Logo Pečie celé Slovensko

Kanapky s lososovou, vajíčkovou a syrovo-mrkvovou penou podľa Alenky

Kanapky podľa Alenky

Osobná
výzva

Recepty od Alenky

Ingrediencie

Korpus

  • 250 g mrazeného špenátu
  • 250 g uvarenej cvikle
  • 240 g hladkej múky
  • 6 vajec
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ podľa chuti (1/2 malej lyžičky)

Pena z údeného pstruha

  • 100 g údeného pstruha
  • 100 g masla
  • 3 PL smotany
  • citrónová šťava, soľ, čerstvý kôpor

Cviklová roláda s prosciuttom

  • 70 g prosciutto (nárez)
  • 150 g maslo
  • 1 PL balzamikový ocot
  • 100 g syr eidam
  • mrkva
  • soľ, mleté čierne korenie, tymian

Žĺtková pena

  • 12 prepeličích vajec
  • 50 g masla
  • 50 g syra niva
  • 50 g taveného syra
  • soľ, horčica

Postup

  1. Korpus - žĺtka, olej a soľ vyšľaháme, pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak. V osobitnej nádobe si zo zvyšných šiestich bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do žĺtkovej hmoty. Cesto potom rozdelíme na polovicu a do jednej zapracujeme špenát a druhej cviklu vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút
  2. Pena z údeného pstruha - pstruha nasekáme na jemno, pridáme citrónovou šťavu, maslo a smotanu, osolíme a všetky ingrediencie dôkladne ušľaháme do peny
  3. Žĺtková pena - z uvarených prepeličích vajíčok vyberieme žĺtka, ktoré zmiešame s maslom a syrmi a horčicou, dochutíme soľou a vymiešame hladkú penu. Preložíme do vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme prepeličie vajíčka

Alenka

Sympatická východniarka Alenka pochádza zo Sliepkoviec. Medzi jej špecializácie patrí carwing – umelecké vyrezávanie ovocia a je majsterkou v pečení makróniek. Pečie od 13 rokov a všetko sa naučila viac-menej sama.

Pozrieť si Alenkine recepty