Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Toto je moja bažina

Toto je moja bažina

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 250 g baby špenátu
  • 30 ml citrónovej šťavy
  • 120 ml oleja
  • 3 vajcia
  • 40 g medu
  • 80 g kryštálového cukru
  • 240 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Štipka soli
Plnka
  • 200 g čokolády
  • 5 PL smotany
  • 1 PL rumu
  • 250 g masla
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 750 g tvarohu s vysokým obsahom tuku
  • 250 g mascarpone
Čokoládový krém
  • 370 g čokolády
  • 200 g masla
  • 20 g kakaa
Želé hadíkovia
  • 200 ml višňovej šťavy
  • 6 g agar
  • 2 g vitamín C
Ganache
  • 300 g čokolády
  • 150 ml smotany na šľahanie 33%
Na ozdobenie
  • Modelovaciu hmotu
  • 150 ml smotany na šľahanie 33%
  • Farby zelená, červená, biela, hnedá, čierna, ružová
  • Višňový džem na potretie korpusov

Postup

  1. Korpus pripravíme vo viacerých fázach. Prvou z nich je rozmixovanie špenátu s citrónovou šťavou, ktorá zabezpečí sýtosť zelenej farby. Pridáme aj olej.
  2. Ďalej v osobitnej miske šľaháme vajcia s cukrom a medom do peny. K pene pridáme rozmixovaný špenát a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
  3. Pečieme dvakrát korpus, ktorý prerežeme na polovicu – získame 4 pláty cesta. Môžeme aj naraz v jednej rúre 45 minút pri teplote 170 stupňov.
  4. Krém na plnku pripravíme roztopením čokolády so smotanou a rumom. Postupne, ako čokoláda chladne, vyšľaháme v osobitnej nádobe maslo s vanilkovým cukrom. Keď vznikne pena, pridávame tvaroh a mascarpone. Nakoniec postupne zapracujeme ochladenú čokoládu. Krém pred použitím dáme do chladničky.
  5. Želé hadíky – višňovú šťavu zohrievame s agarom a po varení asi jednu minútu vypneme a pridáme vitamín C. Červenú zmes nalejeme na malý pekáč, alebo inú nádobu. Po vychladnutí a stuhnutí krájame na pásiky.
  6. Imitácia dreva – vyšľaháme maslo a postupne k nemu pridávame vychladnutú čokoládu roztopenú nad parou. Pomocou ozdobnej špičky na papier na pečenie tvarujeme trámy, ktoré prejdeme vidličkou, lyžicou. Imitáciu dreva dáme do mrazničky a pred aplikáciou na tortu zaprášime kakaom.
  7. Shreka vytvarujeme z modelovacej hmoty zafarbenej farbou. Z rovnakej hmoty tvarujeme aj ostatné dekorácie napr. trávu cez lis na cesnak, žabky, húsenicu.
  8. Bažina – čokoládovú ganache pripravíme tak, že nalámanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou. Necháme 2 minúty postáť, premiešame a vložíme do chladničky.
  9. Skladanie torty - prvý korpus natrieme džemom, nanesieme vrstvu krému, rozložíme višne, zatrieme krémom a priložíme druhým korpusom. Na ten aplikujeme krém, želé hadíkov, krém a priložíme tretím korpusom. Opakujeme postup ako pri prvom korpuse. Celú tortu jemne obtrieme zvyšným krémom a necháme zachladiť.
Cesto
  • 250 g baby špenátu
  • 30 ml citrónovej šťavy
  • 120 ml oleja
  • 3 vajcia
  • 40 g medu
  • 80 g kryštálového cukru
  • 240 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Štipka soli
Plnka
  • 200 g čokolády
  • 5 PL smotany
  • 1 PL rumu
  • 250 g masla
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 750 g tvarohu s vysokým obsahom tuku
  • 250 g mascarpone
Čokoládový krém
  • 370 g čokolády
  • 200 g masla
  • 20 g kakaa
Želé hadíkovia
  • 200 ml višňovej šťavy
  • 6 g agar
  • 2 g vitamín C
Ganache
  • 300 g čokolády
  • 150 ml smotany na šľahanie 33%
Na ozdobenie
  • Modelovaciu hmotu
  • 150 ml smotany na šľahanie 33%
  • Farby zelená, červená, biela, hnedá, čierna, ružová
  • Višňový džem na potretie korpusov
  1. Korpus pripravíme vo viacerých fázach. Prvou z nich je rozmixovanie špenátu s citrónovou šťavou, ktorá zabezpečí sýtosť zelenej farby. Pridáme aj olej.
  2. Ďalej v osobitnej miske šľaháme vajcia s cukrom a medom do peny. K pene pridáme rozmixovaný špenát a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
  3. Pečieme dvakrát korpus, ktorý prerežeme na polovicu – získame 4 pláty cesta. Môžeme aj naraz v jednej rúre 45 minút pri teplote 170 stupňov.
  4. Krém na plnku pripravíme roztopením čokolády so smotanou a rumom. Postupne, ako čokoláda chladne, vyšľaháme v osobitnej nádobe maslo s vanilkovým cukrom. Keď vznikne pena, pridávame tvaroh a mascarpone. Nakoniec postupne zapracujeme ochladenú čokoládu. Krém pred použitím dáme do chladničky.
  5. Želé hadíky – višňovú šťavu zohrievame s agarom a po varení asi jednu minútu vypneme a pridáme vitamín C. Červenú zmes nalejeme na malý pekáč, alebo inú nádobu. Po vychladnutí a stuhnutí krájame na pásiky.
  6. Imitácia dreva – vyšľaháme maslo a postupne k nemu pridávame vychladnutú čokoládu roztopenú nad parou. Pomocou ozdobnej špičky na papier na pečenie tvarujeme trámy, ktoré prejdeme vidličkou, lyžicou. Imitáciu dreva dáme do mrazničky a pred aplikáciou na tortu zaprášime kakaom.
  7. Shreka vytvarujeme z modelovacej hmoty zafarbenej farbou. Z rovnakej hmoty tvarujeme aj ostatné dekorácie napr. trávu cez lis na cesnak, žabky, húsenicu.
  8. Bažina – čokoládovú ganache pripravíme tak, že nalámanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou. Necháme 2 minúty postáť, premiešame a vložíme do chladničky.
  9. Skladanie torty - prvý korpus natrieme džemom, nanesieme vrstvu krému, rozložíme višne, zatrieme krémom a priložíme druhým korpusom. Na ten aplikujeme krém, želé hadíkov, krém a priložíme tretím korpusom. Opakujeme postup ako pri prvom korpuse. Celú tortu jemne obtrieme zvyšným krémom a necháme zachladiť.