Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Slávnostné košíčky od Lucky

Slávnostné košíčky od Lucky

Popis

Ingrediencie

Košíčky
  • 750 g hladkej múky
  • 3 žĺtky
  • 12 PL vlažnej vody
  • štipka soli
Krevetový šalát
  • 1 zrelé avokádo
  • 400 g mrazených kreviet
  • 2 PL domácej majonézy
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 KL worcesterovej omáčky
  • Kvapka brandy
  • 1 limetky
  • 8 ks cherry paradajok
  • 1 ľadový šalát
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Cukor
Nivová pena
  • 150 g masla
  • 200 g nivy
  • cesnak
  • 250 ml 33% smotana na šľahanie
Na ozdobenie
  • 3 limetky
Nivová pena
  • 150 g masla
  • 200 g nivy
  • cesnak
  • 250 ml 33% smotana na šľahanie
Restovaná pečienka
  • 500 g kačacej vykŕmenej pečienky
  • 100 g kačacej masti
  • mikrobylinky
Pena z kozieho syra
  • 200g kozieho syra
  • 200ml smotany na šľahanie
  • hrsť nasekanej pažítky
  • 2PL mandľové lupienky (poprípade nasekané mandle)
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
Pena z kozieho syra
  • 750 g hladkej múky
  • 375 g masla
  • 3 žĺtky
  • Štipka soli
  • 12 PL vlažnej vody

Postup

  1. Z múky, masla, žĺtka, soli, vody vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho natenko a pomocou formičiek na tartaletky vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme do formičiek na tartaletky. Okraje koliesok prstami trochu "povyťahujeme", aby sa nám vytvorili košíčky. Môžeme použiť aj formičky na klasické košíčky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 10 minút. Vychladnuté košíčky vyberieme z formičiek a naplníme nátierkou.
  2. Krevetový šalát - rozmrazené krevety poriadne vysušíme a opečieme na olivovom oleji, pokvapkame limetkovou šťavou, mierne posolíme a necháme vychladnúť. Avokádo ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme ku krevetám. Šalát rozoberieme na listy, pokrájame na kocky a pridáme k avokádu a ku krevetám. Majonézu, pretlak, worcesterovú omáčku a kvapku brandy premiešame a vytvoríme koktailovú majonézu. Krevety, avokádo a koktailovú majonézu premiešame, pridáme najemno pokrájané cherry paradajky.
  3. Nivová pena - maslo vyšľaháme do peny, pridáme nadrobno nastrúhanú nivu a roztlačený cesnak a znovu vyšľaháme (iba toľko aby sa všetko zmiešalo dokopy). Ak je pena príliš hustá rozriedime ju trochou smotany, ale už šľaháme iba na 1 a len chvíľu aby sa smotana nevyšľahala.
  4. Pena z kozieho syra - najskôr vyšľaháme smotanu na šľahanie. Potom do nej pridáme kozí syr, pažítku, mandle, pár kvapiek olivového oleja, dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko premiešame.
  5. Pečienky opečieme na kačacej masti a ozdobíme mikrobylinkami.
  6. Košíčky - z múky, masla, žĺtkok, soli, vody vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho natenko a pomocou formičiek na tartaletky vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme do formičiek na tartaletky. Okraje koliesok prstami trochu "povyťahujeme", aby sa nám vytvorili košíčky. Môžeme použiť aj formičky na klasické košíčky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na cca 10 minút. Vychladnuté košíčky vyberieme z formičiek a naplníme nátierkou.

Ingrediencie

Košíčky
  • 750 g hladkej múky
  • 3 žĺtky
  • 12 PL vlažnej vody
  • štipka soli
Krevetový šalát
  • 1 zrelé avokádo
  • 400 g mrazených kreviet
  • 2 PL domácej majonézy
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 KL worcesterovej omáčky
  • Kvapka brandy
  • 1 limetky
  • 8 ks cherry paradajok
  • 1 ľadový šalát
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Cukor
Nivová pena
  • 150 g masla
  • 200 g nivy
  • cesnak
  • 250 ml 33% smotana na šľahanie
Na ozdobenie
  • 3 limetky
Nivová pena
  • 150 g masla
  • 200 g nivy
  • cesnak
  • 250 ml 33% smotana na šľahanie
Restovaná pečienka
  • 500 g kačacej vykŕmenej pečienky
  • 100 g kačacej masti
  • mikrobylinky
Pena z kozieho syra
  • 200g kozieho syra
  • 200ml smotany na šľahanie
  • hrsť nasekanej pažítky
  • 2PL mandľové lupienky (poprípade nasekané mandle)
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
Pena z kozieho syra
  • 750 g hladkej múky
  • 375 g masla
  • 3 žĺtky
  • Štipka soli
  • 12 PL vlažnej vody

Postup

  1. Z múky, masla, žĺtka, soli, vody vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho natenko a pomocou formičiek na tartaletky vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme do formičiek na tartaletky. Okraje koliesok prstami trochu "povyťahujeme", aby sa nám vytvorili košíčky. Môžeme použiť aj formičky na klasické košíčky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 10 minút. Vychladnuté košíčky vyberieme z formičiek a naplníme nátierkou.
  2. Krevetový šalát - rozmrazené krevety poriadne vysušíme a opečieme na olivovom oleji, pokvapkame limetkovou šťavou, mierne posolíme a necháme vychladnúť. Avokádo ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme ku krevetám. Šalát rozoberieme na listy, pokrájame na kocky a pridáme k avokádu a ku krevetám. Majonézu, pretlak, worcesterovú omáčku a kvapku brandy premiešame a vytvoríme koktailovú majonézu. Krevety, avokádo a koktailovú majonézu premiešame, pridáme najemno pokrájané cherry paradajky.
  3. Nivová pena - maslo vyšľaháme do peny, pridáme nadrobno nastrúhanú nivu a roztlačený cesnak a znovu vyšľaháme (iba toľko aby sa všetko zmiešalo dokopy). Ak je pena príliš hustá rozriedime ju trochou smotany, ale už šľaháme iba na 1 a len chvíľu aby sa smotana nevyšľahala.
  4. Pena z kozieho syra - najskôr vyšľaháme smotanu na šľahanie. Potom do nej pridáme kozí syr, pažítku, mandle, pár kvapiek olivového oleja, dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko premiešame.
  5. Pečienky opečieme na kačacej masti a ozdobíme mikrobylinkami.
  6. Košíčky - z múky, masla, žĺtkok, soli, vody vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho natenko a pomocou formičiek na tartaletky vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme do formičiek na tartaletky. Okraje koliesok prstami trochu "povyťahujeme", aby sa nám vytvorili košíčky. Môžeme použiť aj formičky na klasické košíčky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na cca 10 minút. Vychladnuté košíčky vyberieme z formičiek a naplníme nátierkou.