Zmrzlinová miska
Popis
Ingrediencie
Korpus
- 3 vajcia
- 450 g kryštálového cukru
- štipka soli
- 150 g oleja
- 300 g mlieka
- 450 g hladkej múky
- 15 g kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g kakaa
- 1,5 ČL sódy
- 150 g vriacej vody
Francúzske palacinky
- 50 g masla izbovej teploty
- 50 g práškového cukru
- 50 g bielkov
- 50 g hladkej múky
Krém
- 500 g mliečnej čokolády
- 400 g 33% smotany na šlahanie
- 50 g arašidovej pasty
Čerešňová cukrovinka
- 450 g čerešní
- 23 g kukuričného škrobu
- 120 g krupicového cukru
- 3 g želatíny + 18 g studenej vody
Chrumkavá vrstva
- 200 g tmavej čokolády
- 200 g rojaltin
- 50 g arašidovej pasty
- 50 g nasekaných arašidov
Ganache z tmavej čokolády
- 350 g tmavej čokolády
- 150 g masla
Ganache z bielej čokolády
- 500 g bielej čokolády
- 200 g masla
- 100 g 33% smotany na šľahanie
Iné
- Mletá škorica
- Pistáciový prášok
- Mak
- Malinový prášok
Postup
- Korpus - vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej a mlieko. Zvlášť pripravíme všetky suché suroviny a pridáme k zmesi. Dobre vymiešame a pridáme vriacu vody. Vylejeme na plech a pečieme v predhratej rúre do 180 stupňov 45 minút.
- Francúzske palacinky - maslo zmiešame s cukrom, pridáme bielky, dobre premiešame. Pridáme múku a natrieme tenkú vrstvu na pergamen - pečieme 2-3 min. Necháme vychladnuť.
- Zohrejeme smotanu, nalejeme na čokoládu, pridáme arašidovú pastu a rozmixujeme tyčovým mixérom. Prikryjeme fóliou a dáme do chladničky na stabilizáciu.
- Čerešňová cukrovinka - čerešne s cukrom dáme do hrnca, povaríme, pridáme vo vode rozpustený škrob. Varíme do zhustnutia. Odložíme zo sporáka, pridáme želatínu a necháme vychladnúť.
- Chrumkavá vrstva - rozpustíme čokoládu, do ktorej pridáme oplátky, orechy a arašidovú pastu.
- Ganasche z bielej čokolády. Do čokolády prilejeme zohriatu smotanu a maslo. Zamiešame a dame chladiť.
- Ganache z tmavej čokolády. Do čokolády prilejeme zohriatu smotanu. Zamiešame a necháme vychladnúť.
- Vykrojíme korpusy potrebnej veľkosti, potrieme ich chrumkavou vrstvou a krémom, do stredu dáme čerešne, potom navrstvíme krém a všetko opakujeme.
- Vytvarujeme misku a natrieme ganache z tmavej čokolády. Potiahneme poťahovacou hmotou. Vymodelujeme v hornej časti kornútka kopčeky zmrzliny zo zvyšku korpusu a plnky.
- Ganache z bielej čokolády rozdelíme na 4 časti, do každej pridáme inú príchuť: mletú škoricu, pistáciový prášok, mak a malinový prášok. Natrieme kopčeky. Z modelovacej hmoty urobíme kornútok a višne. Dozdobíme nimi zmrzlinu.
Korpus
- 3 vajcia
- 450 g kryštálového cukru
- štipka soli
- 150 g oleja
- 300 g mlieka
- 450 g hladkej múky
- 15 g kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g kakaa
- 1,5 ČL sódy
- 150 g vriacej vody
Francúzske palacinky
- 50 g masla izbovej teploty
- 50 g práškového cukru
- 50 g bielkov
- 50 g hladkej múky
Krém
- 500 g mliečnej čokolády
- 400 g 33% smotany na šlahanie
- 50 g arašidovej pasty
Čerešňová cukrovinka
- 450 g čerešní
- 23 g kukuričného škrobu
- 120 g krupicového cukru
- 3 g želatíny + 18 g studenej vody
Chrumkavá vrstva
- 200 g tmavej čokolády
- 200 g rojaltin
- 50 g arašidovej pasty
- 50 g nasekaných arašidov
Ganache z tmavej čokolády
- 350 g tmavej čokolády
- 150 g masla
Ganache z bielej čokolády
- 500 g bielej čokolády
- 200 g masla
- 100 g 33% smotany na šľahanie
Iné
- Mletá škorica
- Pistáciový prášok
- Mak
- Malinový prášok
- Korpus - vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej a mlieko. Zvlášť pripravíme všetky suché suroviny a pridáme k zmesi. Dobre vymiešame a pridáme vriacu vody. Vylejeme na plech a pečieme v predhratej rúre do 180 stupňov 45 minút.
- Francúzske palacinky - maslo zmiešame s cukrom, pridáme bielky, dobre premiešame. Pridáme múku a natrieme tenkú vrstvu na pergamen - pečieme 2-3 min. Necháme vychladnuť.
- Zohrejeme smotanu, nalejeme na čokoládu, pridáme arašidovú pastu a rozmixujeme tyčovým mixérom. Prikryjeme fóliou a dáme do chladničky na stabilizáciu.
- Čerešňová cukrovinka - čerešne s cukrom dáme do hrnca, povaríme, pridáme vo vode rozpustený škrob. Varíme do zhustnutia. Odložíme zo sporáka, pridáme želatínu a necháme vychladnúť.
- Chrumkavá vrstva - rozpustíme čokoládu, do ktorej pridáme oplátky, orechy a arašidovú pastu.
- Ganasche z bielej čokolády. Do čokolády prilejeme zohriatu smotanu a maslo. Zamiešame a dame chladiť.
- Ganache z tmavej čokolády. Do čokolády prilejeme zohriatu smotanu. Zamiešame a necháme vychladnúť.
- Vykrojíme korpusy potrebnej veľkosti, potrieme ich chrumkavou vrstvou a krémom, do stredu dáme čerešne, potom navrstvíme krém a všetko opakujeme.
- Vytvarujeme misku a natrieme ganache z tmavej čokolády. Potiahneme poťahovacou hmotou. Vymodelujeme v hornej časti kornútka kopčeky zmrzliny zo zvyšku korpusu a plnky.
- Ganache z bielej čokolády rozdelíme na 4 časti, do každej pridáme inú príchuť: mletú škoricu, pistáciový prášok, mak a malinový prášok. Natrieme kopčeky. Z modelovacej hmoty urobíme kornútok a višne. Dozdobíme nimi zmrzlinu.