Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Rainbow cupcakes s čokoládovým krémom od Tomáša

Rainbow cupcakes s čokoládovým krémom od Tomáša

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 200 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • ½ ČL soli
  • 120 g roztopeného masla
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 2 vajcia
Krém
  • 250 g mascarpone
  • 250 g šľahačkovej smotany 33%
  • 200 g mliečnej čokolády na varenie
  • 3 PL práškového cukru
Dekorácie
  • 200 g jahôd
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 200 g modelovacej hmoty
  • Farbivo (gélové): červené, žlté, modré, zelené, čierne

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Do väčšej nádoby dáme suché prísady a dobre premiešame metličkou. Do druhej nádoby mokré prísady a prešľaháme metličkou. Vlejeme zmes k suchým prísadám a 2 minúty ručne šľaháme metličkou. Potom si cesto rozdelíme do štyroch misiek a zafarbíme farbivom.
  2. Ak máme všetky cesta zafarbené, tak si naplníme košíčky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov na 20 minút.
  3. Jahody si nakrájame na drobné kocky a dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme dusiť asi 5 minút.
  4. Krém - mascarpone a 3 PL cukru prešľaháme, potom postupne prišľahávame šľahačku.
  5. Čokoládu si dáme roztopiť a necháme vychladnúť. Keď je vychladená, tak ju vlievame do krému a neprestávame šľahať.
  6. Do cupcaku si spravíme medzeru a dáme do nej jahody, a na vrch nastriekame krém a ozdobíme.
Cesto
  • 200 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • ½ ČL soli
  • 120 g roztopeného masla
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 2 vajcia
Krém
  • 250 g mascarpone
  • 250 g šľahačkovej smotany 33%
  • 200 g mliečnej čokolády na varenie
  • 3 PL práškového cukru
Dekorácie
  • 200 g jahôd
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 200 g modelovacej hmoty
  • Farbivo (gélové): červené, žlté, modré, zelené, čierne
  1. Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Do väčšej nádoby dáme suché prísady a dobre premiešame metličkou. Do druhej nádoby mokré prísady a prešľaháme metličkou. Vlejeme zmes k suchým prísadám a 2 minúty ručne šľaháme metličkou. Potom si cesto rozdelíme do štyroch misiek a zafarbíme farbivom.
  2. Ak máme všetky cesta zafarbené, tak si naplníme košíčky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov na 20 minút.
  3. Jahody si nakrájame na drobné kocky a dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme dusiť asi 5 minút.
  4. Krém - mascarpone a 3 PL cukru prešľaháme, potom postupne prišľahávame šľahačku.
  5. Čokoládu si dáme roztopiť a necháme vychladnúť. Keď je vychladená, tak ju vlievame do krému a neprestávame šľahať.
  6. Do cupcaku si spravíme medzeru a dáme do nej jahody, a na vrch nastriekame krém a ozdobíme.