Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Žabky na dovolenke od Milky

Žabky na dovolenke od Milky

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 100 g polohrubej múky
  • 80 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • ¼ ČL soli
  • 200 g varenej cvikly
  • 100 ml oleja
  • 60 g čokolády
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • Šťava a kôra z 1/2 citrónu
  • 3 vajcia
Náplň
  • 125 g černíc
  • 150 g domáceho černicového džemu
Krém
  • 250 g masla
  • 150 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 70 g bielej čokolády
  • Modré a biele potravinárske farbivo do tukov
Dekorácie
  • 350 g stredne zelenej modelovacej hmoty
  • 100 g bielej, čiernej, tmavo zelenej a červenej modelovacej hmoty

Postup

  1. Rúru zapneme a predhrejeme na 180 stupňov. Všetky sypké suroviny zmiešame. Cviklu nastrúhame na jemnom strúhadle.
  2. Čokoládu, mlieko a olej dáme do kastróla a rozpustíme. Vajíčka a vanilku rozšľaháme.
  3. K sypkým surovinám pridáme cviklu, citrónovú šťavu a kôru, vajíčka a mlieko s čokoládou a olejom.
  4. Všetko spolu zmiešame a naberačkou na zmrzlinu plníme košíčky pripravené vo forme na muffiny. Plníme ich do ¾, nie až po vrch.
  5. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 min. na 170 stupňov. Po upečení vyberieme a necháme vychladiť.
  6. Do misy kuchynského robota dáme maslo a šľaháme do peny. Pridáme kondenzované mlieko a dobre prešľaháme. Bielu čokoládu a po vychladení pridáme do krému. Krém rozdelíme do 3 misiek. Jeden krém necháme biely, druhý zafarbíme na svetlomodro a tretí bude mať tmavšiu modrú farbu. Jednotlivé krémy nastriekame v pásoch na potravinársku fóliu a zmotáme do valca. Odstrihneme kraj fólie a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
  7. Džem dáme do kastróla, pridáme čerstvé pokrájané černice a citrónovú kôru a šťavu podľa chuti. Premiešame a mierne zohrejeme.
  8. Do vychladených cupcakes urobíme v strede otvor a naplníme džemom. Krémom ozdobne nastriekame povrch a necháme chladiť.
  9. Z modelovacej hmoty tvoríme žabky. Tie poukladáme na hotové cupcakes.
Cesto
  • 100 g polohrubej múky
  • 80 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • ¼ ČL soli
  • 200 g varenej cvikly
  • 100 ml oleja
  • 60 g čokolády
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • Šťava a kôra z 1/2 citrónu
  • 3 vajcia
Náplň
  • 125 g černíc
  • 150 g domáceho černicového džemu
Krém
  • 250 g masla
  • 150 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 70 g bielej čokolády
  • Modré a biele potravinárske farbivo do tukov
Dekorácie
  • 350 g stredne zelenej modelovacej hmoty
  • 100 g bielej, čiernej, tmavo zelenej a červenej modelovacej hmoty
  1. Rúru zapneme a predhrejeme na 180 stupňov. Všetky sypké suroviny zmiešame. Cviklu nastrúhame na jemnom strúhadle.
  2. Čokoládu, mlieko a olej dáme do kastróla a rozpustíme. Vajíčka a vanilku rozšľaháme.
  3. K sypkým surovinám pridáme cviklu, citrónovú šťavu a kôru, vajíčka a mlieko s čokoládou a olejom.
  4. Všetko spolu zmiešame a naberačkou na zmrzlinu plníme košíčky pripravené vo forme na muffiny. Plníme ich do ¾, nie až po vrch.
  5. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 min. na 170 stupňov. Po upečení vyberieme a necháme vychladiť.
  6. Do misy kuchynského robota dáme maslo a šľaháme do peny. Pridáme kondenzované mlieko a dobre prešľaháme. Bielu čokoládu a po vychladení pridáme do krému. Krém rozdelíme do 3 misiek. Jeden krém necháme biely, druhý zafarbíme na svetlomodro a tretí bude mať tmavšiu modrú farbu. Jednotlivé krémy nastriekame v pásoch na potravinársku fóliu a zmotáme do valca. Odstrihneme kraj fólie a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
  7. Džem dáme do kastróla, pridáme čerstvé pokrájané černice a citrónovú kôru a šťavu podľa chuti. Premiešame a mierne zohrejeme.
  8. Do vychladených cupcakes urobíme v strede otvor a naplníme džemom. Krémom ozdobne nastriekame povrch a necháme chladiť.
  9. Z modelovacej hmoty tvoríme žabky. Tie poukladáme na hotové cupcakes.