Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto

  • 8 vajec
  • 8 PL práškového cukru
  • 6 PL oleja
  • 8 PL polohrubej múky
  • 4 PL kakaa
  • 1 PL kypriaceho prášku
  • 400 g mrazených višní
  • višňový džem na potretie
Krém
  • 500 ml mlieka
  • 1 ks pudingového prášku
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 450 g gaštanového pyré
  • 250 g ricotty
  • 250 g mascarpone
Modelovanie
  • 1 kg poťahovej hmoty na tortu
  • Farby žltá, oranžová, hnedá
  • Farby sivá, čierna, baby ružová

Postup

  1. Korpus - žĺtky s cukrom vyšľaháme na penu, pridáme olej, potom múku, kakao, kypriaci prášok a premiešame.
  2. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho vmiešame do žĺtkovej masy. Pripravené cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme do dvoch foriem (priemer 20 cm) vystlaných papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 35minút. Po 20 minútach korpusy prikryjeme papierom na pečenie.
  3. Višne necháme rozmraziť. Šťavu z nich použijeme na poliatie korpusov, aby boli vláčnejšie.
  4. Po úplnom vychladnutí korpusov, každý prerežeme na dve časti. Prvý korpus pokropíme višňovou šťavou a potrieme višňovým džemom. Následne nanášame krém a poukladáme višne. Postup zopakujeme dvakrát a posledný korpus a tortu potrieme zvyšným krémom. Z vychladnutej torty odrežeme trojuholník a obtrieme krémom.
  5. Tortu potiahneme poťahovou modelovacou hmotou, ktorú sme zafarbili na žlto. Potom nanesieme druhú vrstvu, ktorú sme zafarbili žltou, oranžovou farbou. Do hmoty povykrajujeme otvory rôznych priemerov imitujúcich otvory v syre ementál. Výsledný efekt zvýrazníme prifarbením jemne hnedou farbou.
  6. Z modelovacej hmoty si vymodelujeme sivé myšky, myšky uložíme do dier v syre ementál a okolo torty.
  7. Postup krém. Z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru uvaríme puding. Povrch pudingu zakryjeme potravinárskou fóliou, aby neobschol a necháme vychladnúť.
  8. Maslo necháme zmäknúť a ricottu dáme do sitka, aby odtiekla prebytočná tekutina.
  9. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a potom doň dôkladne po častiach zašľaháme vychladnutý puding izbovej teploty. Do krému zašľaháme opatrne ricottu a mascarpone a zmäknuté gaštanové pyré.

Cesto

  • 8 vajec
  • 8 PL práškového cukru
  • 6 PL oleja
  • 8 PL polohrubej múky
  • 4 PL kakaa
  • 1 PL kypriaceho prášku
  • 400 g mrazených višní
  • višňový džem na potretie
Krém
  • 500 ml mlieka
  • 1 ks pudingového prášku
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 450 g gaštanového pyré
  • 250 g ricotty
  • 250 g mascarpone
Modelovanie
  • 1 kg poťahovej hmoty na tortu
  • Farby žltá, oranžová, hnedá
  • Farby sivá, čierna, baby ružová
  1. Korpus - žĺtky s cukrom vyšľaháme na penu, pridáme olej, potom múku, kakao, kypriaci prášok a premiešame.
  2. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho vmiešame do žĺtkovej masy. Pripravené cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme do dvoch foriem (priemer 20 cm) vystlaných papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 35minút. Po 20 minútach korpusy prikryjeme papierom na pečenie.
  3. Višne necháme rozmraziť. Šťavu z nich použijeme na poliatie korpusov, aby boli vláčnejšie.
  4. Po úplnom vychladnutí korpusov, každý prerežeme na dve časti. Prvý korpus pokropíme višňovou šťavou a potrieme višňovým džemom. Následne nanášame krém a poukladáme višne. Postup zopakujeme dvakrát a posledný korpus a tortu potrieme zvyšným krémom. Z vychladnutej torty odrežeme trojuholník a obtrieme krémom.
  5. Tortu potiahneme poťahovou modelovacou hmotou, ktorú sme zafarbili na žlto. Potom nanesieme druhú vrstvu, ktorú sme zafarbili žltou, oranžovou farbou. Do hmoty povykrajujeme otvory rôznych priemerov imitujúcich otvory v syre ementál. Výsledný efekt zvýrazníme prifarbením jemne hnedou farbou.
  6. Z modelovacej hmoty si vymodelujeme sivé myšky, myšky uložíme do dier v syre ementál a okolo torty.
  7. Postup krém. Z mlieka, pudingového prášku a kryštálového cukru uvaríme puding. Povrch pudingu zakryjeme potravinárskou fóliou, aby neobschol a necháme vychladnúť.
  8. Maslo necháme zmäknúť a ricottu dáme do sitka, aby odtiekla prebytočná tekutina.
  9. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a potom doň dôkladne po častiach zašľaháme vychladnutý puding izbovej teploty. Do krému zašľaháme opatrne ricottu a mascarpone a zmäknuté gaštanové pyré.