Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 7 g suchého droždia
  • 500 g hladkej múky
  • 12 g soli
  • 290 ml vlažnej vody
  • 60 g mäkkej masti

Postup

  1. Droždie, múku a soľ dajte do misy od mixéru s hákom. Pridajte vodu a dobre premiešajte.
  2. Pridajte masť a miešajte na pomalom stupni, kým sa suroviny nespoja, cesto nebude jemné a bude sa oddeľovať od stien nádoby - cca 5 - 10 min.
  3. Nechajte vykysnúť v rúre na 30 stupňov cca 45 min., kým cesto nezdvojnásobí objem.
  4. Vyhrejte rúru na 220 stupňov, teplý vzduch.
  5. Rozdeľte na 10 častí. Vytvarujte guličky.
  6. Prikryté nechajte kysnúť 5 - 10 min.
  7. Vytvarujte trojuholníky a zatočte od najširšej strany k špicu.
  8. Posprejujte a nechajte podkysnúť 15 minút.
  9. Na spodok rúry si dajte menší pekáč.
  10. Postriekajte rožky vodou, vložte do rúry, do menšieho plechu vlejte hrnček horúcej vody. Pečte 7 minút.
  11. Vyberte spodný plech a dopekajte 8-13 min alebo do zlatista.
  12. Po vybratí ihneď postriekajte vodou.
Cesto
  • 7 g suchého droždia
  • 500 g hladkej múky
  • 12 g soli
  • 290 ml vlažnej vody
  • 60 g mäkkej masti
  1. Droždie, múku a soľ dajte do misy od mixéru s hákom. Pridajte vodu a dobre premiešajte.
  2. Pridajte masť a miešajte na pomalom stupni, kým sa suroviny nespoja, cesto nebude jemné a bude sa oddeľovať od stien nádoby - cca 5 - 10 min.
  3. Nechajte vykysnúť v rúre na 30 stupňov cca 45 min., kým cesto nezdvojnásobí objem.
  4. Vyhrejte rúru na 220 stupňov, teplý vzduch.
  5. Rozdeľte na 10 častí. Vytvarujte guličky.
  6. Prikryté nechajte kysnúť 5 - 10 min.
  7. Vytvarujte trojuholníky a zatočte od najširšej strany k špicu.
  8. Posprejujte a nechajte podkysnúť 15 minút.
  9. Na spodok rúry si dajte menší pekáč.
  10. Postriekajte rožky vodou, vložte do rúry, do menšieho plechu vlejte hrnček horúcej vody. Pečte 7 minút.
  11. Vyberte spodný plech a dopekajte 8-13 min alebo do zlatista.
  12. Po vybratí ihneď postriekajte vodou.