Princess torta
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Vanilkový krém - puding
- 300 ml mlieka
- ½ ks naškrabaného vanilkového struku
- 3 ks žĺtkov
- 50 g práškového cukru
- 25 g kukuričného škrobu Gustin
- 25 g masla
Piškótový korpus
- 2 ks vajec
- 75 g práškového cukru
- 38 g kukuričného škrobu
- 38 g hladkej múky
- 1 g kypriaceho prášku do pečiva
- 38 g masla
Malinový džem
- 150 g malín
- 75 g želírovacieho cukru
- 20 ml vody
Mandľový marcipán
- Marcipán
- 150 g cukru na podsýpanie
- Zelená farba prášková
- 70 g ružovej cukrovej hmoty na modelovanie – „ fondán“
Dokončenie
- 400 g smotany na šľahanie 35%
Postup
Vanilkový krém - puding
Mlieko a naškrabaný vanilkový struk, spolu so šupkou, dáme variť na mierny oheň,
Keď sa začne variť, odstavíme ho, odstránime šupku a mierne ochladíme
Vo veľkej miske rozšľaháme žĺtky, cukor , kukuričný škrob, tak, aby boli biele, krémové
Teplé mlieko prilievame po častiach do žĺtkovej zmesi,
Zmes dáme pomaly privedieme opäť do varu, stále miešame
Varíme do zhustnutia približne 4 -5 minút, vznikne hustý puding
Do teplého pudingu primiešame maslo, tak aby sa rozpustilo
Pripravený krém prikryjeme fóliou a dáme do chladničky stuhnúť.
Malinový džem
Maliny a vodu dáme variť, aby sa maliny rozvarili
Precedíme, pridáme želírovací cukor a opäť varíme, aby sa cukor rozpustil, približne 5 minút, aby sa džem zredukoval, pozor, aby nebol hustý
Džem preložíme do misky a necháme vychladnúť
Piškótový korpus
Rúru rozohrejeme na 180 – 160 stupňov
Pripravíme si formu s priemerom 18 cm, ráfik obalíme papierom, vnútro formy potrieme maslom
Vajcia a preosiaty cukor
Vyšľaháme do hustej peny ( 5min)
Primiešame preosiatu múku so škrobom
Nakoniec opatrne vmiešame rozpustené maslo
Piškótovú hmotu dáme do formy, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 160 stupňov pečieme približne 30 – 35 minút
Po upečení preložíme na mriežku, aby vychladol
Piškótový korpus je po upečení veľmi jemný a krehký
Upečený korpus rozkrojíme zúbkovaným nožom na tri časti
Dokončenie
Smotanu vyšľaháme 100 g odložíme do cukrárskeho vrecka na zdobenie,
150 g zmiešame s 2/3 vychladnutého žĺtkového krému, vznikne žĺtková šľahačka
150 g necháme na vytvorenie poslednej vrstvy pod marcipánom, kopula
Skladanie
Na pevnú podložku položíme spodnú časť piškótového korpusu
Potrieme tenkou vrstvou vychladnutého žĺtkového pudingu
Časť pudingu dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame po obvode spodnej časti , vznikne malý okraj
Do stredu pomocou lyžičky zorotrimeme vychladnutý malinový džem
Opäť nanesieme žĺtkový puding
Priložíme druhý piškótový korpus
Rozotrieme polovicu žĺtkovej šľahačky
Priložíme tretí plát
Rozotrieme zvyšnú žĺtkovú šľahačku
Nakoniec rozotrieme zvyšnú vyšľahanú šľahačku a nožom zarovnáme do tvaru polgule, necháme stuhnúť približne 30 – 40 minút
Nakoniec na celá povrch položíme zelený marcipánový plát
Zarovnáme, okraj dozdobíme šľahačkou , vrch posypeme práškovým cukrom, do stredu položíme vymodelovanú ružu
Vanilkový krém - puding
- 300 ml mlieka
- ½ ks naškrabaného vanilkového struku
- 3 ks žĺtkov
- 50 g práškového cukru
- 25 g kukuričného škrobu Gustin
- 25 g masla
Piškótový korpus
- 2 ks vajec
- 75 g práškového cukru
- 38 g kukuričného škrobu
- 38 g hladkej múky
- 1 g kypriaceho prášku do pečiva
- 38 g masla
Malinový džem
- 150 g malín
- 75 g želírovacieho cukru
- 20 ml vody
Mandľový marcipán
- Marcipán
- 150 g cukru na podsýpanie
- Zelená farba prášková
- 70 g ružovej cukrovej hmoty na modelovanie – „ fondán“
Dokončenie
- 400 g smotany na šľahanie 35%
Vanilkový krém - puding
Mlieko a naškrabaný vanilkový struk, spolu so šupkou, dáme variť na mierny oheň,
Keď sa začne variť, odstavíme ho, odstránime šupku a mierne ochladíme
Vo veľkej miske rozšľaháme žĺtky, cukor , kukuričný škrob, tak, aby boli biele, krémové
Teplé mlieko prilievame po častiach do žĺtkovej zmesi,
Zmes dáme pomaly privedieme opäť do varu, stále miešame
Varíme do zhustnutia približne 4 -5 minút, vznikne hustý puding
Do teplého pudingu primiešame maslo, tak aby sa rozpustilo
Pripravený krém prikryjeme fóliou a dáme do chladničky stuhnúť.
Malinový džem
Maliny a vodu dáme variť, aby sa maliny rozvarili
Precedíme, pridáme želírovací cukor a opäť varíme, aby sa cukor rozpustil, približne 5 minút, aby sa džem zredukoval, pozor, aby nebol hustý
Džem preložíme do misky a necháme vychladnúť
Piškótový korpus
Rúru rozohrejeme na 180 – 160 stupňov
Pripravíme si formu s priemerom 18 cm, ráfik obalíme papierom, vnútro formy potrieme maslom
Vajcia a preosiaty cukor
Vyšľaháme do hustej peny ( 5min)
Primiešame preosiatu múku so škrobom
Nakoniec opatrne vmiešame rozpustené maslo
Piškótovú hmotu dáme do formy, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 160 stupňov pečieme približne 30 – 35 minút
Po upečení preložíme na mriežku, aby vychladol
Piškótový korpus je po upečení veľmi jemný a krehký
Upečený korpus rozkrojíme zúbkovaným nožom na tri časti
Dokončenie
Smotanu vyšľaháme 100 g odložíme do cukrárskeho vrecka na zdobenie,
150 g zmiešame s 2/3 vychladnutého žĺtkového krému, vznikne žĺtková šľahačka
150 g necháme na vytvorenie poslednej vrstvy pod marcipánom, kopula
Skladanie
Na pevnú podložku položíme spodnú časť piškótového korpusu
Potrieme tenkou vrstvou vychladnutého žĺtkového pudingu
Časť pudingu dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame po obvode spodnej časti , vznikne malý okraj
Do stredu pomocou lyžičky zorotrimeme vychladnutý malinový džem
Opäť nanesieme žĺtkový puding
Priložíme druhý piškótový korpus
Rozotrieme polovicu žĺtkovej šľahačky
Priložíme tretí plát
Rozotrieme zvyšnú žĺtkovú šľahačku
Nakoniec rozotrieme zvyšnú vyšľahanú šľahačku a nožom zarovnáme do tvaru polgule, necháme stuhnúť približne 30 – 40 minút
Nakoniec na celá povrch položíme zelený marcipánový plát
Zarovnáme, okraj dozdobíme šľahačkou , vrch posypeme práškovým cukrom, do stredu položíme vymodelovanú ružu