Slonia slza
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Kakaová piškótová hmota
- 40 g polohrubej múky
- 6 vajec
- 50 g práškového cukru
- 30 g kakaa
- 6 g kypriaceho prášku do pečiva
Orechový krém
- 300 g masla
- 120 g práškového cukru
- 20 g vanilínového cukru
- 180 g mletých vlašských orechov
- 120 ml mlieka
- 30 ml vaječného likéru
- 500 g banánov
Čokoládová poleva
- 130 g čokolády (70%)
- 40 g masla
Postup
Kakaová piškótová hmota
Vajíčka oddelíme, bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Obidve peny spolu zľahka zmiešame.
- Múku a kakao preosejeme, pridáme kypriaci prášok a zľahka vmiešame do vaječnej peny.
- Kakaovú hmotu rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie o veľkosti 40 x 25 cm.
- Pri teplote 160 stupňov pečieme cca 15 minút.
- Upečený plát vychladíme a odstránime papier.
- Rozotrieme orechový krém, časť krému odložíme na obtieranie, do stredu vložíme olúpaný banán, preložíme na polovicu a vytvarujeme do tvaru slzy.
- Povrch potrieme zvyšným krémom.
- Necháme stuhnúť.
Orechový krém
Mlieko a vanilínový cukor uvaríme, pridáme mleté vlašské orechy a vychladíme.
- Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny, pridáme vaječný likér.
- Postupne zašľaháme vychladnutú orechovú zmes.
- Vyšľaháme hladký krém.
Čokoládová poleva
Čokoládu a maslo nahrejeme vo vodnom kúpeli.
- Stuhnutú sloniu slzu potrieme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť a odrežeme konce.
Kakaová piškótová hmota
- 40 g polohrubej múky
- 6 vajec
- 50 g práškového cukru
- 30 g kakaa
- 6 g kypriaceho prášku do pečiva
Orechový krém
- 300 g masla
- 120 g práškového cukru
- 20 g vanilínového cukru
- 180 g mletých vlašských orechov
- 120 ml mlieka
- 30 ml vaječného likéru
- 500 g banánov
Čokoládová poleva
- 130 g čokolády (70%)
- 40 g masla
Kakaová piškótová hmota
Vajíčka oddelíme, bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Obidve peny spolu zľahka zmiešame.
- Múku a kakao preosejeme, pridáme kypriaci prášok a zľahka vmiešame do vaječnej peny.
- Kakaovú hmotu rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie o veľkosti 40 x 25 cm.
- Pri teplote 160 stupňov pečieme cca 15 minút.
- Upečený plát vychladíme a odstránime papier.
- Rozotrieme orechový krém, časť krému odložíme na obtieranie, do stredu vložíme olúpaný banán, preložíme na polovicu a vytvarujeme do tvaru slzy.
- Povrch potrieme zvyšným krémom.
- Necháme stuhnúť.
Orechový krém
Mlieko a vanilínový cukor uvaríme, pridáme mleté vlašské orechy a vychladíme.
- Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny, pridáme vaječný likér.
- Postupne zašľaháme vychladnutú orechovú zmes.
- Vyšľaháme hladký krém.
Čokoládová poleva
Čokoládu a maslo nahrejeme vo vodnom kúpeli.
- Stuhnutú sloniu slzu potrieme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť a odrežeme konce.