Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Tradičné tiramisu podľa Mariána

Tradičné tiramisu podľa Mariána

Popis

Ingrediencie

Tiramisu
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 6 vajec
  • 1 dcl mandľového likéru
  • instatná káva
  • 50 g kryštálového cukru
  • 750 g mascarpone
  • 300 g horkej čokolády 54%
  • Kakao (na posyp)

Postup

  1. Piškóty - bielky z troch vajec oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a vymiešame do peny. K žĺtkom pridáme múku a vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cez vrecúško vytláčame cesto do tvaru piškóty na plech s papierom na pečenie a pečieme približne 15 minút na 150 stupňov. Následne si pripravíme čokoládové poháriky. Do vytemperovanej čokolády namočíme nafúknuté balóniky (10 kusov) a dáme stuhnúť.
  2. Krém - zo zvyšných 3 vajec oddelíme žĺtky od bielkov. Ku žĺtkom pridáme cukor a zamiešame. Necháme rozpustiť a zatiaľ si pripravíme z bielkov tuhý sneh. K žĺtkom pridáme mascarpone a zamiešame, kým sa hmota nespojí. Potom pomaly pridáme sneh.
  3. Na namáčanie piškót - urobíme kávu a do vychladnutej pridáme mandľový likér. Keď už je krém hotový, začíname namáčať piškóty a ukladáme do čokoládových pohárikov striedavo s krémom. Nakoniec posypeme kakaom.

Ingrediencie

Tiramisu
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 6 vajec
  • 1 dcl mandľového likéru
  • instatná káva
  • 50 g kryštálového cukru
  • 750 g mascarpone
  • 300 g horkej čokolády 54%
  • Kakao (na posyp)

Postup

  1. Piškóty - bielky z troch vajec oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a vymiešame do peny. K žĺtkom pridáme múku a vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cez vrecúško vytláčame cesto do tvaru piškóty na plech s papierom na pečenie a pečieme približne 15 minút na 150 stupňov. Následne si pripravíme čokoládové poháriky. Do vytemperovanej čokolády namočíme nafúknuté balóniky (10 kusov) a dáme stuhnúť.
  2. Krém - zo zvyšných 3 vajec oddelíme žĺtky od bielkov. Ku žĺtkom pridáme cukor a zamiešame. Necháme rozpustiť a zatiaľ si pripravíme z bielkov tuhý sneh. K žĺtkom pridáme mascarpone a zamiešame, kým sa hmota nespojí. Potom pomaly pridáme sneh.
  3. Na namáčanie piškót - urobíme kávu a do vychladnutej pridáme mandľový likér. Keď už je krém hotový, začíname namáčať piškóty a ukladáme do čokoládových pohárikov striedavo s krémom. Nakoniec posypeme kakaom.