Logo Pečie celé Slovensko

Podkova pre šťastie od Mariána

Podkova pre šťastie od Mariána

Kreatívna
výzva

Marián z Pečie celé Slovensko

Recept od Mariána

Ingrediencie

Cesto

  • 8 vajec
  • 400 g kryštálového cukru
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 PL vínneho octu
  • 3 g soli

Plnka

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smotany 35%
  • 200 g práškového cukru
  • 20 g kakaa
  • 200 g horkej čokolády

Na ozdobenie

  • 250 g malín
  • 125 g čučoriedok
  • Čerstvá mäta

Postup

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Do bielkov dáme soľ a dáme šľahať. Postupne prisýpame cukor. Šľaháme, pokým nevznikne tuhá hmota. Cukor musí byť úplne rozpustený (skúšame na dlani).
  2. Postupne pridáme vínny ocot (po stene misky) a nakoniec ručne opatrne vmiešame škrob.
  3. Pomocou vrecka s ozdobnou špičkou nastriekame trikrát na plech s papierom na pečenie tvar podkovy. Dáme sušiť na cca 120 stupňov na cca 2 hod.
  4. Šľahačku s mascarpone dáme šľahať a pridávame práškový cukor, kakao a rozpustenú a vychladnutú čokoládu. Vyšľaháme do tuhej peny, ktorú dáme vychladiť.
  5. Na usušenú tortu poukladáme maliny, naplníme plnkou a ozdobíme čučoriedkami a mätou.
Marián z Pečie celé Slovensko

Marián

Colník Marián pochádza z Brezovej pod Bradlom a jeho vášňou sú motorky. K pečeniu ho priviedla babka, ale väčšinu svojich pekárskych zručností sa za uplynulých 10 rokov naučil za výdatnej pomoci svojej manželky.

Pozrieť si Mariánove recepty