Logo Pečie celé Slovensko

Ružové tiramisu od Mareka

Ružové tiramisu od Mareka

Osobná
výzva

Marek z PCS

Recept od Mareka

Ingrediencie

Piškóty

  • 6 vajec
  • 140 g hladkej múky
  • 30 g pudingového prášku
  • 105 g krupicového cukru
  • 50 g múčkového cukru
  • Soľ

Krém

  • 10 vajec
  • 1000 g mascarpone
  • 100 g krupicového cukru

Ruby čokoláda do základu

  • 50 g smotany 40 %
  • 100 g ruby čokolády
  • ružové farbivo

Dekorácia

  • 500 ml orieškového vaječného likéru
  • 100 ml horúcej vody
  • 100 g ruby čokolády

Postup

Piškóty

  1. Predhrejeme rúru na 180 stupňov.
  2. Vyšlaháme bielky, do ktorých pred koncom prišlahám cukor a vytvorím tuhý sneh.
  3. Žltky si metličkou rozšlaháme vedľa - zašlaháme ho len metličkou. Nakoniec preosejeme múku a pudingový prášok a zapracujeme. Cesto premiestnime do cukrárskeho sáčku s guľatou špičkou a vytvárame na plechu piškóty.
  4. Pred pečením cesto pokryjeme práškovým cukrom.
  5. Pečiem cca 12 minút - 3 plechy.
  6. Pripravíme si hmotu na namáčanie piškót zmiešaním orieškového koňaku a horúcej vody, pridáme gélové ružové farbivo na podporu ruby vizuálu.
  7. Z bielok vyšlaháme tuhý sneh. Žltky a cukor zpeníme (až kým nebude dostávať bielu farbu) následne do žltkovej časti zašlaháme mascarpone, stužovač šlahačky a pridáme opatrne sneh.
  8. Oddelíme si asi 1/3 hmoty do ktorej pridáme pripravenú ruby ganáž.
  9. Tú si pripravíme zohriatim smotany na bod varu a zaliatím ruby čokolády, ktorú sme si nasekali na kúsky.
  10. Ked hmota vychladne, zapracujeme ju do zakladného krému.
  11. Vrstvíme do sklených nádob s priemerom 10 cm, výška 17 cm. Najprv piškoty, ktoré budú namočené v ružovej likérovej hmote, následne základný krém, na to ďalšia vrstva piškot a na to základný krém a na uplný vrch ruby krém.
  12. Dozdobíme dekoráciou z ruby čokolády.
Marek z PCS

Marek

Bláznivý Marek z Liptovského Mikuláša je profesionálny filmár. Okrem pečenia rád surfuje, športuje a dokonca aj spieva.

Pozrieť si Marekove recepty