Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Rafaelo torta Peter Pan

Rafaelo torta Peter Pan

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 12 vajec
  • 360 g kryštálového cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 70 g kakaa
  • 12 PL oleja
  • Štipka soli
Krém
  • 150 g kokosu
  • 400 g kondenzovaného mlieka
  • 400 g masla
  • 400 g bielej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie 33%
Poleva
  • 300 ml voda
  • 3PL kryštálového cukru
  • 1 dl mandľového sirupu
Na ozdobenie
  • 1,3 kg fondánu
  • Farbivo gélové (biela, modrá, fialova, čierna, zelená, hnedá, žltá, červená)
  • Mandle

Postup

  1. Pripravíme si 2 formy s priemerom 24 cm, na dno položíme papier na pečenie. Zapneme trúbu na 150 stupňov.
  2. Do veľkej misy oddelíme bielka, žĺtky si dáme do malé misky bokom. Do bielkov pridáme soľ a na najvyšší stupeň šľaháme. Do snehu postupne pridávame cukor a poriadne ďalej šľaháme aspoň 5 minút.
  3. Po vyšľahaní, dáme šľahač na mierne otáčky a pridávame postupne žĺtky a olej na striedačku. Poriadne prešľaháme a misu si dáme bokom.
  4. Na záver preosejeme múku s kakaom a poriadne, ale zľahka premiešame metličkou, aby sa všetko dobre spojilo.
  5. Cesto rozdelíme do 2 foriem, opatrne prelievame a dáme piecť do rúry na 150 stupňov na 45 minút.
  6. Krém - maslo a bielu čokoládu vložíme do misky, ktorú dáme do vodného kúpeľa a necháme rozpustiť. Keď máme hmotu rozpustenú, odstavíme z vodného kúpeľa a pomalým, tenkým prúdom prilievame do kondenzovaného mlieka - stále miešame, aby sa krém nezrazil a na úplný záver pridáme kokos. Takto pripravený krém odložíme do chladničky, aby stuhol.
  7. Na záver do schladeného krému pridáme šľahačku a poriadne prešľaháme.
  8. Poleva - všetky suroviny okrem sirupu si dáme do hrnca a necháme prevariť. Odstavíme a necháme vychladnúť a na záver primiešame mandľoví sirup.
  9. Nasekané mandle si dáme na panvicu a jemne ich opražíme.
  10. Každý korpus prerežeme na dve časti. Na spodný korpus si dáme trocha polevy, pridáme krém a posypeme opraženými mandľami, prikryjeme ďalším korpusom. Takto opakujeme všetky korpusy, na záver obtrieme tortu krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
  11. Na záver ak nám stuhla torta tak ju prikryjeme fondánom a ozdobíme.
Cesto
  • 12 vajec
  • 360 g kryštálového cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 70 g kakaa
  • 12 PL oleja
  • Štipka soli
Krém
  • 150 g kokosu
  • 400 g kondenzovaného mlieka
  • 400 g masla
  • 400 g bielej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie 33%
Poleva
  • 300 ml voda
  • 3PL kryštálového cukru
  • 1 dl mandľového sirupu
Na ozdobenie
  • 1,3 kg fondánu
  • Farbivo gélové (biela, modrá, fialova, čierna, zelená, hnedá, žltá, červená)
  • Mandle
  1. Pripravíme si 2 formy s priemerom 24 cm, na dno položíme papier na pečenie. Zapneme trúbu na 150 stupňov.
  2. Do veľkej misy oddelíme bielka, žĺtky si dáme do malé misky bokom. Do bielkov pridáme soľ a na najvyšší stupeň šľaháme. Do snehu postupne pridávame cukor a poriadne ďalej šľaháme aspoň 5 minút.
  3. Po vyšľahaní, dáme šľahač na mierne otáčky a pridávame postupne žĺtky a olej na striedačku. Poriadne prešľaháme a misu si dáme bokom.
  4. Na záver preosejeme múku s kakaom a poriadne, ale zľahka premiešame metličkou, aby sa všetko dobre spojilo.
  5. Cesto rozdelíme do 2 foriem, opatrne prelievame a dáme piecť do rúry na 150 stupňov na 45 minút.
  6. Krém - maslo a bielu čokoládu vložíme do misky, ktorú dáme do vodného kúpeľa a necháme rozpustiť. Keď máme hmotu rozpustenú, odstavíme z vodného kúpeľa a pomalým, tenkým prúdom prilievame do kondenzovaného mlieka - stále miešame, aby sa krém nezrazil a na úplný záver pridáme kokos. Takto pripravený krém odložíme do chladničky, aby stuhol.
  7. Na záver do schladeného krému pridáme šľahačku a poriadne prešľaháme.
  8. Poleva - všetky suroviny okrem sirupu si dáme do hrnca a necháme prevariť. Odstavíme a necháme vychladnúť a na záver primiešame mandľoví sirup.
  9. Nasekané mandle si dáme na panvicu a jemne ich opražíme.
  10. Každý korpus prerežeme na dve časti. Na spodný korpus si dáme trocha polevy, pridáme krém a posypeme opraženými mandľami, prikryjeme ďalším korpusom. Takto opakujeme všetky korpusy, na záver obtrieme tortu krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
  11. Na záver ak nám stuhla torta tak ju prikryjeme fondánom a ozdobíme.