Ružové tiramisu od Mareka
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Piškóty
- 6 vajec
- 140 g hladkej múky
- 30 g pudingového prášku
- 105 g krupicového cukru
- 50 g múčkového cukru
- Soľ
Krém
- 10 vajec
- 1000 g mascarpone
- 100 g krupicového cukru
Ruby čokoláda do základu
- 50 g smotany 40 %
- 100 g ruby čokolády
- ružové farbivo
Dekorácia
- 500 ml orieškového vaječného likéru
- 100 ml horúcej vody
- 100 g ruby čokolády
Postup
- Predhrejeme rúru na 180 stupňov.
- Vyšlaháme bielky, do ktorých pred koncom prišlahám cukor a vytvorím tuhý sneh.
- Žltky si metličkou rozšlaháme vedľa - zašlaháme ho len metličkou. Nakoniec preosejeme múku a pudingový prášok a zapracujeme. Cesto premiestnime do cukrárskeho sáčku s guľatou špičkou a vytvárame na plechu piškóty.
- Pred pečením cesto pokryjeme práškovým cukrom.
- Pečiem cca 12 minút - 3 plechy.
- Pripravíme si hmotu na namáčanie piškót zmiešaním orieškového koňaku a horúcej vody, pridáme gélové ružové farbivo na podporu ruby vizuálu.
- Z bielok vyšlaháme tuhý sneh. Žltky a cukor zpeníme (až kým nebude dostávať bielu farbu) následne do žltkovej časti zašlaháme mascarpone, stužovač šlahačky a pridáme opatrne sneh.
- Oddelíme si asi 1/3 hmoty do ktorej pridáme pripravenú ruby ganáž.
- Tú si pripravíme zohriatim smotany na bod varu a zaliatím ruby čokolády, ktorú sme si nasekali na kúsky.
- Ked hmota vychladne, zapracujeme ju do zakladného krému.
- Vrstvíme do sklených nádob s priemerom 10 cm, výška 17 cm. Najprv piškoty, ktoré budú namočené v ružovej likérovej hmote, následne základný krém, na to ďalšia vrstva piškot a na to základný krém a na uplný vrch ruby krém.
- Dozdobíme dekoráciou z ruby čokolády.
Piškóty
- 6 vajec
- 140 g hladkej múky
- 30 g pudingového prášku
- 105 g krupicového cukru
- 50 g múčkového cukru
- Soľ
Krém
- 10 vajec
- 1000 g mascarpone
- 100 g krupicového cukru
Ruby čokoláda do základu
- 50 g smotany 40 %
- 100 g ruby čokolády
- ružové farbivo
Dekorácia
- 500 ml orieškového vaječného likéru
- 100 ml horúcej vody
- 100 g ruby čokolády
- Predhrejeme rúru na 180 stupňov.
- Vyšlaháme bielky, do ktorých pred koncom prišlahám cukor a vytvorím tuhý sneh.
- Žltky si metličkou rozšlaháme vedľa - zašlaháme ho len metličkou. Nakoniec preosejeme múku a pudingový prášok a zapracujeme. Cesto premiestnime do cukrárskeho sáčku s guľatou špičkou a vytvárame na plechu piškóty.
- Pred pečením cesto pokryjeme práškovým cukrom.
- Pečiem cca 12 minút - 3 plechy.
- Pripravíme si hmotu na namáčanie piškót zmiešaním orieškového koňaku a horúcej vody, pridáme gélové ružové farbivo na podporu ruby vizuálu.
- Z bielok vyšlaháme tuhý sneh. Žltky a cukor zpeníme (až kým nebude dostávať bielu farbu) následne do žltkovej časti zašlaháme mascarpone, stužovač šlahačky a pridáme opatrne sneh.
- Oddelíme si asi 1/3 hmoty do ktorej pridáme pripravenú ruby ganáž.
- Tú si pripravíme zohriatim smotany na bod varu a zaliatím ruby čokolády, ktorú sme si nasekali na kúsky.
- Ked hmota vychladne, zapracujeme ju do zakladného krému.
- Vrstvíme do sklených nádob s priemerom 10 cm, výška 17 cm. Najprv piškoty, ktoré budú namočené v ružovej likérovej hmote, následne základný krém, na to ďalšia vrstva piškot a na to základný krém a na uplný vrch ruby krém.
- Dozdobíme dekoráciou z ruby čokolády.