Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Táničkine tiramisu v čokoládovej miske

Táničkine tiramisu v čokoládovej miske

Popis

Ingrediencie

ingrediencie
  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • 60 g kryštálového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 15 g škrobu
  • Práškový cukor na posypanie
  • Kôra limetky
Plnka
  • 125 g mascarpone
  • 125 g smotany na šľahanie 33%
  • 45 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 KL vanilkovej pasty
  • 100 g mangového pyré
  • 100 g jahodového pyré
Sirup
  • 2 ČL šťavy z limetky
  • 10 g vodky
  • 10 g práškového cukru
  • 10 g vody
Čokoládové gule
  • 450 g bielej čokolády
Na posypanie
  • 5 g lyofilizovaných jahôd
Ozdoba
  • 8 jahôd
  • 1 mango
  • 8 malých jedlých kvetov

Postup

  1. Rozpustíme si bielu čokoládu. Nalejeme do formy a vytvoríme 16 pologúľ.
  2. Predhrejeme si rúru na 170 stupňov.
  3. Do misky dáme vajcia, soľ, cukor a vyšľaháme. Pridáme škrob, múku a zamiešame. Pridáme kôru nastrúhanej limetky. Pomocou cukrárskeho vrecka vyformujeme na plech keksíky. Dáme piecť do rúry na 12 min.
  4. Pripravíme plnku – vaječné žĺtky nalejeme do misky, vložme do vodného kúpeľa a varíme do 70 stupňov. Odstavíme a necháme vychladnúť. Samostatne vyšľaháme mascarpone so smotanou a zmiešame so žĺtkami. Krém je pripravený. Zmiešame limetkovú šťavu, vodku, cukor a vodu. V pripravenej zmesi namočíme keksíky.
  5. Čokoládové pologule naplníme pravidelným vkladaním piškóty, smotanovej plnky a striedavo jahodovým a mangovým pyré. Posypeme lyofilizovanými jahodami, dozdobíme kúskom manga a jahody. Na konci prikryjeme druhou polkou pologúľ a dozdobíme jedlými kvetmi.

Ingrediencie

ingrediencie
  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • 60 g kryštálového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 15 g škrobu
  • Práškový cukor na posypanie
  • Kôra limetky
Plnka
  • 125 g mascarpone
  • 125 g smotany na šľahanie 33%
  • 45 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 KL vanilkovej pasty
  • 100 g mangového pyré
  • 100 g jahodového pyré
Sirup
  • 2 ČL šťavy z limetky
  • 10 g vodky
  • 10 g práškového cukru
  • 10 g vody
Čokoládové gule
  • 450 g bielej čokolády
Na posypanie
  • 5 g lyofilizovaných jahôd
Ozdoba
  • 8 jahôd
  • 1 mango
  • 8 malých jedlých kvetov

Postup

  1. Rozpustíme si bielu čokoládu. Nalejeme do formy a vytvoríme 16 pologúľ.
  2. Predhrejeme si rúru na 170 stupňov.
  3. Do misky dáme vajcia, soľ, cukor a vyšľaháme. Pridáme škrob, múku a zamiešame. Pridáme kôru nastrúhanej limetky. Pomocou cukrárskeho vrecka vyformujeme na plech keksíky. Dáme piecť do rúry na 12 min.
  4. Pripravíme plnku – vaječné žĺtky nalejeme do misky, vložme do vodného kúpeľa a varíme do 70 stupňov. Odstavíme a necháme vychladnúť. Samostatne vyšľaháme mascarpone so smotanou a zmiešame so žĺtkami. Krém je pripravený. Zmiešame limetkovú šťavu, vodku, cukor a vodu. V pripravenej zmesi namočíme keksíky.
  5. Čokoládové pologule naplníme pravidelným vkladaním piškóty, smotanovej plnky a striedavo jahodovým a mangovým pyré. Posypeme lyofilizovanými jahodami, dozdobíme kúskom manga a jahody. Na konci prikryjeme druhou polkou pologúľ a dozdobíme jedlými kvetmi.