Zdravá veka podľa Anči
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Chlieb
- 200 g celozrnnej pšeničnej múky
- 200 g hladkej pšeničnej múky
- 1 vrecko sušeného droždia
- 320 ml vlažnej vody
- 60 ml olivového oleja
- 1 PL trstinového cukru
- 1 ČL soli
- 12 g sépiového atramentu
- 1 PL bieleho sezamu
- 1 PL čierneho sezamu
RAW „zemiakový“ šalát
- 1 cibuľa
- 2 cukety
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- 2 jablká
- ¼ zeleru
- 300 g kešu namočených cez noc
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 PL dijonskej horčice
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL čierneho mletého korenia
- Soľ
Dekorácie
- 10-12 plátkov sušenej solenej hovädzej šunky
- 10-12 plátkov syra ementál
- 2 šalátové uhorky
- 200 g cherry paradajok
- Zväzok čerstvého kôpru
Postup
- Veka - v mise zmiešame oba druhy múky, spoločne s droždím. Pridáme soľ, cukor, vodu, olivový olej, sépiový atrament.
- Cesto miesime 10minút. Musí sa mierne lepiť. Prikryjeme a necháme kysnúť 20 minút. Po 20 minútach cesto opäť premiesime a necháme kysnúť ďalších 20 minút.
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov hneď od začiatku vložíme do spodku rúry malý hrniec s vodou. Voda sa bude v rúre odparovať a vytvárať paru.
- Na upečenie veky použijeme formu na biskupský chlebíček. Vymažeme si ju olivovým olejom a premiestnime cesto do formy. Cesto na vrchu potrieme vodou a posypeme sezamom.
- Pečieme približne 30 minút na 180 stupňov. Po upečení veku vyklopíme z formy a necháme vychladnúť.
- Raw šalát - Kešu oriešky rozmixujeme najemno a zmiešame s citrónovou šťavou a dijonskou horčicou. Dochutíme korením, prípadne dosolíme.
- Zeleninu a jablko nakrájame nadrobno, dáme do misy a premiešame spoločne s majonézou.
Chlieb
- 200 g celozrnnej pšeničnej múky
- 200 g hladkej pšeničnej múky
- 1 vrecko sušeného droždia
- 320 ml vlažnej vody
- 60 ml olivového oleja
- 1 PL trstinového cukru
- 1 ČL soli
- 12 g sépiového atramentu
- 1 PL bieleho sezamu
- 1 PL čierneho sezamu
RAW „zemiakový“ šalát
- 1 cibuľa
- 2 cukety
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- 2 jablká
- ¼ zeleru
- 300 g kešu namočených cez noc
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 PL dijonskej horčice
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL čierneho mletého korenia
- Soľ
Dekorácie
- 10-12 plátkov sušenej solenej hovädzej šunky
- 10-12 plátkov syra ementál
- 2 šalátové uhorky
- 200 g cherry paradajok
- Zväzok čerstvého kôpru
- Veka - v mise zmiešame oba druhy múky, spoločne s droždím. Pridáme soľ, cukor, vodu, olivový olej, sépiový atrament.
- Cesto miesime 10minút. Musí sa mierne lepiť. Prikryjeme a necháme kysnúť 20 minút. Po 20 minútach cesto opäť premiesime a necháme kysnúť ďalších 20 minút.
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov hneď od začiatku vložíme do spodku rúry malý hrniec s vodou. Voda sa bude v rúre odparovať a vytvárať paru.
- Na upečenie veky použijeme formu na biskupský chlebíček. Vymažeme si ju olivovým olejom a premiestnime cesto do formy. Cesto na vrchu potrieme vodou a posypeme sezamom.
- Pečieme približne 30 minút na 180 stupňov. Po upečení veku vyklopíme z formy a necháme vychladnúť.
- Raw šalát - Kešu oriešky rozmixujeme najemno a zmiešame s citrónovou šťavou a dijonskou horčicou. Dochutíme korením, prípadne dosolíme.
- Zeleninu a jablko nakrájame nadrobno, dáme do misy a premiešame spoločne s majonézou.