Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Penové srdiečko podľa Domi

Penové srdiečko podľa Domi

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 10 bielkov
  • 330 g kryštálového cukru
  • 1,5 PL pudingového prášku
  • 1 PL bieleho vínneho octu
Krém
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smotanovej šľahačky 33%
  • 2 PL práškového cukru
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 150 ml mangového pyré
Na ozdobenie
  • 600 g bielej čokolády
  • 100 g kakaového masla
  • Červená farba na čokoládu

Postup

  1. Všetky bielky pomaly vymiešame do peny, keď sa začne už vytvárať sneh, pridáme kryštálový cukor. Opäť prešľaháme a pridáme vínny ocot a pudingový prášok.
  2. Keď bude sneh tuhý, premiestnime do cukrárskeho vrecka a tvarujeme na plech tvar srdca. Môžeme si ho na papier na pečenie vopred predkresliť.
  3. Dáme do trúby sušiť na 1,5 hod a 110 stupňov.
  4. Po upečený necháme pootvorené dvierka na trúbe a zatiaľ si pripravíme krém.
  5. Do mixéra dáme všetky suroviny a zapneme ho. Šľaháme, kým nemáme pevný krém.
  6. Jahody si nakrájame na malé kúsky a pripravíme si z bielej čokolády lupene. Bielu čokoládu dáme roztopiť v mikrovlnke a dáme ju do cukrárskeho vrecka. Na špičke spravíme malú dierku.
  7. Na plech si dáme papier na pečenie a vyrobíme si šablónu v tvare listu. Obkreslíme malé lístky na papier a podľa obrysov nanášame bielu čokoládu. Dáme do chladničky stuhnúť.

Ingrediencie

Cesto
  • 10 bielkov
  • 330 g kryštálového cukru
  • 1,5 PL pudingového prášku
  • 1 PL bieleho vínneho octu
Krém
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smotanovej šľahačky 33%
  • 2 PL práškového cukru
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 150 ml mangového pyré
Na ozdobenie
  • 600 g bielej čokolády
  • 100 g kakaového masla
  • Červená farba na čokoládu

Postup

  1. Všetky bielky pomaly vymiešame do peny, keď sa začne už vytvárať sneh, pridáme kryštálový cukor. Opäť prešľaháme a pridáme vínny ocot a pudingový prášok.
  2. Keď bude sneh tuhý, premiestnime do cukrárskeho vrecka a tvarujeme na plech tvar srdca. Môžeme si ho na papier na pečenie vopred predkresliť.
  3. Dáme do trúby sušiť na 1,5 hod a 110 stupňov.
  4. Po upečený necháme pootvorené dvierka na trúbe a zatiaľ si pripravíme krém.
  5. Do mixéra dáme všetky suroviny a zapneme ho. Šľaháme, kým nemáme pevný krém.
  6. Jahody si nakrájame na malé kúsky a pripravíme si z bielej čokolády lupene. Bielu čokoládu dáme roztopiť v mikrovlnke a dáme ju do cukrárskeho vrecka. Na špičke spravíme malú dierku.
  7. Na plech si dáme papier na pečenie a vyrobíme si šablónu v tvare listu. Obkreslíme malé lístky na papier a podľa obrysov nanášame bielu čokoládu. Dáme do chladničky stuhnúť.