Tatarákové košíčky od Ančí
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 320 g hladkej múky
- 160 g masla
- 2 žĺtky
- 4 PL vody
- štipka soli
Raw avokádový tatarák
- 150 g avokáda
- 200 g červenej papriky
- 60 g sušených paradajok
- 100 g jarnej cibuľky
- podľa chuti cesnak
- soľ
- korenie
Vegan cviklový tatarák
- 300 g cvikly
- 100 g jablka
- 3 ks šalotky
- 1 PL dijonskej horčice
- 1 PL balzamikového octu
- korenie
- soľ
- čili
- píniové oriešky
Mäsový tatarák
- 250 g hovädzej sviečkovice
- 2 žĺtky
- 1 šalotka (červená cibuľa)
- 1 PL kečupu
- 1 PL horčice
- soľ
- korenie
- mletá červená paprika
- Worcesterova omáčka
Na ozdobenie
- 12 ks prepeličích vajec
- Zavárané kapary
Postup
- Zo surovín na cesto si vypracujeme vláčne cesto a plníme ním košíčky. Pečieme 10-15 minút pri teplote 180 stupňov.
- Z ingrediencií na plnky si pripravíme tataráky a plníme upečené košíčky.
Cesto
- 320 g hladkej múky
- 160 g masla
- 2 žĺtky
- 4 PL vody
- štipka soli
Raw avokádový tatarák
- 150 g avokáda
- 200 g červenej papriky
- 60 g sušených paradajok
- 100 g jarnej cibuľky
- podľa chuti cesnak
- soľ
- korenie
Vegan cviklový tatarák
- 300 g cvikly
- 100 g jablka
- 3 ks šalotky
- 1 PL dijonskej horčice
- 1 PL balzamikového octu
- korenie
- soľ
- čili
- píniové oriešky
Mäsový tatarák
- 250 g hovädzej sviečkovice
- 2 žĺtky
- 1 šalotka (červená cibuľa)
- 1 PL kečupu
- 1 PL horčice
- soľ
- korenie
- mletá červená paprika
- Worcesterova omáčka
Na ozdobenie
- 12 ks prepeličích vajec
- Zavárané kapary
- Zo surovín na cesto si vypracujeme vláčne cesto a plníme ním košíčky. Pečieme 10-15 minút pri teplote 180 stupňov.
- Z ingrediencií na plnky si pripravíme tataráky a plníme upečené košíčky.