Pečené prasiatko
Popis
Ingrediencie
Korpus I
- 9 vajec
- 220 g polohrubej múky
- 70 g kakaa
- 9 PL vody
- 290 g kryštálového cukru
Korpus II
- 9 vajec
- 220 g polohrubej múky
- 70 g mletých orechov
- 9 PL vody
- 290 g kryštálového cukru
Ovocný vklad
- 500 g lesného ovocia
- mletý klinček
- 100 g hnedého cukru
- 50 g pudingového prášku
Kokosový vklad
- 500 g kokosu
- 250 g rastlinného tuku na pečenie
- 200 ml mlieka
- 300 g kryštálového cukru
Krém
- 6 vajec
- 400 g kryštálového cukru
- 100 g kakaa
- 500 g masla
- 200 g 70% čokolády
Na vrch
- 2 kg bielej poťahovej hmoty
Postup
- Vajcia oddelíme a dáme miešať žĺtky aj bielky každé s polovicou cukru. Do žĺtok prilejeme vodu. Po vymiešaní prisypeme múku s kakaom, zamiešame a pridáme bielky, Vlejeme na plech a dáme piecť na 170 stupňov cca 30 minut.. Rovnaký postup zopakujeme aj pri druhom ceste.
- Ovocie dáme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme klinček, cukor a prevaríme. Potom pridáme pudingový prášok, povarime a odstavíme.
- Mlieko, cukor, rastlinný tuk na pečeniedáme variť. Následne pridáme kokos, chvíľku povaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
- Krém – vajcia s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Pridáme kakao aj čokoládu a ešte chvíľku šlaháme. Necháme vychladnúť. Maslo premiešame a pridávame k nemu postupne čokoládovú zmes.
- Navrstvíme na seba korpusy s plnkami a dáme stuhnúť. Vykrojíme požadovaný tvar, obtrieme krémom a dáme stuhnúť. Na záver prekryjeme poťahovou hmotou a nastriekame farbami nahnedo.
Korpus I
- 9 vajec
- 220 g polohrubej múky
- 70 g kakaa
- 9 PL vody
- 290 g kryštálového cukru
Korpus II
- 9 vajec
- 220 g polohrubej múky
- 70 g mletých orechov
- 9 PL vody
- 290 g kryštálového cukru
Ovocný vklad
- 500 g lesného ovocia
- mletý klinček
- 100 g hnedého cukru
- 50 g pudingového prášku
Kokosový vklad
- 500 g kokosu
- 250 g rastlinného tuku na pečenie
- 200 ml mlieka
- 300 g kryštálového cukru
Krém
- 6 vajec
- 400 g kryštálového cukru
- 100 g kakaa
- 500 g masla
- 200 g 70% čokolády
Na vrch
- 2 kg bielej poťahovej hmoty
- Vajcia oddelíme a dáme miešať žĺtky aj bielky každé s polovicou cukru. Do žĺtok prilejeme vodu. Po vymiešaní prisypeme múku s kakaom, zamiešame a pridáme bielky, Vlejeme na plech a dáme piecť na 170 stupňov cca 30 minut.. Rovnaký postup zopakujeme aj pri druhom ceste.
- Ovocie dáme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme klinček, cukor a prevaríme. Potom pridáme pudingový prášok, povarime a odstavíme.
- Mlieko, cukor, rastlinný tuk na pečeniedáme variť. Následne pridáme kokos, chvíľku povaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
- Krém – vajcia s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Pridáme kakao aj čokoládu a ešte chvíľku šlaháme. Necháme vychladnúť. Maslo premiešame a pridávame k nemu postupne čokoládovú zmes.
- Navrstvíme na seba korpusy s plnkami a dáme stuhnúť. Vykrojíme požadovaný tvar, obtrieme krémom a dáme stuhnúť. Na záver prekryjeme poťahovou hmotou a nastriekame farbami nahnedo.