Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Alenkina makovo-maková torta

Alenkina makovo-maková torta

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 12 žĺtkov
  • 280 g práškového cukru
  • 280 g mletého maku
  • 14 bielkov
  • tuk a múka na vymastenie a vysypanie foriem
Krém
  • 250 g masla
  • 300 g práškového cukru
  • 2 PL rumu
  • 4 žĺtky
  • 350 ml mlieka
  • 300 g mletého maku
  • 1 vanilkový cukor
Na ozdobenie
  • rôzne druhy ovocia

Postup

  1. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a odložíme
  2. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do svetlej peny
  3. Pridáme mletý mak a na záver zľahka zapracujeme sneh z bielkov
  4. Cesto rozdelíme do dvoch foriem a pečieme približne 25 až 30 minút vo vyhriatej rúre
  5. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a opatrne prekrojíme na dve časti
  6. Vo finále teda budeme mať 4 pláty cesta
  7. Plnka - mlieko uvaríme s mletým makom do zhustnutia a necháme vychladnúť (pokiaľ máte pocit, že je mlieka málo, trochu pridajte)
  8. Žĺtka spolu s 200 g cukrom a vanilkou vyšľaháme nad parou
  9. V mise vyšľaháme spolu zmäknuté maslo so zvyšným cukrom do peny
  10. Potom opatrne zašľaháme rum a vyšľahané žĺtky
  11. Do maslového základu pomaly zamiešame uvarenú vychladnutú makovú plnku a dobre, ale opatrne vyšľaháme
  12. Krémom naplníme korpusy a naplnenú tortu potrieme krémom, ktorý sme si nechali
  13. Na vrch torty naukladáme ovocie rôznych druhov a dáme do chladničky vytuhnúť

Ingrediencie

Cesto
  • 12 žĺtkov
  • 280 g práškového cukru
  • 280 g mletého maku
  • 14 bielkov
  • tuk a múka na vymastenie a vysypanie foriem
Krém
  • 250 g masla
  • 300 g práškového cukru
  • 2 PL rumu
  • 4 žĺtky
  • 350 ml mlieka
  • 300 g mletého maku
  • 1 vanilkový cukor
Na ozdobenie
  • rôzne druhy ovocia

Postup

  1. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a odložíme
  2. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do svetlej peny
  3. Pridáme mletý mak a na záver zľahka zapracujeme sneh z bielkov
  4. Cesto rozdelíme do dvoch foriem a pečieme približne 25 až 30 minút vo vyhriatej rúre
  5. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a opatrne prekrojíme na dve časti
  6. Vo finále teda budeme mať 4 pláty cesta
  7. Plnka - mlieko uvaríme s mletým makom do zhustnutia a necháme vychladnúť (pokiaľ máte pocit, že je mlieka málo, trochu pridajte)
  8. Žĺtka spolu s 200 g cukrom a vanilkou vyšľaháme nad parou
  9. V mise vyšľaháme spolu zmäknuté maslo so zvyšným cukrom do peny
  10. Potom opatrne zašľaháme rum a vyšľahané žĺtky
  11. Do maslového základu pomaly zamiešame uvarenú vychladnutú makovú plnku a dobre, ale opatrne vyšľaháme
  12. Krémom naplníme korpusy a naplnenú tortu potrieme krémom, ktorý sme si nechali
  13. Na vrch torty naukladáme ovocie rôznych druhov a dáme do chladničky vytuhnúť