Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 7 g suchého droždia
  • 300 ml vlažnej vody
  • 1 ČL cukru krupica
  • 500 g polohrubej múky
  • 1,5 PL soli
  • 30 g mäkkého masla
  • 2 PL hrubozrnnej soli na posypanie
  • 110 g sódy bikarbóny
  • 2 l vody
Dip
  • 120g cheddar
  • 50g maslo
  • 10g kukuričný škrob
  • 200g mlieko
  • 50g smotana na šľahanie
  • petržlenová vňaťka
  • chilli

Postup

  1. Cesto

    Droždie vsypte do pohára s vlažnou vodou a cukrom. Nechajte 5 min pracovať.

  2. Múku a soľ dajte do misy od mixéru s hákom. Pridajte vodu s droždím a dobre premiešajte.
  3. Pridajte maslo a miešajte na pomalom stupni, kým sa suroviny nespoja.
  4. Nechajte vykysnúť v rúre na 30 stupňov, kým cesto nezdvojnásobí objem.
  5. Rozdeľte na 8 častí a vytvarujte valce dlhé 70 cm.
  6. Vytvarujte praclík s dvojitým zatočením.
  7. Prikryté nechajte kysnúť 10 min.
  8. Nechajte zovrieť vodu, stíšte na najnižší plameň, vsypte sódu.
  9. Namáčajte praclíky po jednom a kúpte ich z oboch strán. Len pár sekúnd.
  10. Posypte hrubozrnnou soľou.
  11. Pečte na plechu s papierom na pečenie v rúre na 170 stupňov cca 18-23 min s teplým vzduchom alebo do zlatista.
  12. Dip

    Maslo roztopte.

  13. Rozmiešajte mlieko, škrob a smotanu a prilejte k maslu. Priveďte k varu. Po zhustnutí vypnite.
  14. Pridajte syr, ktorý sa roztopí a vymixujte dip ponorným mixérom.
  15. Dozdobte petržlenovou vňaťkou a chilli.
Cesto
  • 7 g suchého droždia
  • 300 ml vlažnej vody
  • 1 ČL cukru krupica
  • 500 g polohrubej múky
  • 1,5 PL soli
  • 30 g mäkkého masla
  • 2 PL hrubozrnnej soli na posypanie
  • 110 g sódy bikarbóny
  • 2 l vody
Dip
  • 120g cheddar
  • 50g maslo
  • 10g kukuričný škrob
  • 200g mlieko
  • 50g smotana na šľahanie
  • petržlenová vňaťka
  • chilli
  1. Cesto

    Droždie vsypte do pohára s vlažnou vodou a cukrom. Nechajte 5 min pracovať.

  2. Múku a soľ dajte do misy od mixéru s hákom. Pridajte vodu s droždím a dobre premiešajte.
  3. Pridajte maslo a miešajte na pomalom stupni, kým sa suroviny nespoja.
  4. Nechajte vykysnúť v rúre na 30 stupňov, kým cesto nezdvojnásobí objem.
  5. Rozdeľte na 8 častí a vytvarujte valce dlhé 70 cm.
  6. Vytvarujte praclík s dvojitým zatočením.
  7. Prikryté nechajte kysnúť 10 min.
  8. Nechajte zovrieť vodu, stíšte na najnižší plameň, vsypte sódu.
  9. Namáčajte praclíky po jednom a kúpte ich z oboch strán. Len pár sekúnd.
  10. Posypte hrubozrnnou soľou.
  11. Pečte na plechu s papierom na pečenie v rúre na 170 stupňov cca 18-23 min s teplým vzduchom alebo do zlatista.
  12. Dip

    Maslo roztopte.

  13. Rozmiešajte mlieko, škrob a smotanu a prilejte k maslu. Priveďte k varu. Po zhustnutí vypnite.
  14. Pridajte syr, ktorý sa roztopí a vymixujte dip ponorným mixérom.
  15. Dozdobte petržlenovou vňaťkou a chilli.