![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Exotické pirôžky od Janky
![Exotické pirôžky](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0940/pcs2-ep5-osobna-janka.jpg)
Osobná
výzva
![Janka z PCS](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0937/janka.jpg)
Recept od Janky
Ingrediencie
Cesto
- 600 g hladkej múky
- 200 g zemiakov
- 80 g mrkvy
- Soľ
- 1 vajce
Plnka
- 250 g tvarohu
- Čerstvý kôpor
- Soľ
- Čierne korenie
- Tzatziki
- 30 g masla
Omáčka
- 0,2 l šípkového pyré
- 1 menšia cibuľa
- 50 g masla
- Balsamico
- Čierne korenie
- 0,1 l vody
- kryštálový cukor
- čili papričky viacerých farieb
Postup
- Zemiaky dáme variť a 5 minút pred koncom pridáme aj mrkvu. Do misky dáme uvarené zemiaky s mrkvou a popučíme najemno. Pridáme polovicu múky vajce, soľ a začneme miesiť. Zmes si určite bude pýtať múku, ktorú pridávame postupne. Vypracujeme vláčne cesto.
- Plnka – tvaroh si popučíme, pridáme podľa chuti kôpor, soľ, korenie, tzatziki a dôkladne premiešame.
- Omáčka – ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na drobno a dáme smažiť na maslo. Keď je hotová, pridáme balsamico, ktoré trochu zasmažíme, Pridáme šípkové pyré, vodu, koreniny a poprípade cukor. Chvíľku povaríme, nech sa chute spoja. Odstavíme, rozmixujeme ponorným mixérom a precedíme. Pridáme čili papričky podľa chuti.
- Pirohy – cesto si vyvaľkáme na hrúbku 3 až 4 milimetre a vykrojíme kruhy s priemerom 9 cm a plníme tvarohovou plnkou. Preložíme na polovicu a postláčame vidličkou. Hotové dáme variť do vody na cca 10 minút. Vyberieme a dáme do misky a zalejeme rozpusteným maslom. Poukladáme na tanier posypeme plnkou, ktorá nám zostala a môžeme preliať omáčkou alebo si ju môžeme dať vedľa a pirohy si v nej namáčať.
![Janka z PCS](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0937/janka.jpg)
Janka
Usmievavá Janka má dve deti a pracuje ako mäsiarka v Novom Meste nad Váhom. Pečeniu sa venuje 5 rokov, ale intenzívnejšie ju to chytilo len pred rokom a pol.
Pozrieť si Jankine recepty