Logo Pečie celé Slovensko

Katkine Koloseum

Koloseum

Kreatívna výzva

Recepty od Katky

Ingrediencie

Cesto - základná doska

  • 250 g hladká múka
  • 150 g práškový cukor
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • Kôra z jedného citróna
  • 1 vajíčko
  • 200 g zmäknuté maslo

Cesto - stavba

  • 750 g hladká múka
  • 225 g práškový cukor
  • 90 g zmäknuté maslo
  • 1 malá lyžička sóda bikarbóna
  • 280 g med
  • 1 balíček perníkové korenie
  • 1 malá lyžička sušený zázvor

Karamel

  • 200 g kryštálový cukor
  • 200 g hnedý fondán
  • 100 g biely fondán

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Keksíkové cesto č. 1 pripravíme z navážených surovín, všetko spolu zmiešame na hladkú zmes. Rozvaľkáme medzi silikónovými podložkami. Vykrojíme si kruh o priemere cca 28cm a dáme na plech
  3. Potom si pripravíme druhé cesto. Z navážených surovín si zamiesime hladké cesto. Rozvaľkáme a vykrojíme si hradby a dáme piecť spolu so základom asi na cca 15 minút
  4. Kým sa nám pečie prvá várka, nachystáme si ešte zbytok hradieb a predný veľký múr. Keď sa dopečie prvá várka, dáme piecť druhú, tiež na cca 15 minút
  5. To, čo potrebujeme mať oválne, dáme ihneď po upečení do ráfika, aby sme vytvorili oblúk a necháme vychladnúť. Vychladnutím to stvrdne
  6. Potom si vykrojíme okná a ponalepujeme ich na predný diel. Doladíme fasádu a nakoniec dozdobíme airbrushom
  7. Poskladáme to na podstavec a rozpustíme si cukor na karamel. Karamel poslúži ako lepidlo. Zafixujeme na svoje miesto a potom už len doladíme detaily

Katka

Energická Katarína pochádza z Cífera a momentálne je na rodičovskej dovolenke. Má 3 deti a jej najväčšou vášňou je jedlo a všetko, čo súvisí s kuchyňou. pečeniu sa venuje dva roky. Riadi sa pravidlom, že servírovanie je rovnako dôležité ako samotné jedlo, pričom miluje experimentovanie.

Pozrieť si Katkine recepty