Žabky na dovolenke od Milky
1,5 hod.
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 100 g polohrubej múky
- 80 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 120 g kryštálového cukru
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- ¼ ČL soli
- 200 g varenej cvikly
- 100 ml oleja
- 60 g čokolády
- 100 ml plnotučného mlieka
- Šťava a kôra z 1/2 citrónu
- 3 vajcia
Náplň
- 125 g černíc
- 150 g domáceho černicového džemu
Krém
- 250 g masla
- 150 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 1 ČL vanilkovej pasty
- 70 g bielej čokolády
- Modré a biele potravinárske farbivo do tukov
Dekorácie
- 350 g stredne zelenej modelovacej hmoty
- 100 g bielej, čiernej, tmavo zelenej a červenej modelovacej hmoty
Postup
- Rúru zapneme a predhrejeme na 180 stupňov. Všetky sypké suroviny zmiešame. Cviklu nastrúhame na jemnom strúhadle.
- Čokoládu, mlieko a olej dáme do kastróla a rozpustíme. Vajíčka a vanilku rozšľaháme.
- K sypkým surovinám pridáme cviklu, citrónovú šťavu a kôru, vajíčka a mlieko s čokoládou a olejom.
- Všetko spolu zmiešame a naberačkou na zmrzlinu plníme košíčky pripravené vo forme na muffiny. Plníme ich do ¾, nie až po vrch.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 min. na 170 stupňov. Po upečení vyberieme a necháme vychladiť.
- Do misy kuchynského robota dáme maslo a šľaháme do peny. Pridáme kondenzované mlieko a dobre prešľaháme. Bielu čokoládu a po vychladení pridáme do krému. Krém rozdelíme do 3 misiek. Jeden krém necháme biely, druhý zafarbíme na svetlomodro a tretí bude mať tmavšiu modrú farbu. Jednotlivé krémy nastriekame v pásoch na potravinársku fóliu a zmotáme do valca. Odstrihneme kraj fólie a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
- Džem dáme do kastróla, pridáme čerstvé pokrájané černice a citrónovú kôru a šťavu podľa chuti. Premiešame a mierne zohrejeme.
- Do vychladených cupcakes urobíme v strede otvor a naplníme džemom. Krémom ozdobne nastriekame povrch a necháme chladiť.
- Z modelovacej hmoty tvoríme žabky. Tie poukladáme na hotové cupcakes.
Cesto
- 100 g polohrubej múky
- 80 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 120 g kryštálového cukru
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- ¼ ČL soli
- 200 g varenej cvikly
- 100 ml oleja
- 60 g čokolády
- 100 ml plnotučného mlieka
- Šťava a kôra z 1/2 citrónu
- 3 vajcia
Náplň
- 125 g černíc
- 150 g domáceho černicového džemu
Krém
- 250 g masla
- 150 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 1 ČL vanilkovej pasty
- 70 g bielej čokolády
- Modré a biele potravinárske farbivo do tukov
Dekorácie
- 350 g stredne zelenej modelovacej hmoty
- 100 g bielej, čiernej, tmavo zelenej a červenej modelovacej hmoty
- Rúru zapneme a predhrejeme na 180 stupňov. Všetky sypké suroviny zmiešame. Cviklu nastrúhame na jemnom strúhadle.
- Čokoládu, mlieko a olej dáme do kastróla a rozpustíme. Vajíčka a vanilku rozšľaháme.
- K sypkým surovinám pridáme cviklu, citrónovú šťavu a kôru, vajíčka a mlieko s čokoládou a olejom.
- Všetko spolu zmiešame a naberačkou na zmrzlinu plníme košíčky pripravené vo forme na muffiny. Plníme ich do ¾, nie až po vrch.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 min. na 170 stupňov. Po upečení vyberieme a necháme vychladiť.
- Do misy kuchynského robota dáme maslo a šľaháme do peny. Pridáme kondenzované mlieko a dobre prešľaháme. Bielu čokoládu a po vychladení pridáme do krému. Krém rozdelíme do 3 misiek. Jeden krém necháme biely, druhý zafarbíme na svetlomodro a tretí bude mať tmavšiu modrú farbu. Jednotlivé krémy nastriekame v pásoch na potravinársku fóliu a zmotáme do valca. Odstrihneme kraj fólie a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
- Džem dáme do kastróla, pridáme čerstvé pokrájané černice a citrónovú kôru a šťavu podľa chuti. Premiešame a mierne zohrejeme.
- Do vychladených cupcakes urobíme v strede otvor a naplníme džemom. Krémom ozdobne nastriekame povrch a necháme chladiť.
- Z modelovacej hmoty tvoríme žabky. Tie poukladáme na hotové cupcakes.