Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Zuzkin palacinkový netopier

Zuzkin palacinkový netopier

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 340 g varených batátov
  • 8 vajec
  • 640 g hladkej múky
  • 1,2 kg mlieka
  • 80 g trstinového cukru
  • 8 PL oleja
  • Veľká štipka soli
  • ČL škorice
  • ½ ČL drvených klinčekov
  • ČL zázvoru
  • Trošku nastrúhaného muškátového orieška
  • Kvapka modrej gélovej farby
Krém
  • 750 g cream cheese
  • 750 g mascarpone
  • 450 g práškového cukru
  • 2 balíčky vega gélu
Na ozdobenie
  • 200 g čučoriedkového pyré
  • 50 g kryštálového cukru
  • 250 g čučoriedok na dekoráciu
  • 100 g ríbezlí na dekoráciu

Postup

  1. Na cesto rozmixujeme všetky ingrediencie na hladkú zmes a necháme chvíľku odstáť
  2. Rozohrejeme panvice, zľahka potrieme olejom a upečieme palacinky, necháme dobre vychladnúť
  3. Mascarpone spolu s cream cheese a cukrom vyšľaháme na krém, kým nie je ľahký a svetlý. Vega gél si pripravíme podľa návodu a zmiešame s krémom
  4. Čučoriedkové pyré spolu s cukrom privedieme k varu a zredukujeme na hustý džem. Necháme vychladnúť.
  5. Trochu krému si odložíme na potretie celej torty.
  6. Tenkú vrstvu krému natrieme na palacinku, prekryjeme druhou palacinkou a znova potrieme krémom. Pokračujeme s ďalšími palacinkami.
  7. Tortu vyrežeme do tvaru netopiera a dáme vychladiť.
  8. Zbytok krému zmiešame s čučoriedkovým džemom a potrieme ním palacinkovú tortu.
  9. Dozdobíme čučoriedkami a ríbezľami.
Cesto
  • 340 g varených batátov
  • 8 vajec
  • 640 g hladkej múky
  • 1,2 kg mlieka
  • 80 g trstinového cukru
  • 8 PL oleja
  • Veľká štipka soli
  • ČL škorice
  • ½ ČL drvených klinčekov
  • ČL zázvoru
  • Trošku nastrúhaného muškátového orieška
  • Kvapka modrej gélovej farby
Krém
  • 750 g cream cheese
  • 750 g mascarpone
  • 450 g práškového cukru
  • 2 balíčky vega gélu
Na ozdobenie
  • 200 g čučoriedkového pyré
  • 50 g kryštálového cukru
  • 250 g čučoriedok na dekoráciu
  • 100 g ríbezlí na dekoráciu
  1. Na cesto rozmixujeme všetky ingrediencie na hladkú zmes a necháme chvíľku odstáť
  2. Rozohrejeme panvice, zľahka potrieme olejom a upečieme palacinky, necháme dobre vychladnúť
  3. Mascarpone spolu s cream cheese a cukrom vyšľaháme na krém, kým nie je ľahký a svetlý. Vega gél si pripravíme podľa návodu a zmiešame s krémom
  4. Čučoriedkové pyré spolu s cukrom privedieme k varu a zredukujeme na hustý džem. Necháme vychladnúť.
  5. Trochu krému si odložíme na potretie celej torty.
  6. Tenkú vrstvu krému natrieme na palacinku, prekryjeme druhou palacinkou a znova potrieme krémom. Pokračujeme s ďalšími palacinkami.
  7. Tortu vyrežeme do tvaru netopiera a dáme vychladiť.
  8. Zbytok krému zmiešame s čučoriedkovým džemom a potrieme ním palacinkovú tortu.
  9. Dozdobíme čučoriedkami a ríbezľami.