Rodinna oslava podľa Anči
4 hod.
Popis
Ingrediencie
Korpus
- 225 g bielkov (izbovej teploty a oddelené deň dopredu)
- 3 lyžičky vínneho kameňa
- 450 g kryštálového cukru
- Kôra z 1 a ½ limetky
- Štipka soli
Vanilková ganache montée
- 720 g šľahačkovej smotany 40%
- 45 g glukózy
- 180 g bielej čokolády
- 1,5 plátku želatíny
Džem z lesných plodov
- 360 g zmesi lesných plodov
- 3 limetky
- 60 g kryštálového cukru
Malinový gél
- 180 g malinového pyré
- 30 g kryštálového cukru
- 3 g pektinu NH
Náter z bielej čokolády
- 180 g bielej čokolády
Postup
- Vodu, olej a soľ privedieme k varu
- Medzitým zmiešame bielka, med, škrob, múku a citrónovú kôru.
- Do bielkovej zmesi rýchlo zašľaháme horúcu tekutinu, dáme vychladnúť aj na hodinu.
- Pomocou stierky rozotrieme do tenkej a rovnomernej vrstvy na silikónovú podložku.
- Pečieme na 180OC asi 20minút alebo kým nezhnedne, v polovici pretočíme.
- Skladujeme vo vypnutej rúre do podávania
- v horúcej panvici varíme nektarinky, kým nezmäkne, asi 8minút, pridáme citrónovú šťavu a med – ešte povaríme a necháme vychladnúť.
- privedieme vodu do varu, pridáme citrónovú trávu a vypneme oheň, necháme lúhovať a precedíme.
- Tapioku namočíme na 30minút do vody a 2 minúty povaríme v kokosovom mlieku.
- Lyžičkou nalejeme marmeládu, navrch dáme tapioka puding, kolieska nektarinky, keksík a nálev z citrónovej trávy.
Keksík
Nektarinková marmeláda
Nálev citrónovej trávy
Tapioka puding
Ďalší postup
Korpus
- 225 g bielkov (izbovej teploty a oddelené deň dopredu)
- 3 lyžičky vínneho kameňa
- 450 g kryštálového cukru
- Kôra z 1 a ½ limetky
- Štipka soli
Vanilková ganache montée
- 720 g šľahačkovej smotany 40%
- 45 g glukózy
- 180 g bielej čokolády
- 1,5 plátku želatíny
Džem z lesných plodov
- 360 g zmesi lesných plodov
- 3 limetky
- 60 g kryštálového cukru
Malinový gél
- 180 g malinového pyré
- 30 g kryštálového cukru
- 3 g pektinu NH
Náter z bielej čokolády
- 180 g bielej čokolády
- Vodu, olej a soľ privedieme k varu
- Medzitým zmiešame bielka, med, škrob, múku a citrónovú kôru.
- Do bielkovej zmesi rýchlo zašľaháme horúcu tekutinu, dáme vychladnúť aj na hodinu.
- Pomocou stierky rozotrieme do tenkej a rovnomernej vrstvy na silikónovú podložku.
- Pečieme na 180OC asi 20minút alebo kým nezhnedne, v polovici pretočíme.
- Skladujeme vo vypnutej rúre do podávania
- v horúcej panvici varíme nektarinky, kým nezmäkne, asi 8minút, pridáme citrónovú šťavu a med – ešte povaríme a necháme vychladnúť.
- privedieme vodu do varu, pridáme citrónovú trávu a vypneme oheň, necháme lúhovať a precedíme.
- Tapioku namočíme na 30minút do vody a 2 minúty povaríme v kokosovom mlieku.
- Lyžičkou nalejeme marmeládu, navrch dáme tapioka puding, kolieska nektarinky, keksík a nálev z citrónovej trávy.