Táničkina Myška Minnie
4 hod.
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 10 bielkov
- 600 g kryštálového cukru
- 140 g praškového cukru
- 200 g čierneho kakaa
Plnka
- 450 g mascarpone
- 250 g smotany na šľahanie 33%
- 65 g práškového cukru
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 300 g čerstvých malín
Na ozdobenie
- Ryžový papier
- 10 jahôd
- 200 g malín
- 200 g bielej čokolády
- 5 ruží
- Jedlé zlato
- Červená potravinárska gélová farba
- Červená a biela potravinárska farba na čokoládu
Postup
- Nalejeme bielka do misky. Pridáme cukor, položíme do vodného kúpeľa.
- Zmes zahrejeme. Keď sa všetok cukor rozpustí, prelejeme do misky mixéra a začneme šľahať. Bielky vyšľaháme do biela.
- Rúru predhrejeme na 90 stupňov. Penu preložíme do cukrárskeho vrecka a na pripravenom papieri na pečenie vytvarujeme myšku Minnie, a posypeme čiernym kakaom. Dáme sušiť na 1 – 1,5 hod. Potom postup zopakujeme s tretím korpusom.
- Na mašľu z ryžového papiera si červené farbivo rozpustime vo vode, namočíme ryžový papier. Vytvoríme mašličku a necháme vyschnúť.
- Jahody umyjeme a osušíme. Roztopíme čokoládu a namáčame v nej jahody.
- Všetky ingrediencie na plnku zmiešame, dobre vyšľaháme.
- Korpus natrieme krémom, pridáme čerstvé maliny, potom to isté zopakujeme, navrch dáme mašľu a dozdobíme ovocím, pridáme kvety a trošku zlata.
Cesto
- 10 bielkov
- 600 g kryštálového cukru
- 140 g praškového cukru
- 200 g čierneho kakaa
Plnka
- 450 g mascarpone
- 250 g smotany na šľahanie 33%
- 65 g práškového cukru
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 300 g čerstvých malín
Na ozdobenie
- Ryžový papier
- 10 jahôd
- 200 g malín
- 200 g bielej čokolády
- 5 ruží
- Jedlé zlato
- Červená potravinárska gélová farba
- Červená a biela potravinárska farba na čokoládu
- Nalejeme bielka do misky. Pridáme cukor, položíme do vodného kúpeľa.
- Zmes zahrejeme. Keď sa všetok cukor rozpustí, prelejeme do misky mixéra a začneme šľahať. Bielky vyšľaháme do biela.
- Rúru predhrejeme na 90 stupňov. Penu preložíme do cukrárskeho vrecka a na pripravenom papieri na pečenie vytvarujeme myšku Minnie, a posypeme čiernym kakaom. Dáme sušiť na 1 – 1,5 hod. Potom postup zopakujeme s tretím korpusom.
- Na mašľu z ryžového papiera si červené farbivo rozpustime vo vode, namočíme ryžový papier. Vytvoríme mašličku a necháme vyschnúť.
- Jahody umyjeme a osušíme. Roztopíme čokoládu a namáčame v nej jahody.
- Všetky ingrediencie na plnku zmiešame, dobre vyšľaháme.
- Korpus natrieme krémom, pridáme čerstvé maliny, potom to isté zopakujeme, navrch dáme mašľu a dozdobíme ovocím, pridáme kvety a trošku zlata.