Sacher torta
2,5 hod.
Popis
Ingrediencie
Korpus 24 cm
- 130 g masla izbovej teploty
- 110 g práškového cukru
- 6 vajec
- 130 g horkej čokolády (54%)
- 130 g hladkej múky
- 110 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- Pár kvapiek vanilkového bourbonu
Marhuľový džem
- 300 g čerstvých marhúľ
- 225 g kryštálového cukru
- 150 ml vody
- 7 g pektínu
- Citrónová šťava z 1 citróna
Sacher glazúra
- 150g horkej čokolády (54%)
- 150g smotany (33%)
Čoko pečiatky
- 150 g horká čokolády na pečať (54%)
Ďalšie
- Chladiaci sprej
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- Vajcia oddelíme.
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh s postupným pridávaním kryštálového cukru.
- Zmäknuté maslo a práškový cukor vymiešame do peny, pridáme žĺtky, pár kvapiek vanilkového bourbonu, pridáme rozpustenú čokoládu. Pena musí byť hladká, našľahaná a smotanovo jemná.
- Do peny opatrne vmiešame bielkový sneh a preosiatu múku.
- Hmotu nalejeme do pripravenej, papierom vystlanej formy.
- Pri teplote 180 stupňov pečieme 20 minút, dopekáme pri teplote 160stupňov ďalších 30 - 40 minút.
- Marhule nakrájame, rozmixujeme, pridáme cukor zmiešaný s pektínom a vodu. Rozvaríme a zredukujeme.
- Dochutíme citrónovou šťavou.
- Tortu rozkrojíme na polovicu a naplníme ešte teplým džemom, spojíme.
- Vrch aj boky potrieme zvyšným džemom.
- Necháme schladiť a polejeme čokoládovou polevou.
- Smotanu zohrejeme na 75 stupňov, teplú smotanu nalejeme do čokolády a miešame do rozpustenia.
- Glazúrou prelejeme zachladenú tortu.
- Necháme stuhnúť, po stuhnutí krájame na 10 ks.
- Čokoládu na pečať mierne nahrejeme, miešame na teplotu 28 – 30 stupňov, miešame a temperujeme.
- Pomocou vrecka robíme na papier na pečenie bodky, ktoré označíme zachladenou pečaťou.
Korpus 24 cm
Marhuľový džem
Sacher glazúra
Čoko pečiatky
Korpus 24 cm
- 130 g masla izbovej teploty
- 110 g práškového cukru
- 6 vajec
- 130 g horkej čokolády (54%)
- 130 g hladkej múky
- 110 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- Pár kvapiek vanilkového bourbonu
Marhuľový džem
- 300 g čerstvých marhúľ
- 225 g kryštálového cukru
- 150 ml vody
- 7 g pektínu
- Citrónová šťava z 1 citróna
Sacher glazúra
- 150g horkej čokolády (54%)
- 150g smotany (33%)
Čoko pečiatky
- 150 g horká čokolády na pečať (54%)
Ďalšie
- Chladiaci sprej
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- Vajcia oddelíme.
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh s postupným pridávaním kryštálového cukru.
- Zmäknuté maslo a práškový cukor vymiešame do peny, pridáme žĺtky, pár kvapiek vanilkového bourbonu, pridáme rozpustenú čokoládu. Pena musí byť hladká, našľahaná a smotanovo jemná.
- Do peny opatrne vmiešame bielkový sneh a preosiatu múku.
- Hmotu nalejeme do pripravenej, papierom vystlanej formy.
- Pri teplote 180 stupňov pečieme 20 minút, dopekáme pri teplote 160stupňov ďalších 30 - 40 minút.
- Marhule nakrájame, rozmixujeme, pridáme cukor zmiešaný s pektínom a vodu. Rozvaríme a zredukujeme.
- Dochutíme citrónovou šťavou.
- Tortu rozkrojíme na polovicu a naplníme ešte teplým džemom, spojíme.
- Vrch aj boky potrieme zvyšným džemom.
- Necháme schladiť a polejeme čokoládovou polevou.
- Smotanu zohrejeme na 75 stupňov, teplú smotanu nalejeme do čokolády a miešame do rozpustenia.
- Glazúrou prelejeme zachladenú tortu.
- Necháme stuhnúť, po stuhnutí krájame na 10 ks.
- Čokoládu na pečať mierne nahrejeme, miešame na teplotu 28 – 30 stupňov, miešame a temperujeme.
- Pomocou vrecka robíme na papier na pečenie bodky, ktoré označíme zachladenou pečaťou.