Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Svadobná krabička

Svadobná krabička

Popis

Ingrediencie

Tmavé škrupinky a uzatvorenie
  • 300 g čokolády 70,5 %
Biele škrupinky a uzatvorenie
  • 200 g čokolády 28 %
Náplň do levanduľových praliniek
  • 200 ml smotany na šľahanie 33%
  • 1 PL sušenej levandule
  • 100 g bielej čokolády
  • 1/2 PL medu
  • 20 g marcipánu
Náplň do malinových praliniek
  • 3 PL trstinového cukru
  • 5 PL malín
  • 50 ml smotany na šľahanie 33%
  • 85 g bielej čokolády
Náplň do makovo-višňových praliniek
  • 40 g mletého maku
  • 200 ml mlieka
  • 25 g kryštálového cukru
  • 15 g masla
  • 1 ČL rumu
  • 25 g višňového lekváru
  • Zlatý prášok s kvapkou alkoholu
Truffles s mascarpone
  • 100 g čokolády 52 %
  • 50 g mliečnej čokolády 28%
  • 65 g mascarpone
  • 1 PL ovocného likéru (malina)
  • Zlatý prášok s kvapkou alkoholu
  • Lyofilizované maliny
Čokoládové truffles
  • 150 g čokolády 75 %
  • 100 ml smotany na šľahanie 33%
  • 15 g masla
  • Kakao na obalenie
Dekorácia
  • Jedlé kvety bielej, žltej a ružovej farby
  • Gypsomilka
  • Šalvia
  • Materina dúška

Postup

  1. V prvom rade budeme temperovať čokoládu. Najskôr si 80 % hmotnosti čokolády roztopíme nad parou do teploty 45 -50 stupňov. Položíme mimo pary a pridáme zvyšných 20 % čokolády. Miešame, pokiaľ čokoláda nedosiahne 27 stupňov, pričom po tomto schladení znova položíme nad paru a zahrejeme do pracovnej teploty 32 stupňov.
  2. Takto pripravenú tmavú čokoládu s vysokým obsahom kakaa nalejeme do pripravených silikónových formičiek. Prebytočnú čokoládu necháme odkvapkať a zarovnáme (použijeme ju na ďalšiu prípravu). Plníme dva tvary tmavou čokoládou a jeden tvar bielou čokoládou. Jeden tvar tmavej čokolády pred naliatím škrupinky maľujeme zlatým práškom.
  3. Rovnaký postup volíme aj pri príprave bielej čokolády. Privedieme do teploty 45 stupňov, schladíme na 27 stupňov. Pracovná teplota pri bielej čokoláde je nižšia na úrovni 29 stupňov.
  4. Levanduľová náplň - do hrnca dáme smotanu na šľahanie, do ktorej pridáme sušenú levanduľu a pomaly zahrievame, aby sa levanduľa vylúhovala. Následne levanduľu scedíme a zalejeme ňou nalámanú bielu čokoládu. Premiešame po dvoch minútach a dáme do chladu. Plníme vrecúškom na zdobenie s malým otvorom. Do 1/3 dáme levanduľovú plnku a do ďalšej marcipán. Vrch zakryjeme čokoládovým viečkom z tmavej čokolády pracovnej teploty 32 stupňov. Na záver nanesieme bielu čokoládu ako ozdobu.
  5. Makovo-višňová náplň - mak, cukor a mlieko varíme asi 5 minút. Po tejto dobe dáme dole zo sporáka, pridáme maslo a rum a necháme vychladnúť v chladničke. Pralinky z tmavej čokolády plníme najskôr višňovým lekvárom a neskôr makovou náplňou. Vrch zakryjeme čokoládovým viečkom z tmavej čokolády pracovnej teploty 32 stupňov.
  6. Náplň do malinových praliniek z bielej čokolády plníme zmesou, ktorú pripravíme rozvarením malín a cukru, ktoré prepasírujeme. Pridáme ich do smotanou zaliatej a rozpustenej čokolády a zachladíme. Vrch zakryjeme čokoládovým viečkom z bielej čokolády pracovnej teploty 29 stupňov.
  7. Mascarponeé truffles pripravíme roztopením čokolády nad parou, pričom po jej roztopení pridáme mascarpone a ovocný likér. Necháme schladiť a tvarujeme guličky, ktoré obalíme v lyofilizovaných malinách a pretrieme zlatým práškom.
Tmavé škrupinky a uzatvorenie
  • 300 g čokolády 70,5 %
Biele škrupinky a uzatvorenie
  • 200 g čokolády 28 %
Náplň do levanduľových praliniek
  • 200 ml smotany na šľahanie 33%
  • 1 PL sušenej levandule
  • 100 g bielej čokolády
  • 1/2 PL medu
  • 20 g marcipánu
Náplň do malinových praliniek
  • 3 PL trstinového cukru
  • 5 PL malín
  • 50 ml smotany na šľahanie 33%
  • 85 g bielej čokolády
Náplň do makovo-višňových praliniek
  • 40 g mletého maku
  • 200 ml mlieka
  • 25 g kryštálového cukru
  • 15 g masla
  • 1 ČL rumu
  • 25 g višňového lekváru
  • Zlatý prášok s kvapkou alkoholu
Truffles s mascarpone
  • 100 g čokolády 52 %
  • 50 g mliečnej čokolády 28%
  • 65 g mascarpone
  • 1 PL ovocného likéru (malina)
  • Zlatý prášok s kvapkou alkoholu
  • Lyofilizované maliny
Čokoládové truffles
  • 150 g čokolády 75 %
  • 100 ml smotany na šľahanie 33%
  • 15 g masla
  • Kakao na obalenie
Dekorácia
  • Jedlé kvety bielej, žltej a ružovej farby
  • Gypsomilka
  • Šalvia
  • Materina dúška
  1. V prvom rade budeme temperovať čokoládu. Najskôr si 80 % hmotnosti čokolády roztopíme nad parou do teploty 45 -50 stupňov. Položíme mimo pary a pridáme zvyšných 20 % čokolády. Miešame, pokiaľ čokoláda nedosiahne 27 stupňov, pričom po tomto schladení znova položíme nad paru a zahrejeme do pracovnej teploty 32 stupňov.
  2. Takto pripravenú tmavú čokoládu s vysokým obsahom kakaa nalejeme do pripravených silikónových formičiek. Prebytočnú čokoládu necháme odkvapkať a zarovnáme (použijeme ju na ďalšiu prípravu). Plníme dva tvary tmavou čokoládou a jeden tvar bielou čokoládou. Jeden tvar tmavej čokolády pred naliatím škrupinky maľujeme zlatým práškom.
  3. Rovnaký postup volíme aj pri príprave bielej čokolády. Privedieme do teploty 45 stupňov, schladíme na 27 stupňov. Pracovná teplota pri bielej čokoláde je nižšia na úrovni 29 stupňov.
  4. Levanduľová náplň - do hrnca dáme smotanu na šľahanie, do ktorej pridáme sušenú levanduľu a pomaly zahrievame, aby sa levanduľa vylúhovala. Následne levanduľu scedíme a zalejeme ňou nalámanú bielu čokoládu. Premiešame po dvoch minútach a dáme do chladu. Plníme vrecúškom na zdobenie s malým otvorom. Do 1/3 dáme levanduľovú plnku a do ďalšej marcipán. Vrch zakryjeme čokoládovým viečkom z tmavej čokolády pracovnej teploty 32 stupňov. Na záver nanesieme bielu čokoládu ako ozdobu.
  5. Makovo-višňová náplň - mak, cukor a mlieko varíme asi 5 minút. Po tejto dobe dáme dole zo sporáka, pridáme maslo a rum a necháme vychladnúť v chladničke. Pralinky z tmavej čokolády plníme najskôr višňovým lekvárom a neskôr makovou náplňou. Vrch zakryjeme čokoládovým viečkom z tmavej čokolády pracovnej teploty 32 stupňov.
  6. Náplň do malinových praliniek z bielej čokolády plníme zmesou, ktorú pripravíme rozvarením malín a cukru, ktoré prepasírujeme. Pridáme ich do smotanou zaliatej a rozpustenej čokolády a zachladíme. Vrch zakryjeme čokoládovým viečkom z bielej čokolády pracovnej teploty 29 stupňov.
  7. Mascarponeé truffles pripravíme roztopením čokolády nad parou, pričom po jej roztopení pridáme mascarpone a ovocný likér. Necháme schladiť a tvarujeme guličky, ktoré obalíme v lyofilizovaných malinách a pretrieme zlatým práškom.