![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Medovníková pohľadnica od Táničky
![Medovníková pohľadnica](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0940/pcs2-ep5-kreativna-tanicka.jpg)
Kreatívna
výzva
![Tetiana z PCS](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0937/tana.jpg)
Recept od Tetiany
Ingrediencie
Cesto
- 250 g kryštálového cukru
- 100 ml vriacej vody
- 100 g masla
- 0,5 ČL sódy bikarbóny
- ¼ ČL soli
- 0,5 lyžičky zázvoru v prášku
- 1 ČL škorice
- 1 ČL korenia (klinčeky, kardamón, muškátový oriešok, nové korenie, aníz)
- 1 žĺtok
- 450 - 500 g pšeničnej múky
- 1 PL medu
Cukrová poleva
- 3 bielky
- 300 g práškového cukru
- Citrónová šťava
- 1 PL kukuričného škrobu
Ozdoba
- 80 g špeciálnej cukrovej hmoty na tvarovanie
- Potravinárske farbivo (modré, žlté, oranžové, zelené, červené)
Postup
- V hrnci skaramelizujeme cukor do jantárovej farby. Pridáme horúcu vodu a maslo. Dobre premiešame. Pridáme sódu bikarbónu, soľ a korenie, premiešame. Na konci pridáme med. Do mierne vychladnutej zmesi pridáme žĺtok a dobre premiešame. Postupným pridávaním múky, vymiesime cesto. Odložíme do chladničky na 20 minút.
- Cukrová poleva - Bielky vyšľaháme s citrónovou šťavou, postupne pridávame práškový cukor. Na poliatie pripravíme redšiu polevu, na kvety pridáme viac práškového cukru a škrob.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Cesto rozvaľkáme, vykrajujeme perník podľa formy, pečieme 7 - 10 minút do zlatista.
- Roztopíme špeciálnu cukrovú hmotu na tvarovanie, pridáme trochu farbiva, naplníme stred perníka. Zalejeme ho cukrovou polevou . Do tuhšej polevy pridáme farbivo, vyformujeme kvety , necháme zaschnúť. Len čo naliaty perník začne schnúť, rozložíme naň kvety, ktoré zlepíme polevou.
![Tetiana z PCS](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0937/tana.jpg)
Tetiana
Tánička pochádza z Ukrajiny, ale na Slovensku žije už takmer 5 rokov. Do šou ju prihlásila kamarátka, ktorá obdivuje jej jedinečné torty.
Pozrieť si Tetianine recepty