Logo Pečie celé Slovensko

Domček pre Śmoulinku

Domček pre Śmoulinku

Kreatívna
výzva

Tetiana z PCS

Recept od Tetiany

Ingrediencie

Cesto

  • 5 ks vajca
  • 450 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 450 g pšeničnej múky
  • 15 g prášku na pečivo
  • 165 g mlieka
  • 83 g slnečnicového oleja
  • Vanilkový extrakt
  • 150 g strúhaného kokosu
  • 1 PL kokosového sirupu
  • 7 PL horúcej vody
  • Jedla farba modra

Plnka

  • 300 g smotany na šlahanie 33%
  • 350 g bielej čokolády
  • 500 g smotanového syra
  • 80 g práškového cukru
  • 2 PL kokosového sirupu
  • 100 g kokosu

Čučoriedkove coulis

  • 200 g pyré z čučoriedok
  • 2 ČL cukor
  • 2 ČL škrob
  • 300 g čerstvých čučoriedok

Čokoládový obter

  • 450 g tmavej čokolády
  • 250 g masla

Jedlý mach

  • 2 vajcia
  • 3 bielky
  • 85 g mlieko
  • 65 g kryštálový cukor
  • 60 g pšeničnej múky
  • 75 g masla
  • Soľ

Na ozdobenie

  • 300 g poťahovej hmoty ružovej
  • 500 g poťahovej hmoty bielej farby
  • Modelovacia hmota modrá, biela, žltá, hnedá, zelená,
  • Jedlé farbivo zelené
  • 50 g čučoriedok
  • Jedlé kvety
  • Ryžové rezance
  • 50 g tmavej čokolády

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. V miske mixéra vyšľaháme vajcia a cukor, potom pridáme zohriate mlieko, postupne primiešame suché ingrediencie, prilejeme olej. Pridáme kokos a kokosový sirup a modré farbivo, dobre premiešame a nakoniec zalejeme horúcou vodou. Vložíme do 3 foriem a pečieme 40 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Jedlý mach - do panvice nalejeme mlieko, pridáme maslo a privedieme do varu. Potom pridáme soľ a múku - varíme 1 minútu. Necháme trochu vychladiť, zatiaľ pridáme farbivo. Postupne premiešame vajcia. Na koniec primiešame bielky vyšľahané s cukrom. Na plech dáme papier na pečenie, vylejeme hmotu a dáme piecť do rúry predhriatej do 180 stupňov na 15 minút.
  3. Čučoriedková plnka - k pyré pridáme cukor a škrob, varíme do zhustenia a necháme vychladnúť.
  4. Krém - zohrejeme smotanu na šľahanie, vylejeme na čokoládu, dobre premiešame a necháme vychladnúť. Potom pridáme vychladnuté mascarpone vyšľahané s práškovým cukrom, pridáme kokosový sirup a kokos.
  5. Pripravíme čokoládový obter na vyrovnanie. Maslo a čokoládu rozpustíme, necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme mixérom.
  6. Vychladnuté korpusy rozkrájame, natrieme krémom a do stredu dáme trochu čučoriedkového coulis, posypeme čučoriedkami. Naplníme 2 korpusy, z ktorých potom vytvarujeme hríbik. Zarovnáme gčokoládovou masou a potiahneme poťahovou hmotou. Spodnú vrstvu spevníme špajdľami a položíme na ňu druhú vrstvu. Okolo torty naukladáme mach. Z modelovacej hmoty vymodelujeme postavičku, dvere, okná.
  7. Rozpustíme čokoládu, pridáme rezance. Spravíme strechu. Dokončíme tortu čerstvými čučoriedkami a kvetmi.
Tetiana z PCS

Tetiana

Tánička pochádza z Ukrajiny, ale na Slovensku žije už takmer 5 rokov. Do šou ju prihlásila kamarátka, ktorá obdivuje jej jedinečné torty.

Pozrieť si Tetianine recepty