![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Bezlepková torta od Lucky
![Bezlepková torta od Lucky](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0938/pcs2-ep2-kreativna-lucka.jpg)
Kreatívna
výzva
![Lucia z PCS](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0937/lucka.jpg)
Recept od Lucky
Ingrediencie
Cesto
- 400 g gaštanovej múky
- 400 g bezlepkovej múky
- 750 g mlieka
- 5 vajec
- Štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- 1 škoricový cukor
- Sódová voda podľa potreby 2-3 dcl
- Olej na potretie panvice
Plnka
- 500 g mascarpone
- 400 g creme fraiche
- 500 ml šľahačku 40%
- 155 g cukor podľa chuti
- Vanilkový cukor
- 1 Lieskovcové praliné
- 6 banánov
Jedlý mach
- 1 vajce
- 100 g hladkej múky
- ½ ČL prášku do pečiva
- 30 g cukor práškový
- 20 g medu
- Zelené potravinové farbivo
Čokoládová obruč
- 100 g bielej čokolády
- 300 g horkej čokolády
Postup
- Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame, môžeme použiť ponorný mixér. Palacinkovú panvicu potierame jemne olejom a pečieme 30ks.
- Na krém všetko spojíme (okrem praliné a banánov) a vyšľaháme mixérom
- Každú palacinku potrieme krémom, pokvapkáme praliné a naskladáme pár plátkov banánu. Palacinku zložíme do trojuholníka na ¼ ukladáme do kruhu. Na spodok a vrch použijeme celú palacinku nie poskladanú. Tento postup opakujeme kým neminieme všetky palacinky.
- Ingrediencie na jedlý mach spolu zmiešame a v miske zohrievame v mikrovlnnej rúre 2 minúty.
- Čokoládu na obruč si rozpustíme každú zvlášť. Na podložku najskôr natrieme bielu čokoládu, necháme jemne zatuhnúť. Následne rozotrieme horkú čokoládu, tiež počkáme kým sa čokoláda zatiahne a potom obtočíme okolo obruči potiahnutej potravinovou fóliou a necháme zatuhnúť.
![Lucia z PCS](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0937/lucka.jpg)
Lucka
Lucka je mamina dvoch detí, žije v Nových Zámkoch a okrem pečenia je aj vášnivou cestovateľkou a zberateľkou cukrárskych kníh od svetových cukrárov.
Pozrieť si Luckine recepty