Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Alenkin košík so sladkým tajomstvom

Alenkin košík so sladkým tajomstvom

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 10 vajec
  • 300 g kryštálového cukru
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
Krém
  • 500 ml mlieka
  • 300 g kryštálového cukru
  • 4 PL hladkej múky
  • 4 vanilkový cukor
  • 300 g kokosu
  • 500 g masla
  • 100 ml kokosového likéru
  • 200 ml mangového pyré

Postup

  1. Korpus - bielky vyšľaháme do tuha s kryštálovým cukrom, pridáme žĺtky, vmiešame múku zmiešanú s kokosovou múčkou. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 30 minút
  2. Krém - zo 400 ml mlieka, 200 g cukru a hladkej múky uvaríme krém, do ktorého pridáme vanilku. Kokos so 100 ml mlieka a 100 g cukru uvaríme a necháme vychladnúť. Keď obe hmoty vychladnú, spojíme ich s vyšľahaným maslom

Ingrediencie

Korpus
  • 10 vajec
  • 300 g kryštálového cukru
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
Krém
  • 500 ml mlieka
  • 300 g kryštálového cukru
  • 4 PL hladkej múky
  • 4 vanilkový cukor
  • 300 g kokosu
  • 500 g masla
  • 100 ml kokosového likéru
  • 200 ml mangového pyré

Postup

  1. Korpus - bielky vyšľaháme do tuha s kryštálovým cukrom, pridáme žĺtky, vmiešame múku zmiešanú s kokosovou múčkou. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 30 minút
  2. Krém - zo 400 ml mlieka, 200 g cukru a hladkej múky uvaríme krém, do ktorého pridáme vanilku. Kokos so 100 ml mlieka a 100 g cukru uvaríme a necháme vychladnúť. Keď obe hmoty vychladnú, spojíme ich s vyšľahaným maslom