Abstraktné cakesicles k výročiu od Mareka
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 2 vajcia
- 2 PL kryštálový cukor
- 2 PL hladká múka
- 2 PL olej
- Červené gélové farbivo
- Jahodová aróma
Jahodová náplň
- 250 g mrazené jahody
- 30 g kryštálový cukor
- 1 ČL agar
Mascarpone krém
- 250 g Marcarpone
- 40 g práškový cukor
- 100 ml šľahačka 35%
Na polievanie a zdobenie
- Pralinková mliečna čokoláda
- Pralinková horká čokoláda
- Bio Kakaová hmota – kúsky
- Trblietavé práškové farby – zlatá, strieborná, bordová
- Silný alkohol s obsahom alkoholu viac ako 50%
Postup
- Postup na cesto – zapneme rúru a dáme vyhrievať na 200 stupňov. Vajíčka a kryštálový cukor dáme do misky od robota a šľaháme do peny. Pridáme hladkú múku, ktorú zľahka zapracujeme a následne olej. Vylejeme na plech, rozotrieme do hrúbky ako na veľmi tenkú roládu a pečieme
- Postup na jahodovú náplň – jahody dáme spolu s cukrom do hrnca a rozpustíme. Pridáme agar a necháme chvíľku prevrieť. Ponorným mixérom jahody čiastočne rozmixujeme. Necháme vychladnúť
- Postup na mascarpone krém – mascarpone vymiešame spolu s cukrom. Pridáme šľahačku, ktorú len čiastočne vyšľaháme. Pridáme asi 4 PL jahodovej náplne. Premiešame
- Celkový postup – do plastovej formy dáme mascarpone krém. Potom cesto, ktoré natrieme jahodovou náplňou, na to cesto a následne krém. Necháme dobre stuhnúť a následne namáčame do čokolády a zdobíme snehovými pusinkami
- Druhý variant – cesto rozdrobíme a pridáme mascarpone krém a 2 polievkové lyžice jahodovej náplne. Ak je potrebné, pridáme ešte viac a vypracujeme hmotu. Do silikónových foriem urobíme farbivami ornamenty, následne vylejeme formy čokoládou, takým spôsobom ako keď sa robia pralinky. Necháme vychladnúť a následne plníme hmotou, ktorú zalejeme čokoládou. Necháme stuhnúť
Cesto
- 2 vajcia
- 2 PL kryštálový cukor
- 2 PL hladká múka
- 2 PL olej
- Červené gélové farbivo
- Jahodová aróma
Jahodová náplň
- 250 g mrazené jahody
- 30 g kryštálový cukor
- 1 ČL agar
Mascarpone krém
- 250 g Marcarpone
- 40 g práškový cukor
- 100 ml šľahačka 35%
Na polievanie a zdobenie
- Pralinková mliečna čokoláda
- Pralinková horká čokoláda
- Bio Kakaová hmota – kúsky
- Trblietavé práškové farby – zlatá, strieborná, bordová
- Silný alkohol s obsahom alkoholu viac ako 50%
- Postup na cesto – zapneme rúru a dáme vyhrievať na 200 stupňov. Vajíčka a kryštálový cukor dáme do misky od robota a šľaháme do peny. Pridáme hladkú múku, ktorú zľahka zapracujeme a následne olej. Vylejeme na plech, rozotrieme do hrúbky ako na veľmi tenkú roládu a pečieme
- Postup na jahodovú náplň – jahody dáme spolu s cukrom do hrnca a rozpustíme. Pridáme agar a necháme chvíľku prevrieť. Ponorným mixérom jahody čiastočne rozmixujeme. Necháme vychladnúť
- Postup na mascarpone krém – mascarpone vymiešame spolu s cukrom. Pridáme šľahačku, ktorú len čiastočne vyšľaháme. Pridáme asi 4 PL jahodovej náplne. Premiešame
- Celkový postup – do plastovej formy dáme mascarpone krém. Potom cesto, ktoré natrieme jahodovou náplňou, na to cesto a následne krém. Necháme dobre stuhnúť a následne namáčame do čokolády a zdobíme snehovými pusinkami
- Druhý variant – cesto rozdrobíme a pridáme mascarpone krém a 2 polievkové lyžice jahodovej náplne. Ak je potrebné, pridáme ešte viac a vypracujeme hmotu. Do silikónových foriem urobíme farbivami ornamenty, následne vylejeme formy čokoládou, takým spôsobom ako keď sa robia pralinky. Necháme vychladnúť a následne plníme hmotou, ktorú zalejeme čokoládou. Necháme stuhnúť