Rainbow cupcakes s čokoládovým krémom od Tomáša
1,5 hod.
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 200 g hladkej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 120 g kryštálového cukru
- 1 ks vanilkového cukru
- ½ ČL soli
- 120 g roztopeného masla
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 vajcia
Krém
- 250 g mascarpone
- 250 g šľahačkovej smotany 33%
- 200 g mliečnej čokolády na varenie
- 3 PL práškového cukru
Dekorácie
- 200 g jahôd
- 2 PL kryštálového cukru
- 200 g modelovacej hmoty
- Farbivo (gélové): červené, žlté, modré, zelené, čierne
Postup
- Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Do väčšej nádoby dáme suché prísady a dobre premiešame metličkou. Do druhej nádoby mokré prísady a prešľaháme metličkou. Vlejeme zmes k suchým prísadám a 2 minúty ručne šľaháme metličkou. Potom si cesto rozdelíme do štyroch misiek a zafarbíme farbivom.
- Ak máme všetky cesta zafarbené, tak si naplníme košíčky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov na 20 minút.
- Jahody si nakrájame na drobné kocky a dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme dusiť asi 5 minút.
- Krém - mascarpone a 3 PL cukru prešľaháme, potom postupne prišľahávame šľahačku.
- Čokoládu si dáme roztopiť a necháme vychladnúť. Keď je vychladená, tak ju vlievame do krému a neprestávame šľahať.
- Do cupcaku si spravíme medzeru a dáme do nej jahody, a na vrch nastriekame krém a ozdobíme.
Cesto
- 200 g hladkej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 120 g kryštálového cukru
- 1 ks vanilkového cukru
- ½ ČL soli
- 120 g roztopeného masla
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 vajcia
Krém
- 250 g mascarpone
- 250 g šľahačkovej smotany 33%
- 200 g mliečnej čokolády na varenie
- 3 PL práškového cukru
Dekorácie
- 200 g jahôd
- 2 PL kryštálového cukru
- 200 g modelovacej hmoty
- Farbivo (gélové): červené, žlté, modré, zelené, čierne
- Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Do väčšej nádoby dáme suché prísady a dobre premiešame metličkou. Do druhej nádoby mokré prísady a prešľaháme metličkou. Vlejeme zmes k suchým prísadám a 2 minúty ručne šľaháme metličkou. Potom si cesto rozdelíme do štyroch misiek a zafarbíme farbivom.
- Ak máme všetky cesta zafarbené, tak si naplníme košíčky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov na 20 minút.
- Jahody si nakrájame na drobné kocky a dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme dusiť asi 5 minút.
- Krém - mascarpone a 3 PL cukru prešľaháme, potom postupne prišľahávame šľahačku.
- Čokoládu si dáme roztopiť a necháme vychladnúť. Keď je vychladená, tak ju vlievame do krému a neprestávame šľahať.
- Do cupcaku si spravíme medzeru a dáme do nej jahody, a na vrch nastriekame krém a ozdobíme.