Alenkin košík so sladkým tajomstvom
Popis
Ingrediencie
Korpus
- 10 vajec
- 300 g kryštálového cukru
- 400 g polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
Krém
- 500 ml mlieka
- 300 g kryštálového cukru
- 4 PL hladkej múky
- 4 vanilkový cukor
- 300 g kokosu
- 500 g masla
- 100 ml kokosového likéru
- 200 ml mangového pyré
Postup
- Korpus - bielky vyšľaháme do tuha s kryštálovým cukrom, pridáme žĺtky, vmiešame múku zmiešanú s kokosovou múčkou. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 30 minút
- Krém - zo 400 ml mlieka, 200 g cukru a hladkej múky uvaríme krém, do ktorého pridáme vanilku. Kokos so 100 ml mlieka a 100 g cukru uvaríme a necháme vychladnúť. Keď obe hmoty vychladnú, spojíme ich s vyšľahaným maslom
Korpus
- 10 vajec
- 300 g kryštálového cukru
- 400 g polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
Krém
- 500 ml mlieka
- 300 g kryštálového cukru
- 4 PL hladkej múky
- 4 vanilkový cukor
- 300 g kokosu
- 500 g masla
- 100 ml kokosového likéru
- 200 ml mangového pyré
- Korpus - bielky vyšľaháme do tuha s kryštálovým cukrom, pridáme žĺtky, vmiešame múku zmiešanú s kokosovou múčkou. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 30 minút
- Krém - zo 400 ml mlieka, 200 g cukru a hladkej múky uvaríme krém, do ktorého pridáme vanilku. Kokos so 100 ml mlieka a 100 g cukru uvaríme a necháme vychladnúť. Keď obe hmoty vychladnú, spojíme ich s vyšľahaným maslom