Alenkina Tmavá elegancia inšpirovaná Lynn Shuette
Popis
Ingrediencie
3. poschodie (korpus na 16 cm vysokú formu)
- 4 bielka
- 120 g kr. cukor
- 100 g polohrubej múky
- 60 g mandľovej múky
- 1/2 prášku do pečiva
Plnka
- 500 g cream cheese
- 150 g šľahačkovej smotany
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkového cukru
- 500 g mangového pyré
- 1 zrelé mango
2. poschodie (korpus na 3x 20 cm formy)
- 600 g polohrubej múky
- 6 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 600 g masla izbovej teploty
- 450 g kryštálového cukru
- kôra z 3 bio citrónov
- 12 vajec
- 12 polievkových lyžíc bazového sirupu
Swiss meringue
- 14 bielok
- 750 g kr. cukor
- 800 g masla
Citrónový krém
- 9 vajec
- 3 žĺtka
- kôra z 5 bio citrónov
- 420 ml citrónovej šťavy
- 450 g kr. cukor
Citrónový maslový krém
- 600 g masla
- 400 g práškového cukru
- kôra z 6 bio citrónov
- šťava zo 4 citrónov
1. poschodie (korpus na 2 x 24 cm formy)
- 12 vajec
- 360 g kr. cukor
- 480 g polohrubej múky
- 1 a 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
Postup
- 3. poschodie - bielka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtka, obidve múky s PDP a vylejeme do vymastenej formy s priemerom 16 cm a upečieme pri teplote 180 °C asi 25 min
- Plnka - cream cheese vymiešame so šľahačkou, cukrom a vanilkovým cukrom, do toho zašľaháme 150 g mangového pyré
- 2. poschodie - zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a soľou. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme citrónovú kôru, po jednom zapracujeme vajíčka a nakoniec bazový sirup. Na záver ručne vmiešame múčnu zmes. Vylejeme do foriem a pečieme na 170 °C asi 25 min
- Citrónový krém - všetky suroviny dáme do hrnca a uvaríme hustý krém, ktorý prepasírujeme cez sitko a necháme vychladiť
- Citrónový maslový krém - maslo šľaháme do peny, pridáme práškový cukor, potom kôru a nakoniec veľmi pomaly zašľaháme šťavu z citrónov
- 1.poschodie - bielka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtka, múku s PDP a vylejeme do vymastených foriem s priemerom 24 cm. Pečieme pri teplote 180 °C približne 25 min. Na plnenie použijeme citrónový krém a maslový krém. Korpusy navlhčíme bazovým sirupom
- Swiss meringue - bielka s cukrom zahrejeme vo vodnom kúpeli na teplotu cca 70 °C, potom šľaháme do peny až do vychladnutia a postupne zapracujeme maslo. Krémom obtrieme všetky tri poschodia
3. poschodie (korpus na 16 cm vysokú formu)
- 4 bielka
- 120 g kr. cukor
- 100 g polohrubej múky
- 60 g mandľovej múky
- 1/2 prášku do pečiva
Plnka
- 500 g cream cheese
- 150 g šľahačkovej smotany
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkového cukru
- 500 g mangového pyré
- 1 zrelé mango
2. poschodie (korpus na 3x 20 cm formy)
- 600 g polohrubej múky
- 6 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 600 g masla izbovej teploty
- 450 g kryštálového cukru
- kôra z 3 bio citrónov
- 12 vajec
- 12 polievkových lyžíc bazového sirupu
Swiss meringue
- 14 bielok
- 750 g kr. cukor
- 800 g masla
Citrónový krém
- 9 vajec
- 3 žĺtka
- kôra z 5 bio citrónov
- 420 ml citrónovej šťavy
- 450 g kr. cukor
Citrónový maslový krém
- 600 g masla
- 400 g práškového cukru
- kôra z 6 bio citrónov
- šťava zo 4 citrónov
1. poschodie (korpus na 2 x 24 cm formy)
- 12 vajec
- 360 g kr. cukor
- 480 g polohrubej múky
- 1 a 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
- 3. poschodie - bielka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtka, obidve múky s PDP a vylejeme do vymastenej formy s priemerom 16 cm a upečieme pri teplote 180 °C asi 25 min
- Plnka - cream cheese vymiešame so šľahačkou, cukrom a vanilkovým cukrom, do toho zašľaháme 150 g mangového pyré
- 2. poschodie - zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a soľou. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme citrónovú kôru, po jednom zapracujeme vajíčka a nakoniec bazový sirup. Na záver ručne vmiešame múčnu zmes. Vylejeme do foriem a pečieme na 170 °C asi 25 min
- Citrónový krém - všetky suroviny dáme do hrnca a uvaríme hustý krém, ktorý prepasírujeme cez sitko a necháme vychladiť
- Citrónový maslový krém - maslo šľaháme do peny, pridáme práškový cukor, potom kôru a nakoniec veľmi pomaly zašľaháme šťavu z citrónov
- 1.poschodie - bielka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtka, múku s PDP a vylejeme do vymastených foriem s priemerom 24 cm. Pečieme pri teplote 180 °C približne 25 min. Na plnenie použijeme citrónový krém a maslový krém. Korpusy navlhčíme bazovým sirupom
- Swiss meringue - bielka s cukrom zahrejeme vo vodnom kúpeli na teplotu cca 70 °C, potom šľaháme do peny až do vychladnutia a postupne zapracujeme maslo. Krémom obtrieme všetky tri poschodia