Táničkine tiramisu v čokoládovej miske
2 hod.
Popis
Ingrediencie
ingrediencie
- 2 vajcia
- Štipka soli
- 60 g kryštálového cukru
- 50 g hladkej múky
- 15 g škrobu
- Práškový cukor na posypanie
- Kôra limetky
Plnka
- 125 g mascarpone
- 125 g smotany na šľahanie 33%
- 45 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 1 KL vanilkovej pasty
- 100 g mangového pyré
- 100 g jahodového pyré
Sirup
- 2 ČL šťavy z limetky
- 10 g vodky
- 10 g práškového cukru
- 10 g vody
Čokoládové gule
- 450 g bielej čokolády
Na posypanie
- 5 g lyofilizovaných jahôd
Ozdoba
- 8 jahôd
- 1 mango
- 8 malých jedlých kvetov
Postup
- Rozpustíme si bielu čokoládu. Nalejeme do formy a vytvoríme 16 pologúľ.
- Predhrejeme si rúru na 170 stupňov.
- Do misky dáme vajcia, soľ, cukor a vyšľaháme. Pridáme škrob, múku a zamiešame. Pridáme kôru nastrúhanej limetky. Pomocou cukrárskeho vrecka vyformujeme na plech keksíky. Dáme piecť do rúry na 12 min.
- Pripravíme plnku – vaječné žĺtky nalejeme do misky, vložme do vodného kúpeľa a varíme do 70 stupňov. Odstavíme a necháme vychladnúť. Samostatne vyšľaháme mascarpone so smotanou a zmiešame so žĺtkami. Krém je pripravený. Zmiešame limetkovú šťavu, vodku, cukor a vodu. V pripravenej zmesi namočíme keksíky.
- Čokoládové pologule naplníme pravidelným vkladaním piškóty, smotanovej plnky a striedavo jahodovým a mangovým pyré. Posypeme lyofilizovanými jahodami, dozdobíme kúskom manga a jahody. Na konci prikryjeme druhou polkou pologúľ a dozdobíme jedlými kvetmi.
ingrediencie
- 2 vajcia
- Štipka soli
- 60 g kryštálového cukru
- 50 g hladkej múky
- 15 g škrobu
- Práškový cukor na posypanie
- Kôra limetky
Plnka
- 125 g mascarpone
- 125 g smotany na šľahanie 33%
- 45 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 1 KL vanilkovej pasty
- 100 g mangového pyré
- 100 g jahodového pyré
Sirup
- 2 ČL šťavy z limetky
- 10 g vodky
- 10 g práškového cukru
- 10 g vody
Čokoládové gule
- 450 g bielej čokolády
Na posypanie
- 5 g lyofilizovaných jahôd
Ozdoba
- 8 jahôd
- 1 mango
- 8 malých jedlých kvetov
- Rozpustíme si bielu čokoládu. Nalejeme do formy a vytvoríme 16 pologúľ.
- Predhrejeme si rúru na 170 stupňov.
- Do misky dáme vajcia, soľ, cukor a vyšľaháme. Pridáme škrob, múku a zamiešame. Pridáme kôru nastrúhanej limetky. Pomocou cukrárskeho vrecka vyformujeme na plech keksíky. Dáme piecť do rúry na 12 min.
- Pripravíme plnku – vaječné žĺtky nalejeme do misky, vložme do vodného kúpeľa a varíme do 70 stupňov. Odstavíme a necháme vychladnúť. Samostatne vyšľaháme mascarpone so smotanou a zmiešame so žĺtkami. Krém je pripravený. Zmiešame limetkovú šťavu, vodku, cukor a vodu. V pripravenej zmesi namočíme keksíky.
- Čokoládové pologule naplníme pravidelným vkladaním piškóty, smotanovej plnky a striedavo jahodovým a mangovým pyré. Posypeme lyofilizovanými jahodami, dozdobíme kúskom manga a jahody. Na konci prikryjeme druhou polkou pologúľ a dozdobíme jedlými kvetmi.