Alenkina želé torta s vyrezávaným ovocím
Popis
Ingrediencie
Korpus
- 8 vajec
- 240 g kr. cukru
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 320 g polohrubej múky
Plnka
- 500 g mascarpone
- 250 g šľahačkovej smotany
- 2x vanilkového cukru
- 200 g bielej čokolády
Želé zo šampanského
- 20 g želatíny
- 400 ml šampanského
Želé z granátového jablka
- 600 g pyré z granátového jablka
- 200 g kr. cukru
- 30 g želatíny
- 150 ml likér
- 12 g pektín
Zdobenie
- 90 g želatíny
- 250 g kr. cukru
- 2 citróny
- 300 g bielej čokolády na potretie torty
Ovocie
- melón červený
- melón žltý
- pitahaya
- kumkvat
- jahody
- kivi
- karmabola
- pomaranč
- limetka
- jablko
Postup
- Korpus - bielka vyšľaháme s cukrom do peny, spojíme ju so žĺtkami a prisypeme múku s práškom do pečiva ( klasická piškóta). Vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť
- Plnka - šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha, pridáme mascarpone a roztopenú bielu čokoládu. Vyšľaháme tuhý krém
- Želé z granátového jablka - želatínu necháme „napučať“ vo vode a medzitým si ohrejeme granátové pyré s cukrom a likérom. Pridáme želatínu, ktorú sme rozpustili v troške zohriatého pyré, vlejeme do formy a necháme stuhnúť
- Tortu naplníme tak, že medzi korpusy s mascarpone krémom vložíme želé z granátového jablká
- Zdobenie - želé zmiešame s cukrom, pridáme 1,5 litra vody, citrónovú šťavu a dôkladne rozmiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme asi 1 minútu. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme chladnúť. Naplnenú a vychladenú tortu potrieme bielou čokoládou a poukladáme ovocie. Vlažným želé zalejeme ovocie na torte
Korpus
- 8 vajec
- 240 g kr. cukru
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 320 g polohrubej múky
Plnka
- 500 g mascarpone
- 250 g šľahačkovej smotany
- 2x vanilkového cukru
- 200 g bielej čokolády
Želé zo šampanského
- 20 g želatíny
- 400 ml šampanského
Želé z granátového jablka
- 600 g pyré z granátového jablka
- 200 g kr. cukru
- 30 g želatíny
- 150 ml likér
- 12 g pektín
Zdobenie
- 90 g želatíny
- 250 g kr. cukru
- 2 citróny
- 300 g bielej čokolády na potretie torty
Ovocie
- melón červený
- melón žltý
- pitahaya
- kumkvat
- jahody
- kivi
- karmabola
- pomaranč
- limetka
- jablko
- Korpus - bielka vyšľaháme s cukrom do peny, spojíme ju so žĺtkami a prisypeme múku s práškom do pečiva ( klasická piškóta). Vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť
- Plnka - šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha, pridáme mascarpone a roztopenú bielu čokoládu. Vyšľaháme tuhý krém
- Želé z granátového jablka - želatínu necháme „napučať“ vo vode a medzitým si ohrejeme granátové pyré s cukrom a likérom. Pridáme želatínu, ktorú sme rozpustili v troške zohriatého pyré, vlejeme do formy a necháme stuhnúť
- Tortu naplníme tak, že medzi korpusy s mascarpone krémom vložíme želé z granátového jablká
- Zdobenie - želé zmiešame s cukrom, pridáme 1,5 litra vody, citrónovú šťavu a dôkladne rozmiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme asi 1 minútu. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme chladnúť. Naplnenú a vychladenú tortu potrieme bielou čokoládou a poukladáme ovocie. Vlažným želé zalejeme ovocie na torte