Logo Pečie celé Slovensko

Dúhová bábovka od Štefana

Dúhová bábovka

Osobná
výzva

Recepty od Števa

Ingrediencie

Cesto

  • 5 vajec
  • 280g práškového cukru
  • 350g polohrubej múky
  • 40 ml rastlinného oleja
  • 150ml kyslej smotany
  • 60g maslo
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 30g sušených hrozienok
  • Farbivá

Cream-cheese filling

  • 130g cream-cheese
  • 1PL maslo
  • 30g cukor
  • 1ks vajce
  • 2PL múka
  • 1ČL vanilkový extrakt

Poleva

  • 200g cream-cheese kocka
  • 90g maslo
  • 200g cukor
  • 1ČL vanilkový extrakt
  • ½ ČL soľ
  • 1PL citrónová šťava
  • Citrónová kôra

Postup

  1. Predhrejeme trúbu na 175 stupňov
  2. Bielka so štipkou soli vyšľaháme do tuha
  3. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme smotanu, maslo a olej
  4. Múku si vymiešame s práškom do pečiva a hrozienkami
  5. Múkovú zmes postupne primiešame do žĺtkovej zmesi a pridáme vanilkový extrakt
  6. V poslednom kroku ručne zamiešame do zmesi bielka
  7. Cesto na bábovku si rozdelíme na 3 časti a do každej zamiešame farbivo
  8. Cream-cheese plnku si pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencii do hladka
  9. Do vychladenej, vymastenej a pomúčenej formy vylejeme prvú farebnú časť cesta, následne nalejeme plnku z cream-cheesu, ďalej nalejeme druhej farby cesto a nakoniec tretej farby cesto
  10. Pečieme pri 170 stupňoch približne 45min
  11. Do mixéra si dáme všetky ingrediencie na polevu a vymiešame do hladka
  12. Následne dáme polevu stuhnúť do mrazáku
  13. Dopečenú bábovku chvíľu vychladíme a prelejeme polevou
  14. Nakoniec ozdobíme pomocou sprinkles

Štefan

Strojár Štefan pochádza z Trenčína a jeho najväčšou záľubou je fitness a šport. K pečeniu ho priviedla mama a sám sa označuje za tradičného pekára s nádychom experimentu.

Pozrieť si Štefanove recepty