Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Vanilkový krém - puding
  • 300 ml mlieka
  • ½ ks naškrabaného vanilkového struku
  • 3 ks žĺtkov
  • 50 g práškového cukru
  • 25 g kukuričného škrobu Gustin
  • 25 g masla
Piškótový korpus
  • 2 ks vajec
  • 75 g práškového cukru
  • 38 g kukuričného škrobu
  • 38 g hladkej múky
  • 1 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 38 g masla
Malinový džem
  • 150 g malín
  • 75 g želírovacieho cukru
  • 20 ml vody
Mandľový marcipán
  • Marcipán
  • 150 g cukru na podsýpanie
  • Zelená farba prášková
  • 70 g ružovej cukrovej hmoty na modelovanie – „ fondán“
Dokončenie
  • 400 g smotany na šľahanie 35%

Postup

  1. Vanilkový krém - puding

    Mlieko a naškrabaný vanilkový struk, spolu so šupkou, dáme variť na mierny oheň,

  2. Keď sa začne variť, odstavíme ho, odstránime šupku a mierne ochladíme

  3. Vo veľkej miske rozšľaháme žĺtky, cukor , kukuričný škrob, tak, aby boli biele, krémové

  4. Teplé mlieko prilievame po častiach do žĺtkovej zmesi,

  5. Zmes dáme pomaly privedieme opäť do varu, stále miešame

  6. Varíme do zhustnutia približne 4 -5 minút, vznikne hustý puding

  7. Do teplého pudingu primiešame maslo, tak aby sa rozpustilo

  8. Pripravený krém prikryjeme fóliou a dáme do chladničky stuhnúť.

  9. Malinový džem

    Maliny a vodu dáme variť, aby sa maliny rozvarili

  10. Precedíme, pridáme želírovací cukor a opäť varíme, aby sa cukor rozpustil, približne 5 minút, aby sa džem zredukoval, pozor, aby nebol hustý

  11. Džem preložíme do misky a necháme vychladnúť

  12. Piškótový korpus

    Rúru rozohrejeme na 180 – 160 stupňov

  13. Pripravíme si formu s priemerom 18 cm, ráfik obalíme papierom, vnútro formy potrieme maslom

  14. Vajcia a preosiaty cukor

  15. Vyšľaháme do hustej peny ( 5min)

  16. Primiešame preosiatu múku so škrobom

  17. Nakoniec opatrne vmiešame rozpustené maslo

  18. Piškótovú hmotu dáme do formy, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 160 stupňov pečieme približne 30 – 35 minút

  19. Po upečení preložíme na mriežku, aby vychladol

  20. Piškótový korpus je po upečení veľmi jemný a krehký

  21. Upečený korpus rozkrojíme zúbkovaným nožom na tri časti

  22. Dokončenie

    Smotanu vyšľaháme 100 g odložíme do cukrárskeho vrecka na zdobenie,

  23. 150 g zmiešame s 2/3 vychladnutého žĺtkového krému, vznikne žĺtková šľahačka

  24. 150 g necháme na vytvorenie poslednej vrstvy pod marcipánom, kopula

  25. Skladanie

    Na pevnú podložku položíme spodnú časť piškótového korpusu

  26. Potrieme tenkou vrstvou vychladnutého žĺtkového pudingu

  27. Časť pudingu dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame po obvode spodnej časti , vznikne malý okraj

  28. Do stredu pomocou lyžičky zorotrimeme vychladnutý malinový džem

  29. Opäť nanesieme žĺtkový puding

  30. Priložíme druhý piškótový korpus

  31. Rozotrieme polovicu žĺtkovej šľahačky

  32. Priložíme tretí plát

  33. Rozotrieme zvyšnú žĺtkovú šľahačku

  34. Nakoniec rozotrieme zvyšnú vyšľahanú šľahačku a nožom zarovnáme do tvaru polgule, necháme stuhnúť približne 30 – 40 minút

  35. Nakoniec na celá povrch položíme zelený marcipánový plát

  36. Zarovnáme, okraj dozdobíme šľahačkou , vrch posypeme práškovým cukrom, do stredu položíme vymodelovanú ružu

Ingrediencie

Vanilkový krém - puding
  • 300 ml mlieka
  • ½ ks naškrabaného vanilkového struku
  • 3 ks žĺtkov
  • 50 g práškového cukru
  • 25 g kukuričného škrobu Gustin
  • 25 g masla
Piškótový korpus
  • 2 ks vajec
  • 75 g práškového cukru
  • 38 g kukuričného škrobu
  • 38 g hladkej múky
  • 1 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 38 g masla
Malinový džem
  • 150 g malín
  • 75 g želírovacieho cukru
  • 20 ml vody
Mandľový marcipán
  • Marcipán
  • 150 g cukru na podsýpanie
  • Zelená farba prášková
  • 70 g ružovej cukrovej hmoty na modelovanie – „ fondán“
Dokončenie
  • 400 g smotany na šľahanie 35%

Postup

  1. Vanilkový krém - puding

    Mlieko a naškrabaný vanilkový struk, spolu so šupkou, dáme variť na mierny oheň,

  2. Keď sa začne variť, odstavíme ho, odstránime šupku a mierne ochladíme

  3. Vo veľkej miske rozšľaháme žĺtky, cukor , kukuričný škrob, tak, aby boli biele, krémové

  4. Teplé mlieko prilievame po častiach do žĺtkovej zmesi,

  5. Zmes dáme pomaly privedieme opäť do varu, stále miešame

  6. Varíme do zhustnutia približne 4 -5 minút, vznikne hustý puding

  7. Do teplého pudingu primiešame maslo, tak aby sa rozpustilo

  8. Pripravený krém prikryjeme fóliou a dáme do chladničky stuhnúť.

  9. Malinový džem

    Maliny a vodu dáme variť, aby sa maliny rozvarili

  10. Precedíme, pridáme želírovací cukor a opäť varíme, aby sa cukor rozpustil, približne 5 minút, aby sa džem zredukoval, pozor, aby nebol hustý

  11. Džem preložíme do misky a necháme vychladnúť

  12. Piškótový korpus

    Rúru rozohrejeme na 180 – 160 stupňov

  13. Pripravíme si formu s priemerom 18 cm, ráfik obalíme papierom, vnútro formy potrieme maslom

  14. Vajcia a preosiaty cukor

  15. Vyšľaháme do hustej peny ( 5min)

  16. Primiešame preosiatu múku so škrobom

  17. Nakoniec opatrne vmiešame rozpustené maslo

  18. Piškótovú hmotu dáme do formy, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 160 stupňov pečieme približne 30 – 35 minút

  19. Po upečení preložíme na mriežku, aby vychladol

  20. Piškótový korpus je po upečení veľmi jemný a krehký

  21. Upečený korpus rozkrojíme zúbkovaným nožom na tri časti

  22. Dokončenie

    Smotanu vyšľaháme 100 g odložíme do cukrárskeho vrecka na zdobenie,

  23. 150 g zmiešame s 2/3 vychladnutého žĺtkového krému, vznikne žĺtková šľahačka

  24. 150 g necháme na vytvorenie poslednej vrstvy pod marcipánom, kopula

  25. Skladanie

    Na pevnú podložku položíme spodnú časť piškótového korpusu

  26. Potrieme tenkou vrstvou vychladnutého žĺtkového pudingu

  27. Časť pudingu dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame po obvode spodnej časti , vznikne malý okraj

  28. Do stredu pomocou lyžičky zorotrimeme vychladnutý malinový džem

  29. Opäť nanesieme žĺtkový puding

  30. Priložíme druhý piškótový korpus

  31. Rozotrieme polovicu žĺtkovej šľahačky

  32. Priložíme tretí plát

  33. Rozotrieme zvyšnú žĺtkovú šľahačku

  34. Nakoniec rozotrieme zvyšnú vyšľahanú šľahačku a nožom zarovnáme do tvaru polgule, necháme stuhnúť približne 30 – 40 minút

  35. Nakoniec na celá povrch položíme zelený marcipánový plát

  36. Zarovnáme, okraj dozdobíme šľahačkou , vrch posypeme práškovým cukrom, do stredu položíme vymodelovanú ružu