![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Miňovo medovníkové „M“
![Medovníkové „M“](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0889/medovnikove-m-pecie-cele-slovensko.jpg)
Osobná
výzva
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/miroslav-macula-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Recepty od Miňa
Ingrediencie
Cesto
- 600 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 3 PL medu
- 70 g masla
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL perníkového korenia
- 50 ml mlieka
Plnka
- 600 ml mlieka
- 2 pudingové prášky
- 2 vanilkové cukry
- 500 g masla
- 300 g práškového cukru
- 100 ml rumu
- 350 g džem z červených a čiernych ríbezlí
Ozdoba
- Čerstvé čierne a červené ríbezle
- Celá škorica
- Celý badián
- Jedlé kvety biele, žlté
- 100 g 74% čokolády
- 50 g kakaového masla
Postup
- Cesto – vajcia, cukor, maslo, med a mlieko miešame nad parou do rozpustenia, pridáme sódu bikarbónu a perníkové korenie a miešame, kým zmes nezhustne. Vlejeme do preosiatej hladkej múky
- Vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na 3 časti, z každej upečieme písmeno „M“. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 stupňov asi 5 min.
- Plnka – z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Vyšľaháme si maslo s cukrom do peny a postupne pridávame puding
- Pripravenou plnkou a džemom plníme jednotlivé pláty a ozdobíme
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/miroslav-macula-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Miňo
Vyštudoval hotelovú akadémiu a absolvoval aj barmanský kurz. Jeho najväčšou vášňou je však pečenie. Základy získal od svojej babičky a mamy. Veľa tiež čerpá práve z tradičných babkiných receptov, ktoré ozvláštňuje svojou kreativitou.
Pozrieť si Miňove recepty