Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Rodinna oslava podľa Anči

Rodinna oslava podľa Anči

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 225 g bielkov (izbovej teploty a oddelené deň dopredu)
  • 3 lyžičky vínneho kameňa
  • 450 g kryštálového cukru
  • Kôra z 1 a ½ limetky
  • Štipka soli
Vanilková ganache montée
  • 720 g šľahačkovej smotany 40%
  • 45 g glukózy
  • 180 g bielej čokolády
  • 1,5 plátku želatíny
Džem z lesných plodov
  • 360 g zmesi lesných plodov
  • 3 limetky
  • 60 g kryštálového cukru
Malinový gél
  • 180 g malinového pyré
  • 30 g kryštálového cukru
  • 3 g pektinu NH
Náter z bielej čokolády
  • 180 g bielej čokolády

Postup

    Keksík
  1. Vodu, olej a soľ privedieme k varu
  2. Medzitým zmiešame bielka, med, škrob, múku a citrónovú kôru.
  3. Do bielkovej zmesi rýchlo zašľaháme horúcu tekutinu, dáme vychladnúť aj na hodinu.
  4. Pomocou stierky rozotrieme do tenkej a rovnomernej vrstvy na silikónovú podložku.
  5. Pečieme na 180OC asi 20minút alebo kým nezhnedne, v polovici pretočíme.
  6. Skladujeme vo vypnutej rúre do podávania
  7. Nektarinková marmeláda
  8. v horúcej panvici varíme nektarinky, kým nezmäkne, asi 8minút, pridáme citrónovú šťavu a med – ešte povaríme a necháme vychladnúť.
  9. Nálev citrónovej trávy
  10. privedieme vodu do varu, pridáme citrónovú trávu a vypneme oheň, necháme lúhovať a precedíme.
  11. Tapioka puding
  12. Tapioku namočíme na 30minút do vody a 2 minúty povaríme v kokosovom mlieku.
  13. Ďalší postup
  14. Lyžičkou nalejeme marmeládu, navrch dáme tapioka puding, kolieska nektarinky, keksík a nálev z citrónovej trávy.

Ingrediencie

Korpus
  • 225 g bielkov (izbovej teploty a oddelené deň dopredu)
  • 3 lyžičky vínneho kameňa
  • 450 g kryštálového cukru
  • Kôra z 1 a ½ limetky
  • Štipka soli
Vanilková ganache montée
  • 720 g šľahačkovej smotany 40%
  • 45 g glukózy
  • 180 g bielej čokolády
  • 1,5 plátku želatíny
Džem z lesných plodov
  • 360 g zmesi lesných plodov
  • 3 limetky
  • 60 g kryštálového cukru
Malinový gél
  • 180 g malinového pyré
  • 30 g kryštálového cukru
  • 3 g pektinu NH
Náter z bielej čokolády
  • 180 g bielej čokolády

Postup

    Keksík
  1. Vodu, olej a soľ privedieme k varu
  2. Medzitým zmiešame bielka, med, škrob, múku a citrónovú kôru.
  3. Do bielkovej zmesi rýchlo zašľaháme horúcu tekutinu, dáme vychladnúť aj na hodinu.
  4. Pomocou stierky rozotrieme do tenkej a rovnomernej vrstvy na silikónovú podložku.
  5. Pečieme na 180OC asi 20minút alebo kým nezhnedne, v polovici pretočíme.
  6. Skladujeme vo vypnutej rúre do podávania
  7. Nektarinková marmeláda
  8. v horúcej panvici varíme nektarinky, kým nezmäkne, asi 8minút, pridáme citrónovú šťavu a med – ešte povaríme a necháme vychladnúť.
  9. Nálev citrónovej trávy
  10. privedieme vodu do varu, pridáme citrónovú trávu a vypneme oheň, necháme lúhovať a precedíme.
  11. Tapioka puding
  12. Tapioku namočíme na 30minút do vody a 2 minúty povaríme v kokosovom mlieku.
  13. Ďalší postup
  14. Lyžičkou nalejeme marmeládu, navrch dáme tapioka puding, kolieska nektarinky, keksík a nálev z citrónovej trávy.