![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Luckine rodinné pirohy
![Rodinné pirohy](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0940/pcs2-ep5-osobna-lucka-09408564.jpg)
Osobná
výzva
![Zuzka z PCS](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0937/lucka.jpg)
Recept od Lucky
Ingrediencie
Cesto
- 2 vajcia
- 2 PL oleja
- 3 dcl horúcej vody
- 200 g hladkej múky
- 500 g polohrubej múky
- Soľ
Plnka
- 500 g mletého mäsa z pliecka
- 100 g oravskej slaniny
- Soľ
- Čierne korenie
- 150 g údeného oštiepka
- 200 g ricotty
- Cibuľka
Kapustová perinka
- 150 g slaniny
- 500 g kyslej kapusty
- 150 g suchého vína
- Cibuľa
- Soľ
Slaninový prach
- 50 g slaninových plátkov
- 50 g strúhanky
Postup
- Do misky rozbijeme vajcia so soľou. Zalejeme vodou (nie vriacou) a metličkou rozšľaháme. Pridáme olej, soľ a múku a vypracujeme nelepivé cesto. Necháme ho prikryté odpočívať 10-15min. Odpočinuté cesto spracujeme na pirohy. Varíme, pokiaľ nevyplávajú na povrch.
- Slaninu na kocky upražíme, pridáme cibuľku a keď je dozlata, môžeme pridať mäso. Posolíme okoreníme dusíme cca 15 minút.
- Do vychladnutej zmesi vmiešame nastrúhaný oštiepok a ricottu. Zmesou plníme pirohy.
- Opražíme cibuľku so slaninou, pridáme kapustu a podlejeme vínom. Dusíme domäkka. Nakoniec dochutíme soľou a cukrom podľa chuti.
- Slaninku opražíme do chrumkava a necháme vychladnúť. V mixéri spolu so strúhankou pomelieme na prach.
![Lucka z PCS](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0937/lucka.jpg)
Lucka
Lucka je mamina dvoch detí, žije v Nových Zámkoch a okrem pečenia je aj vášnivou cestovateľkou a zberateľkou cukrárskych kníh od svetových cukrárov.
Pozrieť si Luckine recepty