Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Táničkina Myška Minnie

Táničkina Myška Minnie

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 10 bielkov
  • 600 g kryštálového cukru
  • 140 g praškového cukru
  • 200 g čierneho kakaa
Plnka
  • 450 g mascarpone
  • 250 g smotany na šľahanie 33%
  • 65 g práškového cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 300 g čerstvých malín
Na ozdobenie
  • Ryžový papier
  • 10 jahôd
  • 200 g malín
  • 200 g bielej čokolády
  • 5 ruží
  • Jedlé zlato
  • Červená potravinárska gélová farba
  • Červená a biela potravinárska farba na čokoládu

Postup

  1. Nalejeme bielka do misky. Pridáme cukor, položíme do vodného kúpeľa.
  2. Zmes zahrejeme. Keď sa všetok cukor rozpustí, prelejeme do misky mixéra a začneme šľahať. Bielky vyšľaháme do biela.
  3. Rúru predhrejeme na 90 stupňov. Penu preložíme do cukrárskeho vrecka a na pripravenom papieri na pečenie vytvarujeme myšku Minnie, a posypeme čiernym kakaom. Dáme sušiť na 1 – 1,5 hod. Potom postup zopakujeme s tretím korpusom.
  4. Na mašľu z ryžového papiera si červené farbivo rozpustime vo vode, namočíme ryžový papier. Vytvoríme mašličku a necháme vyschnúť.
  5. Jahody umyjeme a osušíme. Roztopíme čokoládu a namáčame v nej jahody.
  6. Všetky ingrediencie na plnku zmiešame, dobre vyšľaháme.
  7. Korpus natrieme krémom, pridáme čerstvé maliny, potom to isté zopakujeme, navrch dáme mašľu a dozdobíme ovocím, pridáme kvety a trošku zlata.

Ingrediencie

Cesto
  • 10 bielkov
  • 600 g kryštálového cukru
  • 140 g praškového cukru
  • 200 g čierneho kakaa
Plnka
  • 450 g mascarpone
  • 250 g smotany na šľahanie 33%
  • 65 g práškového cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 300 g čerstvých malín
Na ozdobenie
  • Ryžový papier
  • 10 jahôd
  • 200 g malín
  • 200 g bielej čokolády
  • 5 ruží
  • Jedlé zlato
  • Červená potravinárska gélová farba
  • Červená a biela potravinárska farba na čokoládu

Postup

  1. Nalejeme bielka do misky. Pridáme cukor, položíme do vodného kúpeľa.
  2. Zmes zahrejeme. Keď sa všetok cukor rozpustí, prelejeme do misky mixéra a začneme šľahať. Bielky vyšľaháme do biela.
  3. Rúru predhrejeme na 90 stupňov. Penu preložíme do cukrárskeho vrecka a na pripravenom papieri na pečenie vytvarujeme myšku Minnie, a posypeme čiernym kakaom. Dáme sušiť na 1 – 1,5 hod. Potom postup zopakujeme s tretím korpusom.
  4. Na mašľu z ryžového papiera si červené farbivo rozpustime vo vode, namočíme ryžový papier. Vytvoríme mašličku a necháme vyschnúť.
  5. Jahody umyjeme a osušíme. Roztopíme čokoládu a namáčame v nej jahody.
  6. Všetky ingrediencie na plnku zmiešame, dobre vyšľaháme.
  7. Korpus natrieme krémom, pridáme čerstvé maliny, potom to isté zopakujeme, navrch dáme mašľu a dozdobíme ovocím, pridáme kvety a trošku zlata.