![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Ananásové pokušenie podľa Mariána
![Ananásové pokušenie podľa Mariána](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0938/pcs2-ep1-osobna-marian.jpg)
Osobná
výzva
![Marián z Pečie celé Slovensko](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0937/marian.jpg)
Recept od Mariána
Ingrediencie
Cesto
- 600 g ananásového kompótu
- 450 g polohrubej múky
- 160 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 3 KL jedlej sódy
- 1,5 prášku do pečiva
- 2 dcl rumu
Na ozdobenie
- 200 g vlašských orechov
- 100 g čokolády
Plnka
- 500 g mascarpone
- 2 ks pudingového prášku
- 800 ml kokosového mlieka
- 100 g kryštálového cukru
- 2 ks vanilkového cukru
Postup
- Ananásový kompót v mixéri rozmixujeme na pyré. Zmiešame s vajíčkami, múkou, cukrom, sódou a práškom do pečiva.
- Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu cca 20 minút na 170 stupňoch.
- Necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme rumom.
- Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Po vychladnutí zmiešame s mascarpone a natrieme na korpus.
- Ozdobíme pekanovými orechmi a strúhanou čokoládou.
![Marián z Pečie celé Slovensko](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0937/marian.jpg)
Marián
Colník Marián pochádza z Brezovej pod Bradlom a jeho vášňou sú motorky. K pečeniu ho priviedla babka, ale väčšinu svojich pekárskych zručností sa za uplynulých 10 rokov naučil za výdatnej pomoci svojej manželky.