![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Veľkonočný čierny baran
![Veľkonočný čierny baran](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0952/pcs2-ep13-kreativna-mino.jpg)
Kreatívna
výzva
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/miroslav-macula-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Recept od Miňa
Ingrediencie
Cesto
- 300 g polohrubá múka
- 200 g maslo
- 250 g jemného tvarohu alebo kyslej smotany
- 4 vajcia
- 4 PL mlieka
- 80 g kryštálový cukor
- Zlatý klas premium vanilkovú pastu
- Citrónová kôra
- 1 kypriaci prášok
- 1 vanilkový cukor
- Práškový cukor na posypanie alebo čokoládová poleva
Plnka
- 250 g mascarpone
- 70 g práškov0ho cukru
- 250 g gaštanového pyré
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 232 g pyré z čiernych ríbezlí (vložka)
- 50 g kryštálového cukru
- 3,8 g pektínu
Swiss krém
- 220 g bielok
- 360 g práškového cukru
- 500 g masla
- Čierne kakao
- 200 g bielej polevy
- 200 g čierne polevy
- 200 g potahovej hmoty
- Zlatý prášok, jedlé zlato
- 100 g čierneho kakaového masla
- 100 g horkej čokolády
Postup
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
- Vymiešame maslo s cukrom do hustého krému.
- V druhej miske rozmiešame pudingový prášok a mlieko, primiešame tvaroh alebo kyslú smotanu a vanilkový cukor.
- Tvarohovú zmes pridáme do zmiešaného masla s cukrom, za pribežného miešania. (postupne)
- Postupne pridávame žĺtky (po jednom)
- Zmiešame si múku s kypriacim práškom a pridáme do zmesi.
- Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
- Pečieme cca 55 minút na 180° na teplovzduch.