Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Rozmarná torta podľa Milky

Rozmarná torta podľa Milky

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 8 vajec
  • 700 ml plnotučného mlieka
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 ml teplej vody
  • 200 ml perlivej vody
  • 120 g krupicového cukru
  • ¼ ČL soli
  • 50 g holandského kakaa
  • 125 g masla
Plnka
  • 250 g mascarpone
  • 500 g tučného jemného tvarohu
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 1 PL vanilkovej pasty
  • 10 g jemnej práškovej želatíny
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 200 g kyslej smotany 16%
  • 1 zrelé mango
  • 4 ks kivi
  • 250 g čerstvých malín
Poleva
  • 10 g plátkovej želatíny (6 plátkov)
  • 125 ml vody
  • 225 g kryštálového cukru
  • 30 g holandského kakaa
  • 150 g čokolády 70%
  • 100 ml šľahačkovej smotany
Na ozdobenie
  • 100 g čokolády 70%
  • 100 ml šľahačkovej smotany

Postup

  1. Plátkovú želatínu namočíme v studenej vode a práškovú želatínu namočíme v studenom mlieku.
  2. V mise zmiešame vajcia s mliekom. Pridáme preosiatu múku spolu s kakaom, soľou, cukrom a prešľaháme ručným mixérom. V panvici na pečenie palaciniek rozpustíme maslo a pridáme ho do cesta. Nakoniec prilejeme teplú vodu. Dôkladne prešľaháme a necháme 15-20min. odpočinúť.
  3. Do hrnca dáme vodu a cukor na polevu. Varíme sirup, kým jeho teplota nedosiahne 104 °C. Pridáme šľahačkovú smotanu a zmes vylejeme na nalámanú čokoládu. Pridáme kakao a rozmixujeme ponorným mixérom. Keď zmes ochladne na teplotu 60°C, pridáme plátkovú želatínu zbavenú vody a po rozpustení želatíny zmes prešľaháme.
  4. Polevu zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme chladiť pri izbovej teplote.
  5. Pred začiatkom pečenia dolejeme do cesta perlivú vodu podľa potreby a predhrejeme panvicu. Pečieme tenké palacinky. Rozkladáme ich na mriežku, aby čo najskôr vychladli.
  6. Okraje palaciniek orežeme ráfikom o veľkosti 22cm, aby mali rovnakú veľkosť.
  7. Tvaroh, mascarpone, vanilku a cukor vyšľaháme do hladkej konzistencie. Pridáme kyslú smotanu 16% a dolejeme šľahačku. Všetko spolu vyšľaháme. Do krému pridáme v mlieku rozpustenú želatínu.
  8. Kivi a mango ošúpeme a nakrájame na kocky.
  9. Ráfik o veľkosti 22 cm položíme na tenšiu tortovú podložku rovnakého priemeru 22 cm a vnútro vystelieme priesvitnou fóliou.
  10. Krémom natierame palacinky v tenkej vrstve a ukladáme na seba. Naplníme 10 palaciniek.
  11. Z ďalších desiatich palaciniek urobíme batôžky a poukladáme na naplnené palacinky. Do batôžka dáme 1-2 PL krému a trochu kivi, malín a manga.
  12. Na vrch batôžkov dáme trochu ovocia, pár lyžíc krému a urovnáme povrch.
  13. Na krém ukladáme ďalších10 palaciniek natretých krémom. Vrchnú palacinku potrieme krémom a tortu necháme vychladnúť.
  14. Čokoládu rozpustíme nad parou a vytvoríme ozdobu na tortu za pomoci cukrárskeho vrecka.
  15. Stuhnutú tortu vyberieme z ráfika a odstránime fóliu. Zahladíme boky torty a postavíme na užšiu nádobu na mriežke. Pod mriežku dáme pekáč alebo papier na pečenie, aby sme zachytili prebytočnú polevu.
  16. Pred poliatím torty polevu znovu prešľaháme ponorným mixérom. Teplota polevy by nemala byť vyššia ako 28-30 °C. Polevou tortu rovnomerne polejeme.
  17. Ušľaháme šľahačku a vložíme do cukrárskeho vrecka so špičkou.
  18. Dozdobíme tortu čokoládovou ozdobou, ovocím a šľahačkou. Necháme stuhnúť v chladničke.
Cesto
  • 8 vajec
  • 700 ml plnotučného mlieka
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 ml teplej vody
  • 200 ml perlivej vody
  • 120 g krupicového cukru
  • ¼ ČL soli
  • 50 g holandského kakaa
  • 125 g masla
Plnka
  • 250 g mascarpone
  • 500 g tučného jemného tvarohu
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 1 PL vanilkovej pasty
  • 10 g jemnej práškovej želatíny
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 200 g kyslej smotany 16%
  • 1 zrelé mango
  • 4 ks kivi
  • 250 g čerstvých malín
Poleva
  • 10 g plátkovej želatíny (6 plátkov)
  • 125 ml vody
  • 225 g kryštálového cukru
  • 30 g holandského kakaa
  • 150 g čokolády 70%
  • 100 ml šľahačkovej smotany
Na ozdobenie
  • 100 g čokolády 70%
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  1. Plátkovú želatínu namočíme v studenej vode a práškovú želatínu namočíme v studenom mlieku.
  2. V mise zmiešame vajcia s mliekom. Pridáme preosiatu múku spolu s kakaom, soľou, cukrom a prešľaháme ručným mixérom. V panvici na pečenie palaciniek rozpustíme maslo a pridáme ho do cesta. Nakoniec prilejeme teplú vodu. Dôkladne prešľaháme a necháme 15-20min. odpočinúť.
  3. Do hrnca dáme vodu a cukor na polevu. Varíme sirup, kým jeho teplota nedosiahne 104 °C. Pridáme šľahačkovú smotanu a zmes vylejeme na nalámanú čokoládu. Pridáme kakao a rozmixujeme ponorným mixérom. Keď zmes ochladne na teplotu 60°C, pridáme plátkovú želatínu zbavenú vody a po rozpustení želatíny zmes prešľaháme.
  4. Polevu zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme chladiť pri izbovej teplote.
  5. Pred začiatkom pečenia dolejeme do cesta perlivú vodu podľa potreby a predhrejeme panvicu. Pečieme tenké palacinky. Rozkladáme ich na mriežku, aby čo najskôr vychladli.
  6. Okraje palaciniek orežeme ráfikom o veľkosti 22cm, aby mali rovnakú veľkosť.
  7. Tvaroh, mascarpone, vanilku a cukor vyšľaháme do hladkej konzistencie. Pridáme kyslú smotanu 16% a dolejeme šľahačku. Všetko spolu vyšľaháme. Do krému pridáme v mlieku rozpustenú želatínu.
  8. Kivi a mango ošúpeme a nakrájame na kocky.
  9. Ráfik o veľkosti 22 cm položíme na tenšiu tortovú podložku rovnakého priemeru 22 cm a vnútro vystelieme priesvitnou fóliou.
  10. Krémom natierame palacinky v tenkej vrstve a ukladáme na seba. Naplníme 10 palaciniek.
  11. Z ďalších desiatich palaciniek urobíme batôžky a poukladáme na naplnené palacinky. Do batôžka dáme 1-2 PL krému a trochu kivi, malín a manga.
  12. Na vrch batôžkov dáme trochu ovocia, pár lyžíc krému a urovnáme povrch.
  13. Na krém ukladáme ďalších10 palaciniek natretých krémom. Vrchnú palacinku potrieme krémom a tortu necháme vychladnúť.
  14. Čokoládu rozpustíme nad parou a vytvoríme ozdobu na tortu za pomoci cukrárskeho vrecka.
  15. Stuhnutú tortu vyberieme z ráfika a odstránime fóliu. Zahladíme boky torty a postavíme na užšiu nádobu na mriežke. Pod mriežku dáme pekáč alebo papier na pečenie, aby sme zachytili prebytočnú polevu.
  16. Pred poliatím torty polevu znovu prešľaháme ponorným mixérom. Teplota polevy by nemala byť vyššia ako 28-30 °C. Polevou tortu rovnomerne polejeme.
  17. Ušľaháme šľahačku a vložíme do cukrárskeho vrecka so špičkou.
  18. Dozdobíme tortu čokoládovou ozdobou, ovocím a šľahačkou. Necháme stuhnúť v chladničke.