Logo Pečie celé Slovensko

Ingine levanduľovo-marhuľové makrónky

Levanduľovo-marhuľové makrónky

Kreatívna výzva

Recepty od Ingy

Ingrediencie

Makrónky

  • 225g práškový cukor
  • 225g mandľová múka
  • 166g bielka
  • 225g kryštálový cukor na sirup
  • 56g voda na sirup
  • prášok mrazom sušených čučoriedok
  • matcha prášok

Mrhuľové konfi

  • 200g marhuľové pyré
  • 50g cukor kryštálový
  • 3g pektín

Ganache s levanduľou

  • 240g biela čokoláda
  • 550g šľahačka
  • 1.5 polievkové lyžice sušenej levandule
  • 20g maslo

Postup

  1. Práškový cukor a mandľovú múku zmiešame a preosejeme. Do polovice pridáme mrazom sušené čučoriedky, do druhej matcha a do každej pridáme rovnakú časť bielkov. Pripravíme makronáž
  2. Z cukru a vodu uvaríme rozvar na 118 stupňov
  3. Keď sirup dosiahne 100 stup+nov začneme šľahať bielka, potom po mise vylejeme sirup a vyšľaháme na pevný sneh
  4. Sneh rozdelíme na 2 časti a na 3krát pridáme do každej makronáže
  5. Každú makronáž dáme do šáčku a nastriekame makrónky cca 3cm, pobúchame plechom o stôl, aby vyšiel vzduch, pečieme cca 10-12min na 140 stupňov s ventilátorom. Pečenie závisí od rúry
  6. Levanduľová ganache - polovicu šľahačky s levanduľou privedieme k varu a necháme chvíľu lúhovať. Zohrejeme, cez sitko vylejeme na roztopenú čokoládu. Vychladíme a pridáme maslo. Pridáme zbytok šľahačky a necháme vychladiť v chladničke cez noc
  7. Marhuľové konfi - cukor zmiešame s pektínom. Pyré zohrejeme, pridáme cukor s pektínom, zohrejeme. Necháme vychladnúť
  8. Makrónky naplníme ganache, do vnútra dáme konfi, spojíme a dáme odležať do chladničky

Inga

Inga pochádza z Litvy, ale od roku 2012 žije na Slovensku. Počas materskej dovolenky zvládla absolvovať aj niekoľko kurzov a jej špecialitou sú kombinácie netradičných chutí zákuskov.

Pozrieť si Ingine recepty