Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Alenkin Browncheese

Alenkin Browncheese

Popis

Ingrediencie

Korpus - sušienky
  • 170 g maslo
  • 100 g práškový cukor
  • 260 g hladká múka
  • 80 g maslo na vytvorenie sušienkového základu
Tmavá časť
  • 200 g čokoláda na varenie
  • 100 g kryštálový cukor
  • 125 g maslo
  • 2 ks celé vajce
  • 1 PL holandské kakao
  • 3 PL hladká múka
Svetlá časť
  • 200 g biela čokoláda
  • 500 g mascarpone
  • 250 g kyslá smotana
  • 2 ks žĺtok
Malinové coulis
  • 2 hrnčeky mrazene maliny
  • 3/4 hrnčeka trstinový cukor
Na ozdobenie
  • maliny
  • černice

Postup

  1. Korpus – všetky suroviny zmiešame, urobíme cesto, ktoré je potrebné nechať odležať v chladničke aspoň 30 minút
  2. Potom cesto rozvaľkáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 20 minút – do zlatista
  3. Vychladnutý korpus rozdrvíme alebo pomelieme najemno a zmiešame so zmäknutým maslom
  4. Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vyrobíme aj asi 1 cm okraj
  5. Browncheese – čokoládu na varenie s kryštálovým cukrom a maslom roztopíme v miske vo vodnom kúpeli
  6. Do vychladnutej zmesi po jednom ručne vmiešame vajíčka. Na záver primiešame kakao a po častiach aj hladkú múku
  7. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s kyslou smotanou a po jednom zašľaháme do zmesi žĺtky
  8. Potom po častiach primiešame vychladnutú bielu čokoládu
  9. Na pripravený korpus rovnomerne natrieme tmavú čokoládovú zmes a na ňu vylejeme svetlú hmotu
  10. Malinové coulis – maliny s trstinovým cukrom rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko, aby vznikla hladká omáčka.
  11. Na vrch dáme 3 lyžice malinového coulis a ľahkým krúžením noža vytvoríme na povrchu mramorový vzor (tmavá časť musí ostať neporušená)
  12. Browncheese pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 50 minút. Koláč je dobre upečený, keď sú okraje tuhé, ale stred trochu trasľavý
  13. Po upečení opatrne oddelíme nožom okraje koláča od formy a necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ho preložíme do chladničky a celú noc necháme tuhnúť
  14. Na ozdobenie použijeme 250 g mascarpone vymiešané s malinovým coulis a maliny a černice
  15. Browncheese podávame preliaty malinovým coulis
Korpus - sušienky
  • 170 g maslo
  • 100 g práškový cukor
  • 260 g hladká múka
  • 80 g maslo na vytvorenie sušienkového základu
Tmavá časť
  • 200 g čokoláda na varenie
  • 100 g kryštálový cukor
  • 125 g maslo
  • 2 ks celé vajce
  • 1 PL holandské kakao
  • 3 PL hladká múka
Svetlá časť
  • 200 g biela čokoláda
  • 500 g mascarpone
  • 250 g kyslá smotana
  • 2 ks žĺtok
Malinové coulis
  • 2 hrnčeky mrazene maliny
  • 3/4 hrnčeka trstinový cukor
Na ozdobenie
  • maliny
  • černice
  1. Korpus – všetky suroviny zmiešame, urobíme cesto, ktoré je potrebné nechať odležať v chladničke aspoň 30 minút
  2. Potom cesto rozvaľkáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 20 minút – do zlatista
  3. Vychladnutý korpus rozdrvíme alebo pomelieme najemno a zmiešame so zmäknutým maslom
  4. Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vyrobíme aj asi 1 cm okraj
  5. Browncheese – čokoládu na varenie s kryštálovým cukrom a maslom roztopíme v miske vo vodnom kúpeli
  6. Do vychladnutej zmesi po jednom ručne vmiešame vajíčka. Na záver primiešame kakao a po častiach aj hladkú múku
  7. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s kyslou smotanou a po jednom zašľaháme do zmesi žĺtky
  8. Potom po častiach primiešame vychladnutú bielu čokoládu
  9. Na pripravený korpus rovnomerne natrieme tmavú čokoládovú zmes a na ňu vylejeme svetlú hmotu
  10. Malinové coulis – maliny s trstinovým cukrom rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko, aby vznikla hladká omáčka.
  11. Na vrch dáme 3 lyžice malinového coulis a ľahkým krúžením noža vytvoríme na povrchu mramorový vzor (tmavá časť musí ostať neporušená)
  12. Browncheese pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 50 minút. Koláč je dobre upečený, keď sú okraje tuhé, ale stred trochu trasľavý
  13. Po upečení opatrne oddelíme nožom okraje koláča od formy a necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ho preložíme do chladničky a celú noc necháme tuhnúť
  14. Na ozdobenie použijeme 250 g mascarpone vymiešané s malinovým coulis a maliny a černice
  15. Browncheese podávame preliaty malinovým coulis