![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Katkine Koloseum
![Koloseum](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0883/koloseum-so-susienok-pecie-cele-slovensko.jpg)
Kreatívna výzva
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/katarina-novotna-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Recepty od Katky
Ingrediencie
Cesto - základná doska
- 250 g hladká múka
- 150 g práškový cukor
- 1 vanilkový pudingový prášok
- Kôra z jedného citróna
- 1 vajíčko
- 200 g zmäknuté maslo
Cesto - stavba
- 750 g hladká múka
- 225 g práškový cukor
- 90 g zmäknuté maslo
- 1 malá lyžička sóda bikarbóna
- 280 g med
- 1 balíček perníkové korenie
- 1 malá lyžička sušený zázvor
Karamel
- 200 g kryštálový cukor
- 200 g hnedý fondán
- 100 g biely fondán
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Keksíkové cesto č. 1 pripravíme z navážených surovín, všetko spolu zmiešame na hladkú zmes. Rozvaľkáme medzi silikónovými podložkami. Vykrojíme si kruh o priemere cca 28cm a dáme na plech
- Potom si pripravíme druhé cesto. Z navážených surovín si zamiesime hladké cesto. Rozvaľkáme a vykrojíme si hradby a dáme piecť spolu so základom asi na cca 15 minút
- Kým sa nám pečie prvá várka, nachystáme si ešte zbytok hradieb a predný veľký múr. Keď sa dopečie prvá várka, dáme piecť druhú, tiež na cca 15 minút
- To, čo potrebujeme mať oválne, dáme ihneď po upečení do ráfika, aby sme vytvorili oblúk a necháme vychladnúť. Vychladnutím to stvrdne
- Potom si vykrojíme okná a ponalepujeme ich na predný diel. Doladíme fasádu a nakoniec dozdobíme airbrushom
- Poskladáme to na podstavec a rozpustíme si cukor na karamel. Karamel poslúži ako lepidlo. Zafixujeme na svoje miesto a potom už len doladíme detaily
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/katarina-novotna-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Katka
Energická Katarína pochádza z Cífera a momentálne je na rodičovskej dovolenke. Má 3 deti a jej najväčšou vášňou je jedlo a všetko, čo súvisí s kuchyňou. pečeniu sa venuje dva roky. Riadi sa pravidlom, že servírovanie je rovnako dôležité ako samotné jedlo, pričom miluje experimentovanie.