![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Dúhová bábovka od Štefana
![Dúhová bábovka](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0866/duhova-babovka-stefan-pecie-cele-slovensko.jpg)
Osobná
výzva
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/stefan-stanik-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Recepty od Števa
Ingrediencie
Cesto
- 5 vajec
- 280g práškového cukru
- 350g polohrubej múky
- 40 ml rastlinného oleja
- 150ml kyslej smotany
- 60g maslo
- ½ balíčka prášku do pečiva
- Štipka soli
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 30g sušených hrozienok
- Farbivá
Cream-cheese filling
- 130g cream-cheese
- 1PL maslo
- 30g cukor
- 1ks vajce
- 2PL múka
- 1ČL vanilkový extrakt
Poleva
- 200g cream-cheese kocka
- 90g maslo
- 200g cukor
- 1ČL vanilkový extrakt
- ½ ČL soľ
- 1PL citrónová šťava
- Citrónová kôra
Postup
- Predhrejeme trúbu na 175 stupňov
- Bielka so štipkou soli vyšľaháme do tuha
- Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme smotanu, maslo a olej
- Múku si vymiešame s práškom do pečiva a hrozienkami
- Múkovú zmes postupne primiešame do žĺtkovej zmesi a pridáme vanilkový extrakt
- V poslednom kroku ručne zamiešame do zmesi bielka
- Cesto na bábovku si rozdelíme na 3 časti a do každej zamiešame farbivo
- Cream-cheese plnku si pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencii do hladka
- Do vychladenej, vymastenej a pomúčenej formy vylejeme prvú farebnú časť cesta, následne nalejeme plnku z cream-cheesu, ďalej nalejeme druhej farby cesto a nakoniec tretej farby cesto
- Pečieme pri 170 stupňoch približne 45min
- Do mixéra si dáme všetky ingrediencie na polevu a vymiešame do hladka
- Následne dáme polevu stuhnúť do mrazáku
- Dopečenú bábovku chvíľu vychladíme a prelejeme polevou
- Nakoniec ozdobíme pomocou sprinkles
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/stefan-stanik-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Štefan
Strojár Štefan pochádza z Trenčína a jeho najväčšou záľubou je fitness a šport. K pečeniu ho priviedla mama a sám sa označuje za tradičného pekára s nádychom experimentu.