Alenkina torta zo záhrobia
Popis
Ingrediencie
Korpus
- 12 vajec
- 360 g kryštálový cukor
- 280 g polohrubá múka
- 200 g mleté orechy / 100g vlašské + 100 g lieskové/
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilka
- 3 PL čierneho kakaa
Krém
- 0,7l mlieko
- 500 g práškový cukor
- 3 vanilkové pudingové prášky
- 50 g kakao
- 100 g čokoláda na varenie 70%
- 500 g maslo
- 4 banány
- Rum na ochutenie „punčoviny“
- Med na dekorovanie
Postup
- Bielka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom na tuhý sneh, zmiešame ho so žĺtkami, a postupne pridáme múku s PDP a orechmi
- 2/3 cesta vylejeme do formy / oválnej/ a do zvyšného cesta vmiešame čierne kakao, a toto vylejeme do okrúhlej formy / na priemere nezáleží/
- Obidve cestá dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca. 30 minút na 180 stupňov
- Na krém si z mlieka, práškového cukru, vanilkových pudingových práškov a kakaa uvaríme hustý krém a do horúceho zamiešame čokoládu. Necháme vychladnúť a vyšľaháme s maslom
- Na túto tortu som použila poťahovaciu hmotu, práškové a gelové farby a med na „krv“
Korpus
- 12 vajec
- 360 g kryštálový cukor
- 280 g polohrubá múka
- 200 g mleté orechy / 100g vlašské + 100 g lieskové/
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilka
- 3 PL čierneho kakaa
Krém
- 0,7l mlieko
- 500 g práškový cukor
- 3 vanilkové pudingové prášky
- 50 g kakao
- 100 g čokoláda na varenie 70%
- 500 g maslo
- 4 banány
- Rum na ochutenie „punčoviny“
- Med na dekorovanie
- Bielka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom na tuhý sneh, zmiešame ho so žĺtkami, a postupne pridáme múku s PDP a orechmi
- 2/3 cesta vylejeme do formy / oválnej/ a do zvyšného cesta vmiešame čierne kakao, a toto vylejeme do okrúhlej formy / na priemere nezáleží/
- Obidve cestá dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca. 30 minút na 180 stupňov
- Na krém si z mlieka, práškového cukru, vanilkových pudingových práškov a kakaa uvaríme hustý krém a do horúceho zamiešame čokoládu. Necháme vychladnúť a vyšľaháme s maslom
- Na túto tortu som použila poťahovaciu hmotu, práškové a gelové farby a med na „krv“