Logo Pečie celé Slovensko

Pečené nanuky na rozlúčku so slobodou od Katky

Pečené nanuky na rozlúčku so slobodou

Osobná
výzva

Recepty od Katky

Ingrediencie

Korpus

  • 1 vajce
  • 50g mleté mandle
  • 55g kakao
  • 1 malá lyžička instantnej kávy
  • 200g hladká špaldová múka
  • 1 malá lyžička prášok do pečiva
  • ½ lyžičky sóda bikarbóna
  • 120g maslo izbovej teploty
  • 150g cukor práškový
  • 1 malá lyžička vanilkový extrakt

Obter

  • 400g horká čokoláda
  • 1PL olivový olej
  • 200g ruby čokolády
  • 200g karamelovej čokolády

Arašidová náplň

  • 250ml šľahačková smotana
  • 120ml mandľové mlieko
  • 140g velvet karamel čokoláda
  • 40g práškový cukor
  • 60g mleté arašidy nesolené
  • 20g celé arašidy nesolené
  • 1PL prášková želatína
  • 200g arašidová pasta
  • Upečené nadrvené čokoládové keksíky

Ozdoby

  • 3ks Čerstvé jahody
  • 9ks čerstvé čučoriedky
  • 3 strapce čerstvé ríbezle
  • 20g lyofilizované dračie ovocie
  • Jedlé kvety

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Keksíky pripravíme z navážených surovín, všetko spolu zmiešame na hladkú zmes.
  3. Rozvaľkáme medzi silikónovými podložkami.
  4. Vykrojíme si kolieska asi cca 12ks a z ostatku vyrežeme spodný plát pod nanuky.
  5. Pečieme asi 7 minút na 180 stupňov.
  6. Potom si pripravíme náplň do nanukov.
  7. Do hrnca nalejeme šľahačku a do nej nasypeme želatínu.
  8. Necháme ju zmäknúť a potom ju v šľahačke zahrejeme.
  9. Horúcu zmes dáme do šľahača, pridáme čokoládu a vyšľaháme do hladka.
  10. Potom pridáme mlieko, cukor, arašidovú pastu, nadrvené arašidy.
  11. Po upečení necháme vychladnúť a medzitým môžeme naplniť formu.
  12. Zmes nalejeme do foriem, ktoré sme si jemne vymastili.
  13. Vložíme paličky a do každého nanuka ešte vložíme nadrvené keksíky.
  14. Dáme schladiť.
  15. Medzitým si pripravíme ozdoby, ktoré budeme potrebovať na ozdobenie.
  16. Použijeme modelovaciu hmotu, čokoládu, vykrajovačky a formičky.
  17. Nachystáme si aj ovocie a servírovací podnos.
  18. Pripravíme si čokoládu, do ktorej budeme nanuky namáčať.
  19. Zohrejeme ju dáme do nej trošku oleja a zamrznutý nanuk po jednom omočíme a odložíme na papier na pečenie.
  20. Potom už len dozdobíme pripravenými ozdobami.

Katka

Energická Katarína pochádza z Cífera a momentálne je na rodičovskej dovolenke. Má 3 deti a jej najväčšou vášňou je jedlo a všetko, čo súvisí s kuchyňou. pečeniu sa venuje dva roky. Riadi sa pravidlom, že servírovanie je rovnako dôležité ako samotné jedlo, pričom miluje experimentovanie.

Pozrieť si Katkine recepty