- 150 g masla
- 60 g vajec
Mandľový krém
- 100 g masla
- 100 g práškového cukru
- 100 g mandľovej múky
- 100 g vajec
Černicový konfit
- 400 g černicového pyré
- 20 g citrónovej šťavy
- 20 g kryštálového cukru
- 4 g pektínu
Vanilkový krém
- 300 g krémového syra
- 100 g masla
- vanilková pasta
Ozdoba
- Čerstvé černice
Recept 4: Cheesecake čierna ribezla
- 340 g smotanového syra
- 160 g mascarpone
- 120 g 33% smotany na šlahanie
- 85 g práškového cukru
- 8 g želatíny + 48 g vody
- 60 g horúcej 33% smotany na šlahanie
Crumble
- 180 g masla
- 110 g práškového cukru
- 250 g múky
- 100 g mandľovej múky
- 35 g kukuričného škrobu
- 1 lyžica kakaa
- 1 vajce
- 50 g mandlí
- Štipka soli
Plnka z čiernych ríbezlí
- 225 g ríbezľového pyré
- 75 g cukru
- 8 g pektínu
Poleva
- 300 g čokolády
- 90 g oleja
- 10 g kakaového masla
- 150 g čiernych ríbezlí
Recept 1: Postup
- Rúru predhrejeme na 170 stupňov. V kuchynskom robote vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej hmoty. Pridáme rozpustenú čokoládu s maslom. Vylejeme do formy a pečieme 20 minút pri teplote 170 stupňov.
- Pripravíme penu - Mlieko zmiešame s cukrom, zohrejeme a premiešame. Nalejeme do samostatných misiek s rôznymi druhmi čokolády a rovnomerne pridáme napučanú rozpustenú želatínu. V samostatnej miske vyšľaháme vychladenú smotanu a smotanový syr. Tiež rovnomerne pridáme do čokolády, dobre premiešame.
- Na dno pohára položíme kúsok sušienky a nalejeme penu z horkej čokolády. Necháme trochu vychladnúť, potom na vrch nalejeme mliečnu penu a penu z bielej čokolády. Dozdobíme.
Recept 2: Postup
- Korpus - Vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli. Postupne pridávame mokré a potom suché suroviny. Navrstvíme do košíčkov a pečieme 18/20 minút na 180 stupňov.
- Krém - Zmiešame pyré, kôru, žĺtky, vajcia, cukor, citrónovú šťavu a varíme do 75/80 stupňov. Pridáme čokoládu a rozpustenú čokoládu. Na koniec pridáme pomarančový likér. A dáme vychladiť.
- Maslový krém - Bielky, cukor, soľ miešame nad parou do 60 stupňov, až kým sa cukor rozpustí. Potom vyšlaháme na tuhý sneh. Vymeníme nadstavec za lopatku a pri nízkych otáčkach zapracujeme po kúskoch maslo. Keď je všetko maslo zapracované na chvíľku zvýšime otáčky.
- Muffiny naplníme mandarínkovým krémom a na vrch nastriekame maslový krém.
Recept 3: Postup
- Tartaletky - Vymiešame maslo, soľ, práškový cukor. Pridáme vajce, múku a kakao a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme medzi dvoma pergamenmi s hrúbkou 2,5 mm a vložíme do chladničky na stabilizáciu. Potom vytvarujeme tartaletky a vložíme do mrazničky. Rúru predhrejeme na 160 stupňov a pečieme s ventilátorom 20 minút.
- Mandľový krém - Všetky suroviny spolu zmiešame a navrstvíme do upečených tartaletiek a dáme zapiecť na 10 minút na 170 stupňov.
- Černicový konfit - Pyré zohrejeme na 35 stupňov a pridáme zmiešaný cukor s pektínom a varíme do zhustenia. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu.
- Vanilkový krém - Vyšlaháme maslo s cukrom, pridáme krémový syr a vanilkovú pastu.
- Zdobenie - Na upečenú tartaletku s mandľovým krémom dáme konfit. Do stredu urobíme kopček vanilkového krému a dookola poukladáme čerstvé černice.
Recept 4: Postup
- Plnka z čiernych ríbezlí - zohrejeme v hrnci ríbezľové pyré, pridáme cukor zmiešaný s pektínom, privedieme do varu a varíme 20 sekúnd. Necháme vychladnúť
- Smotanový syr a mascarpone vyšľaháme, pridáme práškový cukor, studenú smotanu a šľaháme do zhustnutia. Napučanú želatínu rozpustíme a pridáme do teplej smotany, dobre premiešame a vlejeme do tvarohovej hmoty.
- Na drobenku spojíme v kuchynskom robote maslo s práškovým cukrom a vyšľaháme do nadýchanej hmoty. Všetky suché ingrediencie zmiešame a pridáme do masla. Mokrá strúhanka by mala výjsť. Do ¼ pridajte kakao. Výslednú hmotu rozložte na 2 plechy na pečenie. Posypeme lupienkami mandlí a za občasného miešania pečieme pri teplote 170 stupňov 15-20 minút.
- Do tvarohového základu pridáme časť černicoveho krému, premiešame a do formy dáme najskôr syrový základ, potom černicový a potom mrveničku. Odložte nabok vychladnúť.
- Čokoládu rozpustíme, pridáme olej a kakaové maslo, namočime v nom koláč a ozdobíme čiernymi ríbezľami.