Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Torta s anjelskými krídlami

Torta s anjelskými krídlami

Popis

Torta pre mamu je torta do neba, keďže odišla, keď som bol ešte dieťa. Pretože som vyrastal v skromnejších pomeroch, nechcel som chute v torte veľmi kombinovať. Ak si spomeniem na detstvo, ktoré som s mamou zažil, milovala sladké, ale obyčajné. Do torty som preto použil domáci jahodový džem, keďže jahody zbožňovala, no nestihla ma ho naučiť. V torte je ľahký krém ako obláčik. Farba obtretia ide z modrej oblohy do bieleho neba. Na torte sú krídla, ktoré symbolizujú anjela, ktorým moja mamina určite je.

Ingrediencie

Korpus
    • 6 vajec
    • 180 g krupicového cukru
    • 200 g hladkej múky
    • 1 vanilkový cukor
    • citrónová kôra z 1 citrónu
    • 50 g rastlinného oleja
    • 5 g vanilkovej pasty
      Plnka
        • 200 g domáceho jahodového džemu
        • 750 g mascarpone
        • 200 g čerstvého smotanového syru
        • 150 g bielej čokolády 28 %
        • 50 g šľahačky 40 %
        • 250 g čerstvých jahôd
          Obter
            • 85 g bielkov
            • 150 g krupicového cukru
            • 220 g masla izbovej teploty
              Krídla
                • 250 g bielej modelovacej hmoty
                • 1 ČL kukuričného škrobu
                • 50 g vodky na lepenie model. hmoty
                • modrá gélová farba
                • 1 ČL zlatej práškovej farby

                  Postup

                  1. Korpus

                    Rúru predhrejeme na 170 °C a ráfik obalíme do alobalu.
                    Oddelíme bielky od žĺtkov, bielky začneme šľahať na malých otáčkach. Ako sa vytvorí pena, dáme na maximálne otáčky a postupne prisypávame cukor. Šľaháme do tuhého snehu.
                    Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do peny.
                    Obe hmoty ľahko spojíme stierkou a postupne na 3-krát pridám preosiatu múku, vanilkovú pastu a olej. Pečieme cca 40 minút na 170 °C.

                  2. Plnka

                    Ohrejeme smotanu a vylejeme ju na bielu čokoládu, nechám postáť minútku a následne rozmiešame.
                    Ručným mixérom zmiešame mascarpone, syr a ganache z bielej čokolády.

                  3. Obter

                    Bielky s cukrom zohrejeme nad parou na 72 °C, potom dáme šľahať do robota a po asi 5 minútach pridáme zmäknuté maslo a krátko premiešame. Krém rozdelíme do troch misiek, jednu necháme bielu, druhú bledomodrú a tretiu tmavšie modrú.

                  4. Na záver

                    Z modelovacej hmoty vyrobíme krídla a pripevníme na špajdle.
                    Skladanie torty je nasledovné korpus – džem – čerstvé jahody – krém.
                    Obtrieme tortu a dozdobíme krídlami.

                  Korpus
                    • 6 vajec
                    • 180 g krupicového cukru
                    • 200 g hladkej múky
                    • 1 vanilkový cukor
                    • citrónová kôra z 1 citrónu
                    • 50 g rastlinného oleja
                    • 5 g vanilkovej pasty
                      Plnka
                        • 200 g domáceho jahodového džemu
                        • 750 g mascarpone
                        • 200 g čerstvého smotanového syru
                        • 150 g bielej čokolády 28 %
                        • 50 g šľahačky 40 %
                        • 250 g čerstvých jahôd
                          Obter
                            • 85 g bielkov
                            • 150 g krupicového cukru
                            • 220 g masla izbovej teploty
                              Krídla
                                • 250 g bielej modelovacej hmoty
                                • 1 ČL kukuričného škrobu
                                • 50 g vodky na lepenie model. hmoty
                                • modrá gélová farba
                                • 1 ČL zlatej práškovej farby
                                  1. Korpus

                                    Rúru predhrejeme na 170 °C a ráfik obalíme do alobalu.
                                    Oddelíme bielky od žĺtkov, bielky začneme šľahať na malých otáčkach. Ako sa vytvorí pena, dáme na maximálne otáčky a postupne prisypávame cukor. Šľaháme do tuhého snehu.
                                    Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do peny.
                                    Obe hmoty ľahko spojíme stierkou a postupne na 3-krát pridám preosiatu múku, vanilkovú pastu a olej. Pečieme cca 40 minút na 170 °C.

                                  2. Plnka

                                    Ohrejeme smotanu a vylejeme ju na bielu čokoládu, nechám postáť minútku a následne rozmiešame.
                                    Ručným mixérom zmiešame mascarpone, syr a ganache z bielej čokolády.

                                  3. Obter

                                    Bielky s cukrom zohrejeme nad parou na 72 °C, potom dáme šľahať do robota a po asi 5 minútach pridáme zmäknuté maslo a krátko premiešame. Krém rozdelíme do troch misiek, jednu necháme bielu, druhú bledomodrú a tretiu tmavšie modrú.

                                  4. Na záver

                                    Z modelovacej hmoty vyrobíme krídla a pripevníme na špajdle.
                                    Skladanie torty je nasledovné korpus – džem – čerstvé jahody – krém.
                                    Obtrieme tortu a dozdobíme krídlami.